Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Pravila prilikom sterilizacije konzerviPravila prilikom sterilizacije konzerviVoće i povrće najduže vreme čuvaju svoj hranljivi sastav, vitamine, prirodni ukus, aromu, boju i izgled kada se konzervišu putem sterilizacije.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Zanimljivo
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah. Sklonite dosadan miris luka i belog luka ovim sredstvima.
Beli slezBeli slez
30. mart
Biljke
Beli slez /Althaea officinalis/, je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Slezova. Beli slez raste na livadama, vlažnim mestima, pored žbunova i reka. Beli slez deluje protiv upala.
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromNeodoljiva jela sa slatkim krompiromSlatki krompir, nazvan još i batat, ne nalazi se među najkonzumiranijim namirnicama na našim prostorima. U našoj galeriji otkrićete šta sve možete da napravite sa ovom egzotičnom namirnicom.
25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menija25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menijaAko sa vašeg menija uklonite 500 kalorija dnevno, možete izgubiti pola kilograma nedeljno i to će biti dosta lakše. Da bismo vam pomogli, sakupili smo 25 saveta za smanjenje kalorija.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Zanimljivo
Španska šunka zvana Hamon (Jamon) za Španiju je nacionalni delikates , ali i za mnoge druge države. Sprema se od posebnih rasa svinje i u zavisnosti od rase i načina ishrane, deli se na dve vrste - Iberiko i Serano. U skoro svim dobrim restoranima se n
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom spremanja .
Ukusne tajne omiljenih makarona u rerniUkusne tajne omiljenih makarona u rerniSvima nama omiljeni retro recept za makarone u rerni može biti u slatkoj ili slanoj varijanti, a zašto ne i miks obe varijante. Pogledajte kako da pripremite ukusne makarone iz rerne.
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaFinese kod sušenja voća u domaćim uslovimaCilj sušenja je da se smanji količina vode kroz zagrevanje i na taj način da se spreči razvoj bakterija koje uništavaju hranu.
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososaNajzdravija hrana je ukusna hrana! Evo zašto ćemo vam dati nekoliko saveta za pripremanje lososa, da ne bi bio samo zdrava hrana, već i ukusna.
Top 10 neospornih koristi od meda!Top 10 neospornih koristi od meda!Možda ste čuli da pijenje tople vode ujutru ubrzava metabolizam, pomaže smanjenu viška kilograma. Ali nemoguće da niste čuli za čudotvornu snagu meda. Med je koristan za kožu, kosu i jop mnogo toga.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeKako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikeMakarone - omiljeno jelo malih i velikih, može biti za doručak, za večeru i za desert. Može se kombinovati sa raznim sosevima, da se jedu kuvane sa šećerom i sirom, da se pomešaju sa sitnim sirom, sa piletinom, sa povrćem, sa morskim plodovima. Mogu i da
Ishrana trudnicaIshrana trudnicaU toku 9 najuzbudljivijih meseci u životu, trudnica bi trebalo da se potpuno posveti zdravom načinu života. Zdrava ishrana je na prvom mestu.
Ishrana kod masne jetreIshrana kod masne jetreKoji su simptomi masne jetre Još u ranijem stadijumu čak i nakon zamašćenja jetre simptomi ostaju sakriveni, ali možete ih prepoznati po ovim znakovima: loše varenje, mučnina, ponekad čak i povraćanje. Obično je to propraćeno osećajem težine u gornjem d
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac ili gratin je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Verovatno i vi pripremate gratin po klasičnom receptu ili njegove varijacije. Evo kako se tačno priprema gratin.
Dozvoljena hrana kod psorijazeDozvoljena hrana kod psorijazePsorijaza je komplikovana bolest kože. Ona zahvata ljude bilo kojeg uzrasta i u potpunosti se smatra neizlečivom. Ljudi sa ovom dijagnozom treba da se pridržavaju određene dijete.
23 ukusna načina na koja možete jesti avokado23 ukusna načina na koja možete jesti avokadoAvokado može da se doda u mnogo recepata, kako bi više hranljivih sastojaka dodao u hranu. Evo nekoliko najzanimljivijih načina da dodate avokado u režim ishrane.
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Mišljenja u vezi jaja su kontradiktorna. Sa jedne strane, jaja su dragocen hranljiv izvor proteina, sa druge - izvor nezdravih masti koje mogu izazvati zdravstvene probleme. Čak i da je to tako, jaja definitivno sadrže holesterol i zasićene masti , kad
Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?Neprestano slušate kako vam svako ponavlja da pijete više vode, koliko je ona korisna za organizam i ne smete dozvoliti organizmu da se dehidrira itd. I to nije sasvim tačno.
Hrana bogata fosforomHrana bogata fosforomFosfor je mikroelement koristan za koštani i motorički sistem organizma. Dobro je što se nalazi u većini prehrambenih proizvoda.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade