Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Supemogu da budu podeljene na vruće i hladne, na bistre i one za prelivom, na krem supe i seoske čorbe itd. Međutim, ukoliko želimo da ih podelimo po osnovi, one se dele na supe od povrća, supe od mesa, mlečne supe i supe od voća.
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Važan princip u arapskom kulinarstvu je i obilna količina začina koji se koriste. Evo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu.
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Mali broj ljudi zna da je kiseli kupus kog volimo da spremamo na jesen zapravo nemački specijalitet. Iako u Nemačkoj od njega ne prave sarmice, oni ga koriste za apsolutno sve ostalo.
Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!
17. feb.
2
Kada je reč o uzgajanju voćki, svi prvo pomisle na mladice koje rađaju jabuke, kruške, višnje, trešnje, dunje i drugo često sretano voće, a mušmule nekako ostaju po strani.
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Nudimo vam dva recepta za pečenog brancina. Ako kuvate za više ljudi, prosto povećajte sastojke. Prvi recept ja za brancina sa spanaćem - količina spanaća zavisi od veličine riba.
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja po svojoj hranljivoj vrednosti spada u masne ribe. Koji su odgovarajući nadevi za šarana? Pogledajte više u sledećem članku:
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Ne zaboravite da će vas zbog svojih visokih stepeni, kuvani alkohol veoma brzo napiti, nego ako je pijete sa normalnom temperaturom.
Nepoznati švajcarski sireviNepoznati švajcarski sirevi
10. feb.
Osim popularnih u celom svetu sireva kao što su Ementaler i Grier, ima i drugih prefinjenih i ukusnih sireva koji se proizvode u Švajcarskoj.
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Kao što se kaže, niko se nije naučen rodio, zato ćemo u sledećim redovima pokušati da vam budemo od koristi i da vam pokažemo šta tačno da radite sa različitim vrstama pirinča.
Kako se pravi zaista zdrava pileća supaKako se pravi zaista zdrava pileća supa
09. feb.
Pileća supa je omiljena malima i velikima, ali pored svega je i veoma zdrava. Kako se pravi zaista zdrava pileća supa?
Konzervans za turšiju - kada i koliko?Konzervans za turšiju - kada i koliko?
09. feb.
Da bi turšija dobila svoj prijatan ukus i da bi se sačuva dosta dugo potrebni su kozervansi. Različite supstance se koriste u tu svrhu. Konzervans za turšiju - kada i koliko?
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi.
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
Osnovni termini u kulinastvu, koje treba da znate. Aspi je pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina. Biftek je debela kriška mesa od filea, isečena popreko.