Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu.
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Šta da skuvam
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Namirnice bez glutenaNamirnice bez glutenaNetolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje.
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus.
Dijeta za čišćenje sa vodom prema Petru DanovuDijeta za čišćenje sa vodom prema Petru Danovu
23. januar
Dijete
Prema učitelju Petru Danovu voda je jedna od materija koje imaju najveću moć na planeti. Voda je toliko moćna stihija da bi mogla probiti čak i kamen, ona je svuda oko nas i prolazi kroz različita agregatna stanja. Na isti način, kao što deluje na sve
Namirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataNamirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataDa bismo bili zdravi i u dobroj formi, telu je potrebna raznovrsna hrana koja će nas puniti energijom i davati nam potrebne minerale, vitamine i druge sastojke.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?
23. januar
Zanimljivo
Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokveSmokve se suše na suncu, da bi upile toplotu sunčevih zraka. Kada uzru, prve smokve se beru, suše se na rešetki, odozgo se pokrivaju gazom ili tankim platnom.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Zanimljivo
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuriMasline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.
Ishrana kod obolelih bubregaIshrana kod obolelih bubregaVaši bubrezi obično služe za izacivanje otpadnih sastojaka i dodatnih tečnosti iz krvi i tela. Ovi otpadni sastojci i tečnost dolaze iz hrane koju jedemo i tečnosti koju pijemo.
Koja hrana povećava šećer u krvi?Koja hrana povećava šećer u krvi?Margarin, pavlaka i maslac takođe imaju sačuvano mesto u kategoriji proizvoda koji povećavaju šećer u krvi. Ne smemo zaboraviti šargarepu, paškanat, sveže pripremljen pire od krompira, svežu boraniju.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?Sa kokosovim uljem možete da kuvate sve. To je jedinstvena masnoća, koja ne oksidira prilikom prženja i pečenja.
10 načina da ojačate imuni sistem10 načina da ojačate imuni sistemVaš imuni sistem je štit protiv svih virusa, bakterija i drugih neprijatelja kao što su na primer ćelije raka, koje mogu da ugroze vaše zdravlje.
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribeAko vam je iz nekon razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
Režim ishrane kod povraćanja i prolivaRežim ishrane kod povraćanja i prolivaIshrana, dok tegobe ne prođu, treba da bude takva da ne iritira želudac.
Kako da oporavimo plućaKako da oporavimo plućaMnogi od nas disanje primaju kao realnost. Na kraju krajeve ako ne možeš da dišeš, mrtav si. Pluća nam daju život, oksidiraju našu krv, kako bi naš mozak bio živ i štite telo od štetnih materija.
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Šta da skuvam
Svako može da napravi kvalitetno balsamiko sirće, koje će doneti aromatičnu notu jelima i salatama. Treba vam samo malo strpljenja, doza želje i praćenje naših saveta.
Lekovita svojstva jujubeLekovita svojstva jujubePogledajte koja se lekovita svojstva kineskog gvozdenog drveta i kako možete da ga gajite u svojoj bašti. Plodovi jujube su veoma korisni, a drvo odlično uspeva i kod nas.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade