Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Zdravstvene koristi crne ribizleZdravstvene koristi crne ribizleSamo 100 grama njega obezbeđuje 300 od dnevne potrebe za vitaminom C. Antioksidansi još pozitivno utiču na zdravlje očiju, tako što štite od pojave katarakte.
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Zanimljivo
Čišćenje zagorelog posuđa je najneprijatniji i težak kućni posao čiji su rezultati nesigurni. A vremenom se svo kućno posuđe istroši i potrebno mu je ili veoma dobro čišćenje.
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju?
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekleUkoliko se ne plašite da eksperimentišete u kuhinji i niste ljubitelj jela sa mesom, onda je cvekla povrće za koje smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju.
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljkaBosiljak je jednogodišnja biljka, koja se odlikuje svojim karakterističnim mirisom. Ima uspravnu, razgranatu, četvorougaonu, kratkodlaku ili skoro golu stabljiku visoku 20-60 cm.
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubim. Da li postoji takvo slatko?
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus. Kako da pravilno čuvamo luk kod kuće?
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kinskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu.
8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrata8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrata
28. nov.
Dijete
Poznata po svojoj efikasnosti u borbi sa kilogramima, dijeta sa malo ugljenih hidrata se fogusira na unos hrane bogate mastima i proteinima, ograničavajući ugljene hidrate.
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?Da bismo se zaštitili od svih štetnih supstanci koje sadrže, neophodno je pravilno oprati voće i povrće pre jela.
Voće i povrće sa najviše vitamina CVoće i povrće sa najviše vitamina CVitamin C je vodorastvorljivi vitamin koji se sreće u mnogim namirnicama - posebno u voću i povrću. Evo koje su namirnice sa visokim sadržajem vitamina C.
Najzdravije i najkorisnije povrćeNajzdravije i najkorisnije povrćePovrće je pravi prirodni dar, koji vrlo pozitivno deluje na organizam. U povrću možemo pronaći većinu supstanci neophodnih za ishranu i hidrataciju tela. Pogledajte spisak sa najkorisnijim povrćem.
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?Jabuke su, sigurno, jedno od voća koje se najviše gaji na našim prostorima. Još uvek su pristupačne po ceni i mogu se kupiti na bilo kojoj pijaci ili u prodavnici. U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto. Postoj
Hrana bogata manganomHrana bogata manganomMangan je potreban našem telu kako bi svi enzimi i hranljive materije pravilno funkcionisale. On je važan za jačinu naših kostiju i za brže zarastanje rana. Evo koje su namirnice bogate manganom.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte spremaju se sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled.
Brza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikBrza radionica: Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezikGoveđi i svinjski jezici se smatraju delikatesom zbog svoje nežne meke teksture, traženog ukusa, sadržaja vitamina i hranljive vrednosti. Kako da pripremimo goveđi i svinjski jezik?
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju životDa li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
Tahini od lešnika - koristi i primenaTahini od lešnika - koristi i primenaSvi govore o tahiniju - posebnu popularnost je dobio tahini od susama koji ima izuzetne koristi za naše zdravlje, pored toga je i ukusan. Međutim, na zadnjem planu ostaju druge vrste tahinija - na primer tahini od lešnika. Šta od predstavlja?
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebicaPripremanje jarebica nije toliko teško, ako znate kako. U sledećim redovima naći ćete neke korisne savete za pripremanje jarebica.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade