Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Eugenol - suština, svojstva, izvoriEugenol - suština, svojstva, izvori
18. januar
Naziv eugenol potiče od Eugenia cariophillata, što je naučni naziv za karanfilić. Eugenol ima ulju konzistenciju i nalazi se u eteričnim uljima nekih biljaka kao što su karanfilić, muskatni oraščić, cimet.
8 iznenađujućih zdravstvenih koristi karanfilića8 iznenađujućih zdravstvenih koristi karanfilića
17. januar
Karanfilić ima mnogo koristi za zdravlje, uključujući i održavanje nivoa šećera u krvi i pomaganje u blokiranju rasta bakterija. Probajte da jedete nekoliko karanfilića nedeljno.
Hrana sa visokim sadržajem šećeraHrana sa visokim sadržajem šećera
17. januar
Šećer je vrsta ugljenih hidrata koji se prirodno nalazi u voću, povrću, mahunarkama, za razliku od rafinisanog ili prerađenog šećera.
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Namirnice bogate tirozinom je važno uključiti u bilo koju ishranu. Šta predstavlja tirozin i kakav efekat ima na telo?
Deset namirnica za srećuDeset namirnica za sreću
14. januar
Kada je reč o tome da se osećaš dobro, nema ništa bolje od zeleniša. Tamnozeleno povrće kao brokoli i spanać je bogat izvor vitamina C i magnezijuma.
Namirnice koje leče organe na koje ličeNamirnice koje leče organe na koje liče
14. januar
Poznato je da su orasi dobri za mozak, a šargarepa za oči, ali postoje i druge namirnice koje leče organe na koje liče. Evo malo više o njima:
Hrana koja ubija visok holesterolHrana koja ubija visok holesterol
13. januar
Navikli smo da mislimo da masna hrana dovodi do visokog nivoa holesterola. U stvari, holesterol koji u naše telo ulazi sa hranom igra slabu ulogu u njegovom stvaranju u krvi. Hrana koja ubija visoko holesterol:
Kajsije su hrana za mozakKajsije su hrana za mozak
13. januar
1
Kajsije izuzetno dobro deluju kod anemije. One su bogate gvožđem i na taj način su savršeno sredstvo za regulisanje malokrvnosti.
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneKako smanjiti kalorije - vodič za večito gladne
12. januar
Ako želimo da smršamo, moramo uneti manje kalorija nego što ih sagorevamo. U ovom članku ćemo vas upoznati sa 7 lakih, ali veoma efikasnih načina za smanjenje kalorija i gubitak telesne težine.
Hrana za dobijanje dopaminaHrana za dobijanje dopamina
12. januar
Dopamin je jedan od neurotransmitera u mozgu, koji omogućava komunikaciju između nervnih ćelija. Dopamin se oslobađa iz regiona hipotalamusa mozga.
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice.
Kombuča - čajna pečurka koja je postala kulturaKombuča - čajna pečurka koja je postala kultura
11. januar
1
Kombuča je slatki čaj sa fermentisanim kvascem i bakterijama. Ima japansko ime, korene u drevnoj Kini, a posebno poštovanje i kult u SAD.
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena - sve koristi i upotreba
09. januar
Ren se može sa sigurnošću nazvati tradicionalnom biljkom, čija istorija datira nekoliko milenijuma. Listovi rena - sve koristi i upotreba: