Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila prilikom sterilizacije konzerviVoće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije.
31. mart
Kulinarski SavetiKako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah. Sklonite dosadan miris luka i belog luka ovim sredstvima.
31. mart
ZanimljivoBeli slezBeli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Beli slez raste na livadama, vlažnim mestima, pored žbunova i reka. Beli slez deluje protiv upala.
30. mart
BiljkeNeodoljiva jela sa slatkim krompiromSlatki krompir, nazvan još i batat, ne nalazi se među najkonzumiranijim namirnicama na našim prostorima. U našoj galeriji otkrićete šta sve možete da napravite sa ovom egzotičnom namirnicom.
30. mart
Šta da skuvam25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menijaAko sa vašeg menija uklonite 500 kalorija dnevno, možete izgubiti pola kilograma nedeljno i to će biti dosta lakše. Da bismo vam pomogli, sakupili smo 25 saveta za smanjenje kalorija.
30. mart
Ishrana kod problemaEvo ovako se pravi šunka u ŠpanijiŠpanska šunka zvana Hamon (Jamon) za Španiju je nacionalni delikates , ali i za mnoge druge države. Sprema se od posebnih rasa svinje i u zavisnosti od rase i načina ishrane, deli se na dve vrste - Iberiko i Serano. U skoro svim dobrim restoranima se n
28. mart
ZanimljivoKako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom spremanja .
28. mart
Kulinarski SavetiUkusne tajne omiljenih makarona u rerniSvima nama omiljeni retro recept za makarone u rerni može biti u slatkoj ili slanoj varijanti, a zašto ne i miks obe varijante. Pogledajte kako da pripremite ukusne makarone iz rerne.
27. mart
Šta da skuvamFinese kod sušenja voća u domaćim uslovimaCilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
27. mart
Kulinarski SavetiSaveti prilikom pripreme lososaNajzdravija hrana je ukusna hrana! Evo zašto ćemo vam dati nekoliko saveta za pripremanje lososa, da ne bi bio samo zdrava hrana, već i ukusna.
27. mart
Kulinarski SavetiTop 10 neospornih koristi od meda!Možda ste čuli da pijenje tople vode ujutru ubrzava metabolizam, pomaže smanjenu viška kilograma. Ali nemoguće da niste čuli za čudotvornu snagu meda. Med je koristan za kožu, kosu i jop mnogo toga.
26. mart
Šta je zbog čega korisnoKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeMakarone - omiljeno jelo malih i velikih, može biti za doručak, za večeru i za desert. Može se kombinovati sa raznim sosevima, da se jedu kuvane sa šećerom i sirom, da se pomešaju sa sitnim sirom, sa piletinom, sa povrćem, sa morskim plodovima. Mogu i da
26. mart
Šta da skuvamIshrana trudnicaU toku 9 najuzbudljivijih meseci u životu, trudnica bi trebalo da se potpuno posveti zdravom načinu života. Zdrava ishrana je na prvom mestu.
25. mart
Kulinarski SavetiIshrana kod masne jetreKoji su simptomi masne jetre Još u ranijem stadijumu čak i nakon zamašćenja jetre simptomi ostaju sakriveni, ali možete ih prepoznati po ovim znakovima: loše varenje, mučnina, ponekad čak i povraćanje. Obično je to propraćeno osećajem težine u gornjem d
25. mart
Dijeta kod ProblemaKako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac ili gratin je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Verovatno i vi pripremate gratin po klasičnom receptu ili njegove varijacije. Evo kako se tačno priprema gratin.
24. mart
Kulinarski SavetiDozvoljena hrana kod psorijazePsorijaza je komplikovana bolest kože. Ona zahvata ljude bilo kojeg uzrasta i u potpunosti se smatra neizlečivom. Ljudi sa ovom dijagnozom treba da se pridržavaju određene dijete.
24. mart
Ishrana kod problema23 ukusna načina na koja možete jesti avokadoAvokado može da se doda u mnogo recepata, kako bi više hranljivih sastojaka dodao u hranu. Evo nekoliko najzanimljivijih načina da dodate avokado u režim ishrane.
23. mart
Šta da skuvamKoliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Mišljenja u vezi jaja su kontradiktorna. Sa jedne strane, jaja su dragocen hranljiv izvor proteina, sa druge - izvor nezdravih masti koje mogu izazvati zdravstvene probleme. Čak i da je to tako, jaja definitivno sadrže holesterol i zasićene masti , kad
23. mart
Šta je zbog čega korisnoKada ispijanje vode nije toliko zdravo?Neprestano slušate kako vam svako ponavlja da pijete više vode, koliko je ona korisna za organizam i ne smete dozvoliti organizmu da se dehidrira itd. I to nije sasvim tačno.
21. mart
Šta je zbog čega korisnoHrana bogata fosforomFosfor je mikroelement koristan za koštani i motorički sistem organizma. Dobro je što se nalazi u većini prehrambenih proizvoda.
21. mart
Ishrana kod problemaNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade