Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdravstvene koristi crne ribizleSamo 100 grama njega obezbeđuje 300 od dnevne potrebe za vitaminom C. Antioksidansi još pozitivno utiču na zdravlje očiju, tako što štite od pojave katarakte.
02. dec.
Šta je zbog čega korisnoKako da očistimo zagorelo posuđe?Čišćenje zagorelog posuđa je najneprijatniji i težak kućni posao čiji su rezultati nesigurni. A vremenom se svo kućno posuđe istroši i potrebno mu je ili veoma dobro čišćenje.
01. dec.
ZanimljivoPile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju?
01. dec.
Šta je zbog čega korisnoUkusne tajne cvekleUkoliko se ne plašite da eksperimentišete u kuhinji i niste ljubitelj jela sa mesom, onda je cvekla povrće za koje smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju.
01. dec.
Kulinarski SavetiGajenje bosiljkaBosiljak je jednogodišnja biljka, koja se odlikuje svojim karakterističnim mirisom. Ima uspravnu, razgranatu, četvorougaonu, kratkodlaku ili skoro golu stabljiku visoku 20-60 cm.
01. dec.
Dvorište i BaštaKoji šećer je koristan za zube?Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubim. Da li postoji takvo slatko?
30. nov.
Šta je zbog čega korisnoKako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus. Kako da pravilno čuvamo luk kod kuće?
30. nov.
Kulinarski SavetiZašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kinskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu.
28. nov.
Šta je zbog čega korisno8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrataPoznata po svojoj efikasnosti u borbi sa kilogramima, dijeta sa malo ugljenih hidrata se fogusira na unos hrane bogate mastima i proteinima, ograničavajući ugljene hidrate.
28. nov.
DijeteKako da peremo voće i povrće?Da bismo se zaštitili od svih štetnih supstanci koje sadrže, neophodno je pravilno oprati voće i povrće pre jela.
27. nov.
Kulinarski SavetiVoće i povrće sa najviše vitamina CVitamin C je vodorastvorljivi vitamin koji se sreće u mnogim namirnicama - posebno u voću i povrću. Evo koje su namirnice sa visokim sadržajem vitamina C.
27. nov.
Šta je zbog čega korisnoNajzdravije i najkorisnije povrćePovrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Pogledajte spisak sa najkorisnijim povrćem.
26. nov.
Šta je zbog čega korisnoTreba li ljuštiti koru jabuka?Jabuke su, sigurno, jedno od voća koje se najviše gaji na našim prostorima. Još uvek su pristupačne po ceni i mogu se kupiti na bilo kojoj pijaci ili u prodavnici. U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto. Postoj
26. nov.
Kulinarski SavetiHrana bogata manganomMangan je potreban našem telu kako bi svi enzimi i hranljive materije pravilno funkcionisale. On je važan za jačinu naših kostiju i za brže zarastanje rana. Evo koje su namirnice bogate manganom.
25. nov.
Šta je zbog čega korisnoKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte spremaju se sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled.
24. nov.
Kulinarski SavetiBrza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikGoveđi i svinjski jezici se smatraju delikatesom zbog svoje nežne meke teksture, traženog ukusa, sadržaja vitamina i hranljive vrednosti. Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezik?
24. nov.
Kulinarski SavetiEvo zbog čega ljute paprike produžavaju životDa li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život.
24. nov.
Šta je zbog čega korisnoZbog čega su korisne pečene jabuke?Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
23. nov.
Šta je zbog čega korisnoTahini od lešnika - koristi i primenaSvi govore o tahiniju - posebnu popularnost je dobio tahini od susama koji ima izuzetne koristi za naše zdravlje, pored toga je i ukusan. Međutim, na zadnjem planu ostaju druge vrste tahinija - na primer tahini od lešnika. Šta od predstavlja?
23. nov.
Šta je zbog čega korisnoSaveti kod pripremanja jarebicaPripremanje jarebica nije toliko teško, ako znate kako. U sledećim redovima naći ćete neke korisne savete za pripremanje jarebica.
21. nov.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade