Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač KarnaroliPirinač Karnaroli se odlikuje većim sadržajem pirinčanog skroba i zdravijom strukturom od mnogih popularnih vrsta pirinča. Čime je vrsta Karnaroli stekla takvu popularnost i u kojim jelima se koristi?
03. avgust
Kulinarski SavetiPirinač okruglog zrnaAko volite da često pojedete rižoto, onda ćete ovde naći važnu informaciju o glavnom junaku u ovom receptu - pirinču okruglog zrna. Pirinač okruglog zrna - šta treba da znamo, kakao da ga kuvamo i šta sadrži
02. avgust
ZanimljivoNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačSve što je potrebno da znate o pripremanju savršeno mekanog pirinča smo sakupili na jednom mestu. Pirinač je jedan od onih proizvoda koji se lako spremaju, ali još lakše može da se pogreši.
02. avgust
Kulinarski SavetiJedite redovno pirinač, da biste spavali kao bebaČesto se dešava da imamo problema sa spavanjem. Znamo da je dobar san važan za celokupno fizičko i mentalno zdravlje. Jadite pirinač češće, da biste spavali kao beba.
31. jul
Šta je zbog čega korisnoKako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući da se ove ribe već sreću i kod n
31. jul
Šta da skuvamŠta je to proteinska glad?Po svojoj suštini proteinska glad je vrsta dijete koja je za mnoge ljude brža i jednostavnija. Ovo shvatanje ovog tipa dijete je tako zato što nije potrebno da se ograničava količina hrane, već vrste hrane koju uzimamo. Ovo nije sasvim tako. Proteinska
30. jul
DijeteUloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeIako se Francuzi ne slažu mnogo sa ovom činjenicom, na njihovu kuhinju posebno jako je uticala fiorentinska, koja je u vreme dolaska Katerine Mediči bila u pravom usponu.
30. jul
ZanimljivoČaj od korijandera - koristi i primenaKako da napravimo čaj od korijandera i za šta je koristan. Čaj od korijandera pomaže za bolje varenje i uklanja toksine iz tela.
29. jul
Šta je zbog čega korisnoDeficit aminokiselinaAminokiseline su proteinski gradivni elementi, od kojih telo, pored svega ostalog, može da proizvodi svoje sopstvene proteine. Proteinski gradivni elementi se koriste u druge svrhe i proizvodnju i drugih važnih materija.
29. jul
Ishrana kod problema8 klasičnih recepata za uličnu hranuOd sveže pripremljenih palačinki do jagnjeće kobasice ili sendviča sa šunkom i maslacem, ulična hrana u francuskoj prestonici je zadovoljstvo. Pogledajte najpopularnije đakonije francuske ulične hrane.
28. jul
ZanimljivoČaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Kod majorana nisu pronađeni neželjeni efekti, pa ga možete dodati bilo kom jelu, uzimati kao čaj ili odvarak od majorana. Pogledajte koje su koristi od majorana.
28. jul
Šta je zbog čega korisnoKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažePrimena domaćeg spreja od belog luka je dosta široka, jer on pomaže kod brojnih problema. Kako da napravimo sprej od belog luka?
27. jul
ZanimljivoDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniImunostimulansi su korisni za čuvanje od raznih virusa. Pažnja! Oni treba da se uzimaju samo kada je organizam zdrav. Ako unosite imunostimulanse dok ste bolesni, razvićete tzv. citokinsku oluju.
27. jul
Šta je zbog čega korisnoCrne maline - lekovita svojstva i koristiDa li ste viđali maline sa crnim plodovima? Mnogi ljudi ih mešaju sa kupinama. Crna malina ima mnoga korisna svojstva - pogledajte ih.
26. jul
Šta je zbog čega korisnoTradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje, koji se propremaju za šavut ili Pedesetnicu. Šavut je vreme, kada se slavi sakupljanje letine.
26. jul
Praznična TrpezaDetoksikacija uljem crnog kuminaDva najvažnija razloga za konzumaciju crnog kumina: regulisanje imunološkog sistema i pročišćavanje i detoksikacija creva. Kako da unosimo ulje od crnog kumina za detoksikaciju.
24. jul
Ishrana kod problemaZdravstvene koristi taroaZa konzumiranje se koristi koren taroa, ali ne i listovi. Skuvana krtola taroa podseća na skrobasti strukturu krompira i često ga zamenjuje u različitim jelima.
24. jul
Šta je zbog čega korisnoŠta da radimo sa listovima paškanataListovi od mladog paškanata su jestivi i veoma korisni. Listovi paškanata se koriste i u narodnoj medicini. Pogledajte detaljnije.
23. jul
Šta je zbog čega korisnoListovi papaje - kako da ih koristimoZbog antioksidantnog delovanja listovi papaje jačaju imuni sistem. Čaj od papaje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i drogerijama. Pogledajte koje su još koristi listova papaje.
23. jul
Šta je zbog čega korisnoSaće - kada se i zašto konzumira?Saće ima brojne koristi za zdravlje čoveka. Andioksidantsko delovanje prirodnog saća deluje na štetne toksine. Saće, kao med i pčelinji polen, jača imunitet.
22. jul
Ishrana kod problemaNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade