Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinčana voda - kako da je pripremite i za šta vam može pomoći?Pirinčana voda je kinesko otkriće. Azijati imaju posebnu vezu sa pirinčem i smatraju ga proizvodom dugovečnosti. Pirinčana voda se smatra prirodnim sredstvom za zdravlje i lepotu.
09. avgust
Šta je zbog čega korisnoNa plaži se jede zdravo! Evo kakoLeto je konačno stiglo i potpuno ste spremni za njega. Da ne biste pokvarili mesece treninga u teretani, morate znati kako da se zdravo hranite na plaži.
09. avgust
Šta da skuvamUkusna posna jela iz rernePostoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti. U sledećim redovima pogledajte nekoliko ideja za fantastična posna jela, pripremljena u rerni.
07. avgust
Šta da skuvamKlasični načini za sečenje krompiraTeško ćete naići na evropski restoran koji nije dao posebno mesto krompiru u svom meniju - pomfrit, sotirani krompir, glazirani krompir, krompir na roštilju itd. Pogledajte koji su načini sečenja krompira.
07. avgust
Kulinarski SavetiPerfektni kokteli za plažuKokteli na moru savršeno su osvežavajuće piće, a umerena količina alkohola u njima podstiče dobro raspoloženje. Evo nekoliko zanimljivih ideja za savršene koktele na plaži:
06. avgust
Šta da skuvamKukuruzna kaša - niskokalorični doručak bez glutenaKukuruzna kaša ili palenta zdrava je hrana sa korisnim svojstvima. Proteini i vlakna u kukuruzu mogu učiniti da se osećate siti duže vreme.
06. avgust
Šta je zbog čega korisnoLekovita svojstva paradajzaSvi znamo za paradajz, ali možda ne znaju svi da je to plod iz porodice beladona. Koja su lekovita svojstva paradajza.
05. avgust
Šta je zbog čega korisnoKoliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe su jedan od najpopularnijih recepata za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe ili jaja. Zbog namirnica u recepti
05. avgust
Kulinarski SavetiCrveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim.
04. avgust
Šta je zbog čega korisnoTeksmati pirinačOvo je verovatno prvi put da čujete za postojanje teksmati pirinča. eksmati je zapravo neverovatno uspešan hibrid, dobijen ukrštanjem indijskog basmatija i tradicionalnog američkog dugozrnog pirinča. Pogledajte detalje o ovom pirinču.
04. avgust
Kulinarski SavetiKoristi i štete od pirinčaDa li je redovna upotreba pirinča korisno, koja je vrsta najkorisnija i da li postoje potencijalne štetnosti od pirinča? Ovde ćete videti koje su koristi i štete od upotrebe pirinča.
03. avgust
Šta je zbog čega korisnoPirinač KarnaroliPirinač Karnaroli se odlikuje većim sadržajem pirinčanog skroba i zdravijom strukturom od mnogih popularnih vrsta pirinča. Čime je vrsta Karnaroli stekla takvu popularnost i u kojim jelima se koristi?
03. avgust
Kulinarski SavetiPirinač okruglog zrnaAko volite da često pojedete rižoto, onda ćete ovde naći važnu informaciju o glavnom junaku u ovom receptu - pirinču okruglog zrna. Pirinač okruglog zrna - šta treba da znamo, kakao da ga kuvamo i šta sadrži
02. avgust
ZanimljivoNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačSve što je potrebno da znate o pripremanju savršeno mekanog pirinča smo sakupili na jednom mestu. Pirinač je jedan od onih proizvoda koji se lako spremaju, ali još lakše može da se pogreši.
02. avgust
Kulinarski SavetiJedite redovno pirinač, da biste spavali kao bebaČesto se dešava da imamo problema sa spavanjem. Znamo da je dobar san važan za celokupno fizičko i mentalno zdravlje. Jadite pirinač češće, da biste spavali kao beba.
31. jul
Šta je zbog čega korisnoKako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući da se ove ribe već sreću i kod n
31. jul
Šta da skuvamŠta je to proteinska glad?Po svojoj suštini proteinska glad je vrsta dijete koja je za mnoge ljude brža i jednostavnija. Ovo shvatanje ovog tipa dijete je tako zato što nije potrebno da se ograničava količina hrane, već vrste hrane koju uzimamo. Ovo nije sasvim tako. Proteinska
30. jul
DijeteUloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeIako se Francuzi ne slažu mnogo sa ovom činjenicom, na njihovu kuhinju posebno jako je uticala fiorentinska, koja je u vreme dolaska Katerine Mediči bila u pravom usponu.
30. jul
ZanimljivoČaj od korijandera - koristi i primenaKako da napravimo čaj od korijandera i za šta je koristan. Čaj od korijandera pomaže za bolje varenje i uklanja toksine iz tela.
29. jul
Šta je zbog čega korisnoDeficit aminokiselinaAminokiseline su proteinski gradivni elementi, od kojih telo, pored svega ostalog, može da proizvodi svoje sopstvene proteine. Proteinski gradivni elementi se koriste u druge svrhe i proizvodnju i drugih važnih materija.
29. jul
Ishrana kod problemaNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade