Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Namirnice koje deluju kao prirodni antibakterijski agensiNamirnice koje deluju kao prirodni antibakterijski agensi
03. sep.
Sve dok imunološki sistem efektno radi uz pravilnu ishranu, boreći se sa mikrobima, bolestima i tegobama, nema ničeg lošeg da prihvatite i malu pomoć prirode! Namirnice koe deluju kao prirodni antibakterijski agensi:
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneIzborite se sa upalama pomoću ove hrane
02. sep.
Hrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha. Preborite se sa upalama sledećim namirnicama.
Rimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnomRimska kamilica - sve njene koristi i razlike u poređenju sa običnom
01. sep.
Naziv rimske kamilice potiče iz grčkog - Chamaemelum nobile, i u prevodu znači zemaljska jabuka . Kamilica, poznata na našim prostorima, nema nikakve vlasi i dlačice kao što ima rimska.
Koristi jaja i ljuski jaja za naše zdravljeKoristi jaja i ljuski jaja za naše zdravlje
01. sep.
Treba da jedete jaja, da biste bili u neverovatnoj formi! Ljuske od jaja su najbolji lek za kosti i zglobove.
Beli čaj - poznate i nepoznate činjeniceBeli čaj - poznate i nepoznate činjenice
01. sep.
Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovno piju čaj imaju veću gustinu kostiju. Beli čaj može imati pozitivan uticaj na ljude koji pate od artritisa i osteoporoze.
Listovi kupine - koristi i primeneListovi kupine - koristi i primene
31. avgust
Listovi kupine sadrže mnogo flavonoida, aminokiselina, organskih kiselina, tanina, organskih i eteričnih ulja, vitamine A, B, C i E, kao i kalcijum, kalijum, cink, bakar i fosfor. Listovi kupine - koristi i primena.
Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?Fitinska kiselina - da li je korisna ili štetna?
31. avgust
Fitinska kiselina, još poznata i kao fitat, je sastavni deo omotača većine orašastih plodova, žitarica i mahunarki. Da li je fitinska kiselina korisna ili štetna i zašto treba da potapate orašaste plodove
Funkcionalna ishranaFunkcionalna ishrana
31. avgust
Hrana može da se smatra funkcionalnom, ako je dokazano, da ima pozitivan efekat na smanjenje rizika od različitih oboljenja ili vodi do poboljšanja i održavanja zdravlja. Koje namirnice su funkcionalne.
Jedite žutu hranu za dobro zdravljeJedite žutu hranu za dobro zdravlje
30. avgust
Traženje žute hrane u vašoj ishrani ima nekoliko prednosti i treba da probate da konzumirate barem jednu čašu na dan. Koje su koristi od žute hrane?
Najbolja hrana za dojiljeNajbolja hrana za dojilje
30. avgust
Dojenje je važan element celokupne brige prilikom odgajanja bebe koji stvara vezu između majke i deteta u procesu njegovog odrastanja. najbolja hrana za dojilje.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Kulinarska upotreba kore od limuna. Hranljiva vrednost kore od limuna. Sadržaj 100 g kore od limuna.
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Iz centralne Azije kod nas je stigle nepretenciozna biljka, korišćena pre 6, 7 hiljada godina u svojoj domovini kao hrana za konje. To je lucerka. Sve koristi od lucerke
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Ako tražite proteinski suplement koji ćete uključiti u vašu dijetu, sojin protein je opcija koja ima mnogo zdravstvenih koristi. Šta ustvari predstavlja sojin protein?