Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaSvako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu.
25. januar
Kulinarski SavetiKako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Namirnice bez glutenaNetolerancija na gluten se naziva celijakija. Ovo je autoimuna bolest. Izaziva atrofiju sluzokože tankog creva ukoliko jedete namirnice sa glutenom i pšenicu. Sve veći procenat čovečanstva pati od nje.
24. januar
Ishrana kod problemaKako se kuvaju lignje?Lignje su veoma ukusni plodovi mora, ali postoje posebni zahtevi koji se odnose na njihovu kulinarsku obradu. Ako se ne skuvaju pravilno, lignje se savijaju i gube ne samo veličinu, nego i ukus.
24. januar
Kulinarski SavetiDijeta za čišćenje sa vodom prema Petru DanovuPrema učitelju Petru Danovu voda je jedna od materija koje imaju najveću moć na planeti. Voda je toliko moćna stihija da bi mogla probiti čak i kamen, ona je svuda oko nas i prolazi kroz različita agregatna stanja. Na isti način, kao što deluje na sve
23. januar
DijeteNamirnice sa najvećim sadržajem ugljenih hidrataDa bismo bili zdravi i u dobroj formi, telu je potrebna raznovrsna hrana koja će nas puniti energijom i davati nam potrebne minerale, vitamine i druge sastojke.
23. januar
Šta je zbog čega korisnoDa li je bezopasna buđ na hlebu?Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
23. januar
ZanimljivoKako da osušimo smokveSmokve se suše na suncu, da bi upile toplotu sunčevih zraka. Kada uzru, prve smokve se beru, suše se na rešetki, odozgo se pokrivaju gazom ili tankim platnom.
22. januar
Kulinarski SavetiKakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
22. januar
ZanimljivoDa napravimo masline u salamuriMasline nisu dobre za upotrebu odmah nakon branja. One imaju specifičnu gorčinu, koja treba da se izvuče, da bismo uživali u njihovom ukusu.
21. januar
Kulinarski SavetiIshrana kod obolelih bubregaVaši bubrezi obično služe za izacivanje otpadnih sastojaka i dodatnih tečnosti iz krvi i tela. Ovi otpadni sastojci i tečnost dolaze iz hrane koju jedemo i tečnosti koju pijemo.
21. januar
Dijeta kod ProblemaKoja hrana povećava šećer u krvi?Margarin, pavlaka i maslac takođe imaju sačuvano mesto u kategoriji proizvoda koji povećavaju šećer u krvi. Ne smemo zaboraviti šargarepu, paškanat, sveže pripremljen pire od krompira, svežu boraniju.
20. januar
Ishrana kod problemaKako se kuva sa kokosovim uljem?Sa kokosovim uljem možete da kuvate sve. To je jedinstvena masnoća, koja ne oksidira prilikom prženja i pečenja.
20. januar
Kulinarski Saveti10 načina da ojačate imuni sistemVaš imuni sistem je štit protiv svih virusa, bakterija i drugih neprijatelja kao što su na primer ćelije raka, koje mogu da ugroze vaše zdravlje.
18. januar
Ishrana kod problemaKonzervisanje ribeAko vam je iz nekon razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu.
17. januar
Kulinarski SavetiRežim ishrane kod povraćanja i prolivaIshrana, dok tegobe ne prođu, treba da bude takva da ne iritira želudac.
17. januar
Ishrana kod problemaKako da oporavimo plućaMnogi od nas disanje primaju kao realnost. Na kraju krajeve ako ne možeš da dišeš, mrtav si. Pluća nam daju život, oksidiraju našu krv, kako bi naš mozak bio živ i štite telo od štetnih materija.
17. januar
Šta je zbog čega korisnoKako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije.
16. januar
Kulinarski SavetiKako da napravimo domaće balsamiko sirćeSvako može da napravi kvalitetno balsamiko sirće, koje će doneti aromatičnu notu jelima i salatama. Treba vam samo malo strpljenja, doza želje i praćenje naših saveta.
16. januar
Šta da skuvamLekovita svojstva jujubePogledajte koja se lekovita svojstva kineskog gvozdenog drveta i kako možete da ga gajite u svojoj bašti. Plodovi jujube su veoma korisni, a drvo odlično uspeva i kod nas.
16. januar
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade