Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Koje voće i povrće je bogato cinkom?Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Zanimljivo
Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
Za ili protiv redovnog konzumiranja medaZa ili protiv redovnog konzumiranja medaMed je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.
Deset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeAko imate problema sa pamćenjem, uključite u dnevni meni sledeće namirnice, da biste poboljšali pamćenje: masnu ribu, borovnice, orašaste plodove, paradajz, ribizle, brokoli, semenke bundeve
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajzaČeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan. Marinirani čeri paradajz je ukusno predjelo, može se dodavati u razne vrste jela i u salate.
Vanila smiruje nerve i gladVanila smiruje nerve i gladAroma vanile izaziva osećaj radosti i na nejasan način osećaj sitosti. Aroma vanile uklanja nervu napetost, guši negarivne emocije.
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupusSvako zna kako se priprema kiseli kupus, ali kakve su finese kod pripremanja svežeg kupusa? Evo saveta za pripremu svežeg kupusa, koji će vam biti korisni u kuhinji.
Kako šećer uništava naše telo?Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je da . Napravite svesni napor i počnite da smanjujete unos šećera još danas - vaše telo će vam biti zahvalno.
JagorčevinaJagorčevina
31. jul
Biljke
Jagorčevina /Primula/ predstavlja jedan od najvećih rodova u porodici Jagorčevina. Jagorčevina je odlična biljka za gajenje u kući. Odlična je kod kašlja i iskašljavanje.
Počnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoPočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi puter se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Smatra se da podstiče kako psihičko, tako i fizičko pročišćenje.
Rečnik bezglutenskih brašnaRečnik bezglutenskih brašnaUčenje kombinacija bezglutenskih brašna tajna je uspešnog kuvanja bez glutena.
BetonikaBetonika
29. jul
Biljke
Betonika /Betonica officinalis L, Stachys offinicalis/, poznata još i kao klas, gusar, ranilist, čistač, višegodišnja zelljasta biljka iz porodice Usnatica. Biljka Betonika smatra se jednom od najorisnijih biljaka.
MiloduhMiloduh
29. jul
Biljke
Miloduh je lekovita biljka, poreklom sa mediterana. Miloduh se koristi kao začin različitim jelima. Miloduh poaže kod raznih bolesti.
BoračBorač
28. jul
Biljke
Borač je jednogodišnja zeljasta biljka poreklom iz Sirije. Borač je jedan od najboljih izvora gama-linolove kiseline, koja je jedna od korisnih masti za telo. Borač ima brojne koristi za zdravlje.
PiškotePiškotePiškote su fini italijanski keks, sa kojim se pripremaju veoma ukusni i jedinstveni deserti kao što je tiramisu sa maskarponeom. Kako da prippremite domaće piškote?
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Korisna svojstva kukuruzaKorisna svojstva kukuruzaKukuruz je unikatna biljka od koje se koriste gotovo svi delovi. Zbog sadržaja antioksidanasa, upotreba klipova zaustavlja prevremeno starenje, deluje kao preventivno sredstvo protiv oboljenja srca.
Hrana koja smanjuje krvni pritisakHrana koja smanjuje krvni pritisakHipertenzija se oduvek smatrala bolešću odraslih ljudi, ali nažalost ova bolest se u poslednje vreme sreće i kod velikog broja mladih. Dijeta je vrlo važna kod hipertenzije. Pogledajte koja hrana smanjuje krvni pritisak.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade