Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Genmajča (Genmaicha) - japanski čaj za zdravlje i dugovečnostGenmajča (Genmaicha) - japanski čaj za zdravlje i dugovečnost
19. okt.
Genmajča je japanski čaj sa mnogim zdravstvenim koristima. U kombinaciji sa uravnoteženom ishranom i aktivnom fizičkom aktivnošću, doprinosi vašem zdravom i dugom životu.
Namirnice sa praznim uglejnim hidratimaNamirnice sa praznim uglejnim hidratima
17. okt.
Prosti ugljeni hidrati uključuju samo jednostavne šećere poznate kao monosaharidi. Oni doprinose lakom debljanju od praznih kalorija. Zbog toga se prosti ugljeni hidrati smatraju praznim ugljenim hidratima
Stvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znajuStvari o kuvanju slanine koje bi svi trebali da znaju
13. okt.
Slanina je delikates i nesumnjivo je veoma aromatična kada je kuvamo. Kada pripremamo suvo meso, dobro je dodati malo slanine da bude ukusno.
Nekoliko recepata za ilač - lek za sveNekoliko recepata za ilač - lek za sve
11. okt.
Turska reč ilač označava koncept leka napravljenog po narodnim receptima, koji se prenosi sa generacije na generaciju, bez neželjenih efekata. Evo nekoliko ilača za sve, tojest jedan lek, ali za mnogo bolesti.
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla?
Botulizam: Sve što treba da znamo o njemuBotulizam: Sve što treba da znamo o njemu
09. sep.
Botulizam je jedan od najopasnijih oblika trovanja hranom, jer bolest može biti fatalna za 3 do 10 dana ako se ne leči. Simptomi botulizma. Prevencija botulizma.
Jabukovo sirće i njegove koristi za zdravljeJabukovo sirće i njegove koristi za zdravlje
08. sep.
Jabukovo sirće preferiraju mnogi ljudi širom sveta zbog činjenice da ima brojne zdravstvene koristi. Pravi se od jabukovog sajdera, koji je podvrgnut fermentaciji, što rezultira probioticima i enzimima koji unapređuju zdravlje.
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve što je potrebno za zdravlje
06. sep.
Masline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi, a kojih takođe ima i u maslinovom ulju.
Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?
24. avgust
Među orašastim plodovima koje muškarci treba da jedu su orasi, indijski orasi, bademi, pistaći, pekan orah i lešnici. Svi oni sadrže nezasićene masne kiseline, cink, teanin i arginin, koji pozitivno utiču na muško zdravlje.
Za ili protiv ribljih konzerviZa ili protiv ribljih konzervi
14. avgust
Najkorisnije su konzervirane ribe u sopstvenom sosu. Riba sadrži vrlo malo holesterola, zbog toga je veoma korisna za organizam.
Zdravstvene koristi vitamina CZdravstvene koristi vitamina C
11. avgust
Vitamin C, takođe poznat kao askorbinska kiselina ili L-askorbat, je životno važna hranljiva materija sa impresivnim zdravstvenim koristima. Pogledajte koje su.
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeMravlja kiselina - sve koristi i upotrebe
01. avgust
U naše vreme obim upotrebe mravlje kiseline je kolosalan. Mravlja kiselina je odličan antiseptik i konzervans, koji sprečava razvoj mikroflore. Mravlja kiselina E236 u dermatologiji.
Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?Eritritol ili stevija: koji je zaslađivač bolji?
27. jul
Šećer se sve više odbacuje kao štetan po zdravlje i traže se njegove alternative. Dve od ovih mogućnosti su eritritol i stevija. Prilikom izbora obično se suprotstavljaju dva predloga.