Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kancerogeni natrijum nitritKancerogeni natrijum nitrit
19. dec.
Natrijum nitrit je stabilizator, koji se dodaje mnogim vrstama mesa i mesnih proizvoda da uspori rast bakterija i spreči da sveže crveno meso potamni. Pogledajte štetnost natrijum nitrita.
Peršun - sve zdravstvene koristiPeršun - sve zdravstvene koristi
17. dec.
Grančica peršuna može biti mnogo više od ukrasa na vašem tanjiru. Peršun sadrži dve vrste neobičnih komponenti koje pružaju jedinstvene zdravstvene koristi.
Zašto je korisno piti ceđeni sok od šargarepe svaki dan?Zašto je korisno piti ceđeni sok od šargarepe svaki dan?
19. nov.
Ceđeni sok od šargarepe je jedan od najkorisnijih napitaka, koje možemo da uključimo u svakodnevni meni. Zašto da pijemo ceđeni sok od šargarepe svaki dan?
Da li je aspirin u turšijama štetan?Da li je aspirin u turšijama štetan?
15. nov.
Salicilna kiselina, koja se nalazi u aspirinu, loše utiče i na sluzokožu želuca, zbog toga se ne preporučuje upotreba aspirina u pripremi zimnice.
Maltodekstrin - otrov ili ne?Maltodekstrin - otrov ili ne?
05. nov.
Danas u sastavu mnogih prehrambenih proizvoda (i ne samo njih) možete videti aditiv za hranu, nazvan maltodekstrin. Šta je maltodekstrin? Maltodekstrin - otrov ili ne?
Mnogobrojne koristi soka od kiselih krastavacaMnogobrojne koristi soka od kiselih krastavaca
01. nov.
Čak i da ste najveći postovalac kiselih krastavčića, ispijanje soka od kiselih krastavčića može vam se učiniti čudnim. Ali razmislite dobro, pre nego što odbacite ovu ideju.
Kako obuzdati želju za ugljenim hidratima i šećerimaKako obuzdati želju za ugljenim hidratima i šećerima
23. okt.
Da obuzdamo želju za ugljenim hidratima i šećerima! Neodoljiva želja za hranom je poznata mnogim ljudima, ali retko nalećemo na krastavac i šargarepu. Umesto toga jedemo štetnu hranu u pokušaju da utolimo želju za slatkim i ugljenim hidratima.
Korisna svojstva i primena koštice i jezgra breskveKorisna svojstva i primena koštice i jezgra breskve
22. okt.
Korisna svojstva koštice i jezgra breskve. Za šta se koriste jezgra breskve i njihove koštice?
Bolesti koje se leče rakijomBolesti koje se leče rakijom
16. okt.
Rakija - omiljeno domaće piće je lekovita. Ispostavlja se da postoje bolesti i tegobe koje se leče ovim pićem.
Ketoni maline - šta je to?Ketoni maline - šta je to?
09. okt.
Šta sa ketonima maline? Koje su koristi od ketona maline? Čime pomažu ketoni maline? Koristi od uosa ketona maline.
Čips od cvekle - ukusan i veoma koristanČips od cvekle - ukusan i veoma koristan
02. okt.
Cvekla, sa svojom jarko crvenom bojom i slatkim ukusom, nije samo ukusna, već je i puna hranljivih materija. Od cvekle se pravi veoma ukusan i zdrav čips. Zašto je čips od cvekle toliko koristan?
Koristi i primene ljuske od lukaKoristi i primene ljuske od luka
25. sep.
Luk je osnovni dodatak hrani po celom svetu, dragcen je zbog svojih poboljšavajućih svojstava ukusa u različitim jelima. Pogledajte na koje načine možete iskoristiti ljuske od luka.