Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajne spremanja ukusne i sočne ribeTajne spremanja ukusne i sočne ribe
26. mart
U suštini spremanje ribe iziskuje samo malo iskustva i znanja. Tajne kod prženja ribe. Kako se peče sočna riba. Još saveta kod pripremanja ribe.
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?
25. mart
Ružičasti tigrasti limun je dobar izvor vitamina C koji pomaže jačanju imunološkog sistema. Ružičasti tigrasti limun se koristi za aromatiziranje deserata i peciva.
Bulgur za bebe - kako i kada?Bulgur za bebe - kako i kada?
21. mart
Bulgur koji vekovima tradicionalno prisustvuje na trpezi mnogih naroda dobija sve veću popularnost svuda po svetu. Bulgur za bebu - kada i kako?
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Anardana je popularan začin koji se masovno koristi u indijskoj i iranskoj kuhinji i nažalost teško može da se pronađe kod nas. U kojim jelima se koristi anardana?
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Domaća pica je jedno od omiljenih jela malima i velikima širom sveta. Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Šta je to laneno jaje? Ovo jaje je predodređeno za ljude koji su vegani, za one koji ne vole jaja, i za one koji vole slatkiše, ali su alergični na jaja. Lanenim jajetom možete zameniti obična jaja.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeKako se prave burek paprike - vodič za početnike
17. mart
Burek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Kako se prave burek paprike - priručnik za početnike
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Iako u zimskom periodu ima povrća i voća od kojih se mogu napraviti sveže vitaminske salate i zimska jela, gotovo da nema domaćinstva koje ne priprema zimnicu.
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Kako da osušimo slinavke?
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Patlidžan pomaže u održavanju optimalnog nivoa holesterola, poboljšava stvaranje krvi i normalizuje funkcionisanje slezine, creva i bubrega. Kako da konzerviramo patlidžan za zimu?
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta? Kako da napravimo vazdušast i mekan omlet? Kako da naš omlet bude i ukusan, i vazdušast?
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Mafini predstavljaju mini kolačiće ispečene u specijalnim silikonskim (papirnim) kalupčićima ili aluminijumskim tepsijama za mafine, obično odgovarajući za pravljenje 12 komada. Kako se prave mafini?
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomFarbanje uskršnjih jaja prirodnom bojom
01. mart
Da bi na uskršnjoj trpezi bilo lepo ofarbanih jaja u jarke boje, potrebno je majstorstvo, strpljenje i ljubav. Postoji mnogo tehnika, ali ćemo se zaustaviti na bojama.