Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Jedinstvene koristi sirupa od lukaJedinstvene koristi sirupa od lukaLuk je jedno od najpopularnijeg povrća u celom svetu. Čak i neprijatan miris i oštar ukus ne obeshrabruju ljude da jedu čak i sirov luk. Po čemu je poznat sirup od luka? Recept za sirup od luka.
Kako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranuKako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranuU sledećim redovima cilj je da vam pokažemo ne samo hranu najbogatiju gvožđem, već i kako da je ponudimo deci na način, na koji će im biti ukusna i izazvati njihovu pažnju.
Zelena, žuta ili smeđa banana: Sa kojom zrelošću je najkorisnija?Zelena, žuta ili smeđa banana: Sa kojom zrelošću je najkorisnija?Dok sazreva banana menja svoja korista svojstva. Zelena, žuta ili smeđa banana? Pogledajte detaljnije.
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku. Kako da serviramo oval sa sirevima?
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Za zimnicu su najpopularniji listovi crne ribizle i višnje. Mnogi ih dodaju prilikom konzerviranja paradajza ili krastavaca. Pogledajte detalje.
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima ozbiljne kontraindikacije. Pogledajte opširnije.
Kako raste avokado?Kako raste avokado?Mnogi ljudi misle da je avokado listopadno drvo, ali u stvari avokado raste na zimzelenom drveću zvanom Persea Americana. To što je važno da znate o avokadu jeste da sazreva tek kada se ubere.
Severnoamerička kuhinja: Ogromne porcije i pravi roštilj!Severnoamerička kuhinja: Ogromne porcije i pravi roštilj!
17. avgust
Zanimljivo
Sladoled je strast Amerikanaca, a najraskošniji je Nikerboker - veličanstvena mešavina sladoleda, voćnog sirupa, iseckanog svežeg ili konzerviranog voća, čokolade i orašastih plodova. Pogledajte još detalja o američkoj kuhinji.
Šećer TurbinadoŠećer Turbinado
16. avgust
Zanimljivo
Turbinado šećer je prirodni smeđi šećer, a naziv Turbinado potiče iz činjenice da se postupak sušenja kristala izvodi u centrifugi (turbini).
Detoks smutiji za čišćenje tela od otrovaDetoks smutiji za čišćenje tela od otrovaPredlažemo vašoj pažnji ideje za detoks smutije za čišćenje organizma od toksina. Najčešće korišćeno voće, koje možete kombinovati sa smutijima od povrća i voća.
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje? Mleko igra važnu ulogu u ishrani deteta, nezavisno od toga da li je odojče, koje sisa, ili malo dete, koje jede mleko sa žitaricama.
Glutenski pirinačGlutenski pirinačOdmah da požurimo da razjasnimo - ovo nije pirinač koji sadrži gluten, naprotiv! Šta treba da znamo o ovom popularnom pirinču. Glutenski pirinač - koristi i primena.
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojKuhinja Južne Francuske je veoma raznovrsna i jedna od omiljenih u svetu. Provansalska kuhinja koristi mnogo zelenih začina, koji rastu divlje. Pogledajte koji su specijaliteti iz južne Francuske.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Zašto je tarator toliko koristan?
Ulje gujine traveUlje gujine traveGujina trava je obični bodljikavi korov, ali u isto vreme je i lekovita biljka sa unikatnim svojstvima. Ulje od gujine trave je veoma poštovano i korisno. Pogledajte sve koristi i primene ulja od gujine trave.
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačCrveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus.
Koristi od nektarina i breskviKoristi od nektarina i breskviSlatka i ukusna nektarina je usko povezana sa breskvom. Pogledajte u ovom članku koje su koristi od ovog ukusnog voća.
Pet najzdravijih začinaPet najzdravijih začinaZačini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo. Pogledajte pet najkorisnijih začina i detalje o njima.
Beli polirani pirinačBeli polirani pirinačBeli polirani pirinač je jedna od najkonzumiranijih namirnica u svetu. Zrna belog poliranog pirinča odlikuju se prozirnom strukturom i mogu biti tri vrste: dugozrni, srednjezrni ili okrugli pirinač.
Srednjezrni pirinačSrednjezrni pirinačMnogi ne znaju kakva je razlika između vrsta pirinča prema vrsti zrna. Ovde ćemo vas upoznati sa karakteristikama srednjezrnog pirinča. Ima neke neprocenjive prednosti koje ga čine neophodnim za pripremu nekih kulinarskih iskušenja.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade