Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Veliki deo ljudi danas deli se na dve grupe, a upravo oni koji ne konzumiraju meso i oni kod kojih ovaj proizvod svakodnevno prisustvuje u meniju. Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaNajukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaSpremanje girosa u domaćim uslovima je lako. Možete slobodno da improvizujete sa nadevima i da izmislite vlastite kombinacije za vaš domaći ili svinjski giros.
Kojom hranom da dočekate svoje goste?Kojom hranom da dočekate svoje goste?Svakome dolaze gosti, bilo to prijatelji, rodbina, komšije na doručak, ručak, večeru, žurku ili neku drugu priliku. Ovde ćemo videti različite gozbe za različite prilike kada vam dolaze gosti.
Korisni jutarnji napici za lepu kožuKorisni jutarnji napici za lepu kožuKorisni jutarnji napici za lepu kožu igraju važnu ulogu u ubrzavanju metabolizma i u ulepšavanju kože. Koji su najkorisniji jutarnji napici za prolešpavanje kože.
Nedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuNedostatak triptofana - kako da nabavimo aminokiselinuJedna od esencijalnih aminokiselina je triptofan. Kod nedostatka triptofana mogu da se razviju opasna stanja. Kako da nabavimo triptofan? Ovo su namirnice, koje sadrže triptofan.
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće je zanimljiv dar iz prirode. Crno voće - koje je korisno, a koje opasno?
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve finese vaših jela. Yato dodajemo kardamon u kafu_
Najmoćniji začini za jačanje imunitetaNajmoćniji začini za jačanje imunitetaZačini mogu da promene ukus i aromu jela. Kažu da su pravilno odabrani začini tajna ukusnih jela. Ali osim po svojim kulinarskim kvlaitetima, neki od njih su poznati i po svojim koristima za zdravlje čoveka.
Ovaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte štaOvaj pomoćnik u kuhinji leči! Pogledajte šta
18. maj
Zanimljivo
Verovali ili ne - aluminijumska folija takođe može da pomogne u lečenju, samo ukoliko se koristi na pravilan način. Alternativna terapija za lečenje bolova ili ožiljaka.
Čajevi protiv prolećnog umoraČajevi protiv prolećnog umoraProlećni umor je stanje poznato gotovo svakoj osobi. Ono ne može da se odredi kao bolest, ali uzrokuje jak gubitak snage. Čajevi protiv prolećnog umora.
Proantocijanidin - suština i koristiProantocijanidin - suština i koristiPostoje mnoga istraživanja, vezana za koristi proantocijanidina. Ovaj antioksidans je 50 puta moćniji od vitamina E. Namirnice sa proantocijanidinom.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Za jak imunitet: šta da jedemo kada smo bolesni?Zdrava ishrana može da ojača imunitet. Ovo je posebno važno kada se prehladite. Kako da ojačamo imunitet? Šta treba da jedemo kada smo bolesni?
Trodnevno gladovanjeTrodnevno gladovanje
14. maj
Dijete
Duge dijete i krajnosti u gladovanju su korisni samo u nekim slučajevima i to pod vođstvom iskusnog nutricioniste. Takvo je mišljenje mnogih stručnjaka za dijetalnu ishanu. Ali kako stoje stvari sa trodnevnim gladovanjem?
Šta sprečava dobru apsorpciju gvožđa u organizmu?Šta sprečava dobru apsorpciju gvožđa u organizmu?Nizak nivo gvožđa u ljudskom organizmu izaziva brojne neprijatne simptome. Neka hrana sprečava pravilnu apsorpciju gvožđa u organizmu - pogledajte koja.
Jaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo pričaJaja na Benediktinski način - jedan klasik, mnogo priča
13. maj
Zanimljivo
Zbog naziva na francuskom i zbog umeća Francuza da dva jajeta, komad šunke i krišku hleba pretvore u klasik, mnogi veruju da su upravo oni pronalazači jaja na Benediktanski način.
6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!Evo kako možete da uključite avokado u vaš svakodnevni meni, tako da ste i zdravi, i mršavi. Pogledajte 6 predloga kako da konzumirate avokado.
Bob tera pospanostBob tera pospanostOsim što je bob do danas važan za mnoge zemlje kao ekonomska kultura, on ima i mnoge zdravstvene koristi. Konzumiranje boba tera pospanost.
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
Dijete
Da li osećate da u poslednje vreme imate lavlji apetit? Da biste ga smanjili, nutricionisti savetuju da se 10-15 minuta pre glavnog obroka konzumira šolja mleka sa dvopekom ili malom kriškom integralnog hleba. Trikovi za ubijanje apetita.
Pijte sok od dunja za zdravo srcePijte sok od dunja za zdravo srceDunje su veoma dobre za srce, iako mnogi ljudi to ne znaju. Ovo ukusno i mirisno voće pogodno je ne samo za pripremu kompota i džemova, već i za pripremu korisnog soka, koji poboljšava rad kardiovaskularnog sistema.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade