Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neželjeni efekti prilikom unosa gvožđaJedan od vitalnih minerala za ljudski organizam je gvožđe. Kada postoji nedostatak gvožđa u organizmu, to vodi do anemije. Ona se pojavljuje sa simptomima kao što su umor i slabost.
20. mart
Ishrana kod problemaTri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuPaprika je verovatno među povrćem koje se najviše konzumira, ne samo sveže, nego i konzerirano. Kada počne sezona konzerviranja, svako razmišlja da li da spremi turšiju sa paprikama.
20. mart
Kulinarski SavetiIdeje za garnirunge od povrćaPogrešno je smatrati da garniture specijalitetima od mesa obavezno moraju biti spremljeni od pirinča ili krompira. Mnogo zdravije jeste da naučite da ih spremite od povrća.
19. mart
Šta da skuvamKoja brašna su bez glutenaGluten se nalazi u velikoj količini u pšenici i u nekim drugim žitaricama. U bezglutenskoj kuhinji se koristi miks različitog brašna. Pogledajte neje od njih.
19. mart
Ishrana kod problemaČaj od ruzmarina - koristan i umirujućRuzmarin je bogat izvor kalcijuma, gvožđa i vitamina B6. Ima odlična antioksidantna svojstva.
19. mart
Šta je zbog čega korisnoPrimer nedeljnog menija za ishranu bez glutenaDržanje dijete bez glutena uopšte nije lako. Ali čak i onima, koji se pridržavaju ovog režima ishrane, treba da bude ukusno. Evo kako
18. mart
Dijeta kod ProblemaZašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
18. mart
Ishrana kod problemaDa napravimo čeri paradajz za zimuSušeni čeri paradajz koji se prodaje u prodavnicama je prerađen kroz dehidratatore. To ih čini preterano suvim i žilavim. Zbog toga je najslađe da ih napravite kod kuće. Evo kako:
17. mart
Šta da skuvamNajpopularnije vrste testenina (paste)Verovatno svako zna da da se pod nazivom pasta podrazumevaju različite vrste testenina, čija je upotreba široko rasprostranjena po Italiji. Međutim, iznenadićete se raznovrsnošću ovih makarona.
17. mart
Hranljive NamirniceKako da popravimo presečeni majonez?Za pripremu majoneza su potrebna sveža jaja i kvalitetno ulje, bez taloga, prijatnog mirisa. Prilikom nepažljivog mućenja, prilikom upotrebe ulja niske temeprature (ispod 12 stepeni) što je često tokom zimskog perioda, kao i dodatkom previše ulja, majone
16. mart
Kulinarski SavetiLekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Šipurak - jedan čudesan izvor vitamina, makro i mikroelemenata, flavonoida, tanina, eteričnih ulja i organisih kiselina.
16. mart
Šta je zbog čega korisnoHalogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet hrane i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
13. mart
Kulinarski SavetiLekoviti recepti sa lukomPredlažemo vam nekoliko najboljih bakinih recepata sa lukom, sa kojim će zdravstveni problem otići brzo i bez mnogo truda.
13. mart
Šta je zbog čega korisnoKoristi za zdravlje od rogačaJestiva mahuna rogača sadrži visoke količine šećera. Kada uzri, onda se suši ili peče. Od nje se proizvodi brašno, sirupi, šećer, melasa i zamena za kakao.
12. mart
Šta je zbog čega korisnoBurata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustimaBurata je sveži italijanski sir koji dolazi iz južne Italije. Burata se bukvalno topi u ustima.
12. mart
ZanimljivoČaj od mente - koristi i šteteČaj od mente je omiljeni napitak mnogih ljudi - kako tokom zime, tako i tokom leta - topao i hladan Menta se koristi još i kao začin za kuvanje ili dodatak raznim koktelima i desertima.
11. mart
Šta je zbog čega korisnoKako da napravimo sušene šljiveŠljive se najlakše suše, tako što se stave na sunce. Stavite ih na novine ili drugi papir i ostavite otprilike nedelju dana do 10 dana na sunčevoj svetlosti.
11. mart
Kulinarski SavetiKako se čisti brancin?Jedna od najukusnijih riba je brancin. Sreće se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Riba ima ukusno meso, ali nije masno.
10. mart
Kulinarski Saveti4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od rakaCrveni luk je drugačiji od ostalih sorti luka, kao što su slatki luk i žuti luk s mekšim ukusom. Crveni luk se bori protiv raka, tako što poboljšava puteve detoksikacije, povećava imunitet, reguliše šećer u krvi.
10. mart
Šta je zbog čega korisnoOdgovarajući začini za pasuljTajna ukusnog jela ne krije se samo u trajanju termičke obrade, nego i u začinima i njihovoj količini. Da bi pasulj bio ukusan, potrebno vam je nekoliko začina.
09. mart
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade