Kurasao
Vrste Alkoholnih Pića

Kurasao

Kuraso ili Kurasao (Curaçao) predstavlja aromatičan liker koji se priprema od isučenih vrste gorke pomorandže poznate kao laraha (Laraha). Kurasao može da se servira samostalno (razređen sa malo leda), ali se češće dodaje koktelima.

1

Vrste Alkoholnih Pića

Vrste alkoholnih pića u Srbiji i u svetu. Saznaj zanimljive činjenice o različitim vrstama alkoholnih pića, njihovom sastavu i pripremi.
Vrste Alkoholnih Pića - SotolVrste Alkoholnih Pića

Sotol

10.10.2017

Sotol (Sotol) je destilovani alkoholni napitak koji potiče iz Meksika i južnih delova SAD. Piće se pravi od biljke Dasylirion wheeleri koja je poznata kao sotol i pustinjska kašika. Sotol se konzumira samostalno ili sa dodacima.

Vrste Alkoholnih Pića - KoantroVrste Alkoholnih Pića

Koantro

02.10.2017

Koantro ili kuantro (Cointreau) je vrsta alkoholnog napitka tripl sek koji se proizvodi u Francuskoj. U svetu dobrih alkoholnih pića nekoliko njih su simboli čiji kvalitet ostaje nepromenljiv u odnosu na vreme i promene u svetu.

Vrste Alkoholnih Pića - BakardiVrste Alkoholnih Pića

Bakardi

28.09.2017

Bakardi je rum - bele boje ili boje ćilibara, suvog i mekog ukusa. Alkoholno piće proizvodi jedino Bacardi Company Limited, i osnovni je sastojak brojnih popularnih koktela.

Vrste Alkoholnih Pića - ArmanjakVrste Alkoholnih Pića

Armanjak

27.09.2017

Armanjak je akoholino piće, koje se poredi sa brendijem i konjakom. Proizvodi se samo u jugozapadnoj Francuskoj.

Vrste Alkoholnih Pića - BrendiVrste Alkoholnih Pića

Brendi

27.09.2017

Brendi (Brandy) je zajedničko ime za alkoholna pića koja su dobijena destilacijom vina ili fermentisanog soka drugog voća. Tako se dobijaju različite vrste voćnih brendija. Recept za brendi Aleksandar

Vrste Alkoholnih Pića - SakeVrste Alkoholnih Pića

Sake

27.09.2017

Sake predstavlja tradicionalno japansko alkoholno piće koje je dobijeno fermentacijom pirinča. Proces pripreme sakea mnogo podseća na onaj kod piva. Kvalitetan sake (Džizake) se servira ohlađeno u visokim čašama.

Vrste Alkoholnih Pića - ApsintVrste Alkoholnih Pića

Apsint

26.09.2017

Apsint je jako alkoholno piće, koje je popularno među ljubiteljima egzotičnih napitaka. Konzumiranje apsinta poboljšava apetit i povoljno utiče na sistem organa za varenje.

Vrste Alkoholnih Pića - AmarulaVrste Alkoholnih Pića

Amarula

19.09.2017

Amarula (Amarula) predstavlja popularan južnoafrički kremasti liker. Amarula se priprema od plodova drveta marula koje se još naziva i slonovo drvo. Neverovatni afrički liker se na tržištu pojavio relativno skoro.

Vrste Alkoholnih Pića - AmaretoVrste Alkoholnih Pića

Amareto

18.09.2017

Amareto (Amaretto) je italijanski sladak liker koji se sprema od kajsija ili badema a u nekim sličajevima i od oba. Naziv amareto dolazi od italijanske reči amaro, što znači gorak. Amareto ima prijatnu aromu badema.

Vrste Alkoholnih Pića - Belo VinoVrste Alkoholnih Pića

Belo Vino

15.09.2017

Prema definiciji, belo vino je vino, koje se dobija kako od belih, tako i od crnih ili roze sorti grožđa. Belo vino sadrži vitamine i minerale korisne za zadravlje. Kuvanje sa belim vinom.

Vrste Alkoholnih Pića - RakijaVrste Alkoholnih Pića

Rakija

13.09.2017

Rakija je alkoholno piće koje je najrasprostranjenije na teritoriji Balkana. Rakija je piće sa dosta nejasnim poreklom. Smatra se da kvalitetna rakija pomaže u lečenju hroničnog gastritisa, zubobolje, artritisa, kijavice, uklještenja, reume i td.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne