Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoSmeđi šećer postaje sve popularniji. Demerara je svetlosmeđi šećer sa krupnim zlatastim kristalima. Turbinado je delimično prerađen smeđi šećer.
10. jun
Kulinarski SavetiMeso od soje - šta treba da znamoSojino meso, ljuspice ili odresci od soje već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil. Šta treba da znate o konzumiranju soje, koristi od soje
10. jun
Šta je zbog čega korisnoZdravstvene koristi od spelteSpelta je jedna od najstarijih namirnica na svetu. To je vrsta pšenice koja je vekovima hranila mnoge narode. Koristi od konzumiranja spelte.
09. jun
Šta je zbog čega korisnoŠećer DemeraraPoslednjih godina sve više čujemo o nečemu što se zove Demerara šećer, za koji neki pogrešno pretpostavljaju da je samo smeđi šećer. Šta je demerara i za šta je korisna?
09. jun
ZanimljivoOsam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danKSvakodnevno konzumiranje belog luka može da poboljša varenje hrane i usvajanje hranljivih materija. Čen belog luka na dan jača funkciju pankreasa i jetre.
08. jun
PR ObjaveUpotreba kore od nara i njene koristiNar je unikatno voće koje je ne samo ukusno, nego i veoma korisno, s obzirom na to da je bogato nizom vitamina, minerala i mikroelemenata koji su važni za naš organizam. Koje su koristu upotrebe kore od nara?
08. jun
Šta je zbog čega korisnoZašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Ako vaš frižider ima funkciju za hlaćenje hrane, osnosno No Frost ili GRUB, onda mirno možete da stavljate vrela jela u njega. Zašto ne trba stavljati vrelu hranu u frižider?
07. jun
ZanimljivoO glutenu u spelti - šta treba da znamo?Da li je spelta bez glutena? Ukoliko imate potvrđenu alergiju na gluten, treba da izbegavate speltu. Međutim, postoje ključne razlike između komponenata glutena u pšenici i spelti. Pogledajte.
07. jun
Ishrana kod problemaEterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primenaEterično ulje rimske kamilice ima brojne primene zbog mnogobrojnih koristi. Pogledajte koje su.
05. jun
Šta je zbog čega korisnoNarodna medicina sa cimetomCimet se koristi u narodnoj medicini kao lek za različite bolesti u kombinaciji sa medom. Cimet je moćan lek za mnoga loša stanja, a u kombinaciji sa medom je još korisniji.
05. jun
Šta je zbog čega korisnoVrste kafe prema načinu pripremeAromatična šolja tople kafe prva je stvar za kojom većina ljudi poseže ujutru. Kafa je omiljeno piće ne samo zbog uticaja koji ima, već i zbog prijatnog ukusa i još prijatnije arome.
04. jun
Kulinarski SavetiKulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od pečurki bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one veoma ukusne i u praksi nemaju dvojnike.
04. jun
Kulinarski SavetiKako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter, koji bude gotov za četiri dana.
03. jun
Kulinarski SavetiSušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta je sitna, prečnika oko 2-4 centimetra i ima okrugli do ovalni oblik. Kako se koristi sušena limeta? Upotreba sušene limete. Kako da skuvamo sušenu limetu?
03. jun
Kulinarski SavetiKulinarska upotreba pečurke Mrka trubaPečurka Mrka truba se po kvalitetu ukusa često upoređuje sa tartufima. Mrku trubu možete da kupite kultivisanu, iz bašte. Evo nekoliko ideja šta možete da pripremite sa mrkom trubom.
02. jun
Šta da skuvamNamirnice sa esencijalnom aminokiselinom ValinKorisna svojstva aminokiseline valin se izražavaju u regulisanju metabolizma proteina. Od kojih namirnica da nabavimo valin?
02. jun
Šta je zbog čega korisnoHimalajska so i limun pomažu kod mamurlukaGlavobolja je ozbiljan problem za desetine hiljada ljudi širom sveta. Njena etiologija može biti različita i važno je da posetite lekara ako vas ovaj problem vrlo često muči. Himalajska so i limun pomažu kod mamurluka.
01. jun
Šta je zbog čega korisnoNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiAli ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Pogledajte koji su najkarakterističnije arome za grčku kuhinju.
01. jun
ZanimljivoJedite smelo ovo voće tokom zime!Voće je ne samo ukusno, već i korisno. U sezoni zimskog voća u svoju šoping listu treba da ubacite upravo ove dve voćke.
31. maj
Šta je zbog čega korisnoKoristi od soka od malinaSok od malina je koristan za želudac, deluje protiv skleroze i niskokaloričan je. Može da se konzumira bez ograničenja. Kondraindikovan je kod bolesti jetre.
31. maj
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade