Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
05. avgust
Šta je zbog čega korisnoKako da pravilno začinimo pečeno pile?Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?
05. avgust
Kulinarski SavetiKoliko često je dobro da se jede meso?Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
05. avgust
Šta je zbog čega korisnoPogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
04. avgust
ZanimljivoZa ili protiv redovnog konzumiranja medaMed je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.
04. avgust
Šta je zbog čega korisnoDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeAko imate problema sa pamćenjem, uključite u dnevni meni sledeće namirnice, da biste poboljšali pamćenje: masnu ribu, borovnice, orašaste plodove, paradajz, ribizle, brokoli, semenke bundeve
04. avgust
Šta je zbog čega korisnoKonzerviranje čeri paradajzaČeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan. Marinirani čeri paradajz je ukusno predjelo, može se dodavati u razne vrste jela i u salate.
03. avgust
Kulinarski SavetiVanila smiruje nerve i gladAroma vanile izaziva osećaj radosti i na nejasan način osećaj sitosti. Aroma vanile uklanja nervu napetost, guši negarivne emocije.
03. avgust
Šta je zbog čega korisnoKako se kuva sveži kupusSvako zna kako se priprema kiseli kupus, ali kakve su finese kod pripremanja svežeg kupusa? Evo saveta za pripremu svežeg kupusa, koji će vam biti korisni u kuhinji.
01. avgust
Kulinarski SavetiKako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je da . Napravite svesni napor i počnite da smanjujete unos šećera još danas - vaše telo će vam biti zahvalno.
31. jul
Šta je zbog čega korisnoJagorčevinaJagorčevina /Primula/ predstavlja jedan od najvećih rodova u porodici Jagorčevina. Jagorčevina je odlična biljka za gajenje u kući. Odlična je kod kašlja i iskašljavanje.
31. jul
BiljkePočnite da kuvate sa GI maslacem! Pogledajte zaštoGi puter se koristi bukvalno hiljadama godina. Ovo je zaista drevna zdrava hrana i definitivno nije kapric. Smatra se da podstiče kako psihičko, tako i fizičko pročišćenje.
30. jul
Šta je zbog čega korisnoRečnik bezglutenskih brašnaUčenje kombinacija bezglutenskih brašna tajna je uspešnog kuvanja bez glutena.
30. jul
Kulinarski SavetiBetonikaBetonika /Betonica officinalis L, Stachys offinicalis/, poznata još i kao klas, gusar, ranilist, čistač, višegodišnja zelljasta biljka iz porodice Usnatica. Biljka Betonika smatra se jednom od najorisnijih biljaka.
29. jul
BiljkeMiloduhMiloduh je lekovita biljka, poreklom sa mediterana. Miloduh se koristi kao začin različitim jelima. Miloduh poaže kod raznih bolesti.
29. jul
BiljkeBoračBorač je jednogodišnja zeljasta biljka poreklom iz Sirije. Borač je jedan od najboljih izvora gama-linolove kiseline, koja je jedna od korisnih masti za telo. Borač ima brojne koristi za zdravlje.
28. jul
BiljkePiškotePiškote su fini italijanski keks, sa kojim se pripremaju veoma ukusni i jedinstveni deserti kao što je tiramisu sa maskarponeom. Kako da prippremite domaće piškote?
28. jul
Hranljive NamirniceKako da pravilno pripremimo čajDolaskom hladnijih, zimskih dana, sve češće posežemo za omiljenim napitkom za zagrevanje. Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
27. jul
Šta je zbog čega korisnoKorisna svojstva kukuruzaKukuruz je unikatna biljka od koje se koriste gotovo svi delovi. Zbog sadržaja antioksidanasa, upotreba klipova zaustavlja prevremeno starenje, deluje kao preventivno sredstvo protiv oboljenja srca.
27. jul
Šta je zbog čega korisnoHrana koja smanjuje krvni pritisakHipertenzija se oduvek smatrala bolešću odraslih ljudi, ali nažalost ova bolest se u poslednje vreme sreće i kod velikog broja mladih. Dijeta je vrlo važna kod hipertenzije. Pogledajte koja hrana smanjuje krvni pritisak.
25. jul
Ishrana kod problemaNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade