Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1. 200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima.
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
1
Priča se da je za muškarca pretakanje kupusa slađe od medenog meseca. On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan.
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kajenska paprika je među najljućim začinima na celom svetu. To je posebno ljuta crvenkasta paprika. Međutim, naziv kajenska paprika obično se odnosi na mešavinu ove aleve paprike sa drugim začinima.
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke. Među širokim asortimanom, možete sresti ne samo beli biber ili crni biber, već i roze ili ružičasti biber.
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Gotove prezle i smese za pohovanje se prodaju u svakoj prodavnici, ali prezle koje ste pripremili sopstvenim rukama su mnogo ukusnije. Čuvajte prezle u hermetički zatvorenoj tegli.
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Kako da osušimo beli luk za zimu?
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Ako imate limete u velikim količinama i mislite da nećete moći da ih sve pojedete u roku od dve nedelje, onda pripremite sebi ukusan i zdrav sok, koji ćete čuvati u zamrzivači ili frižideru.
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Kada kupujete artičoku, uvek birajte onu koja ima čvrste i elastične listove koji čvrsto leže jedan iza drugog. Za čišćenje vam trebaju rukavice, nož i makaze.
Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?Za šta možemo da koristimo lišće cvekle?
28. nov.
Zeleni listovi cvekle se mogu koristiti u kuvanju, prerađeni ili sveži u salati. Pravilno odabrana hrana je takođe odličan lek i to je njen veliki značaj. Probajte ove kombinacije sa listovima cvekle.
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
U mnogim nacionalnim kuhinjama u jela od pasulja dodaje se mešavina tucanog semena slačice, korijandera i kumina. Tradicionalno u bugarskim receptima dodaju se nana i čubar.
Kako oljuštiti nar?Kako oljuštiti nar?
26. nov.
Nar je među najcenjenijim voćem, najviše zbog svojih zdravstvenih i ukusnih kvaliteta.
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog. Đumbir odgovara pečenoj svinjetini, ćuftama, pečenom prasetu, kineskim supama i jelima, voćnim salatama.
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Cvekla se najbolje čuva u podrumu, pošto tamo ne može da prodre sunčeva svetlost, a temperatura je niska.