Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Visoka kadifaVisoka kadifa
19. avgust
Biljke
Visoka kadifa predstavlja jednogodišnju zeljastu biljku, nije zahtevan cvet, pripada porodici Složenocvetnica. Ovo je jedna od najrasprostranjenijih biljaka kod nas za ukras balkona i travnatih površina. Koristi se za lečenje mioma. Rod uključuje oko 30
Dijeta sa borovnicamaDijeta sa borovnicama
18. avgust
Dijete
Dijeta sa borovnicama traje tri dana, Za koje možete skinuti do tri kilograma. Borovnice su korisne za vid i krvne sudove.
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
Zanimljivo
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu i zašto je toliko važan? O
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje.
Začini koji najviše odgovaraju piciZačini koji najviše odgovaraju piciKako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Jedan od obaveznih začina prilikom pripremanja pice je origano. O
Simptomi kod predoziranja kofeinomSimptomi kod predoziranja kofeinomZavisnost od kofeina dovodi do fizičkih tegoba kao što su glavobolja, nervoza i drhtavica. Kofein ima efekat stimulansa i dovodi do neželjenih posledica.
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampiŠkampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja. Prženi škampi se konzumiraju sa nožem i viljuškom, a ako ima nisu sklonjeni repovi, možete ih jesti i prstima.
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?Da li je meso korisno ili štetno - kategoričnog odgovora još uvek nema. Nutricionisti su, čini se, otkrili odgovor na ovo pitanje.
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribeDa bi riba bila ukusnija, treba je potopiti u mleko. Riblja supa se pravi tako što prethodno napravite bujon.
BožurBožur
13. avgust
Biljke
Božur je poznat najviše kao dekorativna biljka za cvetne leje i zelene površine. Ali osim lepog izgleda božur ima i lekovita svojstva. Koren božura je koristio Hipokrat kao sredstvo protiv epilepsije.
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testoTehnologija pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar.
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Šta da skuvam
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa.
Glazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela ili glazura ogledalo od karamela i čokolade se koristi za pokrivanje torti od karamela i kolača od karamela. Evo i dva recepta pripremanje karamel glazure.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. Pogledajte koje su najveće koristi od tikvica i saznajte zašto je korisno češće jesti tikvice.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuKriške sočne lubenice su neizostavni deo letnje trpeze. Lubenica je idealna za vrele letnje dane. Pogledajte 5 razloga da jedete lubenicu.
Čuvanje mladog belog i crnog lukaČuvanje mladog belog i crnog lukaMladi crni luk ima mnogo kvaliteta, koje ima i stari crni luk. Dobro je da se upotrebljava odmah, nakon što je ubran u bašti ili kupljen na pijaci ili u prodavnici. Najbrže se kvare nežna pera. Ako sačekate sa pripremom mladog crnog luka, onda morate da u
Ideje za predjela i salate s patlidžanomIdeje za predjela i salate s patlidžanom
07. avgust
Šta da skuvam
Patlidžan je jtipično letnje povrće. Mnogim ljudima je teško da uključe patlidžan u svoj jelovnik zbog nedostatka recepata. Nudimo vam nekoliko ideja za predjela i salate s patlidžanom.
Sve o smeđem šećeru MuskovadoSve o smeđem šećeru MuskovadoSmeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Muskovado sadrži viši nivo različitih minerala u odnosu na bilo koji obrađeni šećer.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade