Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neslućene koristi kukuruzne svileNeslućene koristi kukuruzne svile
25. feb.
Poglegajte koliko puno koristi za zdravlje ima kukuruzna svila. Iznenadićete se kada saznate da ste do sada bacali nezamenljivo prirodno bogatstvo.
Koristi od potapanja orašastih plodova i semenaKoristi od potapanja orašastih plodova i semena
22. feb.
Da li bi trebalo da potopite orašaste plodove i semenke pre nego što ih jedete? Zašto toliko veganskih recepata kaže da potopite orašaste plodove pre upotrebe?
Listovi artičoke - koristi i primenaListovi artičoke - koristi i primena
09. feb.
Za šta su korisni listovi artičoke? Listovi artičoke su korisni za čišćenje jetre od toksina, za mršavljenje i još mnogo drugih problema. Cinarin je čaroban sastojak artičoke, koji leči.
Za šta je dobra artičoka?Za šta je dobra artičoka?
07. feb.
Artičoka smanjuje štetni holesterol i mokraćnu kiselinu u krvi. Korisno je konzumirati artičoku kod problema sa urinarnim sistemom, a takođe i kod ateroskleroze, zatvora, nekih oblika psorijaze.
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Lan je jedna od biljaka koju su ljudi koristili od davnina. Ulje od lanenog semena - kako se koristi i za šta je korisno?
Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!Da li imate netoleranciju na ugljene hidrate? Evo kako da saznate!
01. feb.
Dobro je poznata činjenica da treba da pazimo šta jedemo. Možda i vi sami niste svesni da ste netolerantni na ugljene hidrate. Posle ovih nekoliko pitanja saznaćete najbolje.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Šta sadrži margarin?Šta sadrži margarin?
28. januar
Margarin je 1869. godine izmislio francuski hemičar. U svetu se pojavio kao zamena za tada skup i deficitarni maslac. U početku je bio čvrst, beo i sjajan.
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Malo hranljivih materija je jednako važno kao što je to protein. Ako ne unosite dovoljno proteina, mogli biste da imate nedostatak, što može uticati na vaše zdravlje i težinu.
Brašno od šipka - koristi i primenaBrašno od šipka - koristi i primena
26. januar
1
Brašno od šipka se dobija sušenjem plodova šipka. Ono ima brojna korisna svojstva. Saznajte malo više o koristima i primeni brašna od šipka.
Šta da jedemo za zdrave kosti?Šta da jedemo za zdrave kosti?
25. januar
Nezdrava ishrana i način života u stolici glavni su uzroci problema u vezi sa koštanim sistemom. Šta da jedemo za zdrave kosti?
Karanfilić u hrani smanjuje stresKaranfilić u hrani smanjuje stres
23. januar
Karanfilić je još jedan začin koji možete uspešno koristiti za ublažavanje stresa. Pošto je veoma aromatičan, budite oprezni kada ga koristite u kuvanju.
Šta je galaktoza i gde se nalaziŠta je galaktoza i gde se nalazi
23. januar
Galaktoza je jedan od glavnih izvora energije za telo. To je običan mlečni šećer. Osnovni izvor galaktoze kod ljudi je hrana. Hrana bogata galaktozom.