Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Razlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoRazlike između smeđeg šećera Demerara, Turbinado i MuskovadoSmeđi šećer postaje sve popularniji. Demerara je svetlosmeđi šećer sa krupnim zlatastim kristalima. Turbinado je delimično prerađen smeđi šećer.
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamoSojino meso, ljuspice ili odresci od soje već dugo koriste vegetarijanci i ljudi koji vode zdrav životni stil. Šta treba da znate o konzumiranju soje, koristi od soje
Zdravstvene koristi od spelteZdravstvene koristi od spelteSpelta je jedna od najstarijih namirnica na svetu. To je vrsta pšenice koja je vekovima hranila mnoge narode. Koristi od konzumiranja spelte.
Šećer DemeraraŠećer Demerara
09. jun
Zanimljivo
Poslednjih godina sve više čujemo o nečemu što se zove Demerara šećer, za koji neki pogrešno pretpostavljaju da je samo smeđi šećer. Šta je demerara i za šta je korisna?
Osam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na danOsam koristi konzumiranja jednog čena belog luka na dan
08. jun
PR Objave
KSvakodnevno konzumiranje belog luka može da poboljša varenje hrane i usvajanje hranljivih materija. Čen belog luka na dan jača funkciju pankreasa i jetre.
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristiNar je unikatno voće koje je ne samo ukusno, nego i veoma korisno, s obzirom na to da je bogato nizom vitamina, minerala i mikroelemenata koji su važni za naš organizam. Koje su koristu upotrebe kore od nara?
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zanimljivo
Ako vaš frižider ima funkciju za hlaćenje hrane, osnosno No Frost ili GRUB, onda mirno možete da stavljate vrela jela u njega. Zašto ne trba stavljati vrelu hranu u frižider?
O glutenu u spelti - šta treba da znamo?O glutenu u spelti - šta treba da znamo?Da li je spelta bez glutena? Ukoliko imate potvrđenu alergiju na gluten, treba da izbegavate speltu. Međutim, postoje ključne razlike između komponenata glutena u pšenici i spelti. Pogledajte.
Eterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primenaEterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primenaEterično ulje rimske kamilice ima brojne primene zbog mnogobrojnih koristi. Pogledajte koje su.
Narodna medicina sa cimetomNarodna medicina sa cimetomCimet se koristi u narodnoj medicini kao lek za različite bolesti u kombinaciji sa medom. Cimet je moćan lek za mnoga loša stanja, a u kombinaciji sa medom je još korisniji.
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripremeAromatična šolja tople kafe prva je stvar za kojom većina ljudi poseže ujutru. Kafa je omiljeno piće ne samo zbog uticaja koji ima, već i zbog prijatnog ukusa i još prijatnije arome.
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od pečurki bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one veoma ukusne i u praksi nemaju dvojnike.
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter, koji bude gotov za četiri dana.
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta je sitna, prečnika oko 2-4 centimetra i ima okrugli do ovalni oblik. Kako se koristi sušena limeta? Upotreba sušene limete. Kako da skuvamo sušenu limetu?
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka trubaPečurka Mrka truba se po kvalitetu ukusa često upoređuje sa tartufima. Mrku trubu možete da kupite kultivisanu, iz bašte. Evo nekoliko ideja šta možete da pripremite sa mrkom trubom.
Namirnice sa esencijalnom aminokiselinom ValinNamirnice sa esencijalnom aminokiselinom ValinKorisna svojstva aminokiseline valin se izražavaju u regulisanju metabolizma proteina. Od kojih namirnica da nabavimo valin?
Himalajska so i limun pomažu kod mamurlukaHimalajska so i limun pomažu kod mamurlukaGlavobolja je ozbiljan problem za desetine hiljada ljudi širom sveta. Njena etiologija može biti različita i važno je da posetite lekara ako vas ovaj problem vrlo često muči. Himalajska so i limun pomažu kod mamurluka.
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Zanimljivo
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Pogledajte koji su najkarakterističnije arome za grčku kuhinju.
Jedite smelo ovo voće tokom zime!Jedite smelo ovo voće tokom zime!Voće je ne samo ukusno, već i korisno. U sezoni zimskog voća u svoju šoping listu treba da ubacite upravo ove dve voćke.
Koristi od soka od malinaKoristi od soka od malinaSok od malina je koristan za želudac, deluje protiv skleroze i niskokaloričan je. Može da se konzumira bez ograničenja. Kondraindikovan je kod bolesti jetre.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade