Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Evo kako se marinira riba!
Korisna svojstva citrusaKorisna svojstva citrusaKoristi citrusa su zaista mnoge i upravo na neke od njih ćemo obratiti pažnju u sledećim redovima.
Koliko su bezopasni veštački zaslađivačiKoliko su bezopasni veštački zaslađivačiVeštački zaslađivači su jedno od najvažnijih otkrića u prehrambenoj nauci. Oni se koriste za zaslađivanje različite hrane i pića. Pogledajte koji su bezbedni zaslađivači.
Hranljivi izvori kvercetinaHranljivi izvori kvercetinaPostoji mnoštvo hrane koja sadrži kvercetin. Ukoliko pokušavate da povećate unos ovog moćnog antioksidansa, ne zaboravite da uključite sledeće namirnice u svoju dijetu.
Da li je opasna živa u ribi?Da li je opasna živa u ribi?Svi smo čuli koliko je korisna konzumacija ribe i obavezno je jesti barem jednom nedeljno. Poslednjih godina, međutim, sve se češće govori o velikom prisustvu žive u mnogim vrstama riba.
Ideje za domaće okrepljujuće napitkeIdeje za domaće okrepljujuće napitkeOkrepljujući napici su jednostavno fantastična stvar. Oni nam daju energiju za ceo dan. Pogrešno je da se oslanjate na veštačke napitke u čijem sastavu ima štetnih boja i konzervanasa.
Da li su korisne semenke lubenice?Da li su korisne semenke lubenice?Ne jednom je svako od nas pomislio da lubenica ima samo jedan minus i da su to semenke. Prilikom konzumiranja lubenica postoje dve opcije - ili da ih pojedete ili da ih uklanjate sa svake kriške sočnog voća.
8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranu8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranuHronična upala je povezana sa rakom, kardiovaskularnim bolestima, kao i drugim zdravstvenim problemima. Nekoliko promena u dijeti može da pomogne u smanjivanju upale.
Najnezdravija američka hranaNajnezdravija američka hrana
09. dec.
Zanimljivo
Nije slučajno što se tokom poslednjih godina fraza američka dijeta pretvorila u metaforu za nezdravu ishranu.
Dva trika da jabuke ne potamneDva trika da jabuke ne potamneGotovo savršena, jabuka ima jedan jedini nedostatak, sa kojim smo se svi susretali - kada se iseče, u kontaktu sa kiseonikom oksidiše i potamni. Evo kako da sprečimo potamnivanje jabuka.
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Zanimljivo
Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.
Tajna savršenog musa od kestenaTajna savršenog musa od kestenaBilo da je kuvan ili pečen, kesten je podjednako ukusan i koristan. Od njega se prave neverovatni deserti. Jedan od njih je mus od kestena koji se pojavljuje kao francuska klasika. Kako da ga pripremimo?
Zdravstvene koristi od pasjeg trnaZdravstvene koristi od pasjeg trnaPasji trn ili vučji trn i vukodržica jedna je od najkorisnijih biljaka na svetu. Koristi se od davnina i pronalazi široku upotrebu u kineskoj medicini. Pogledajte opširnije.
Štete od gume za žvakanjeŠtete od gume za žvakanjeŽvakaća guma prouzrokuje preteranu suvoću u ustima, zato što stvara disbalans prilikom stvaranja pljuvačke. Pogledajte koje su još štetnosti žvake.
Zatezanje kože nakon mršavljenjaZatezanje kože nakon mršavljenjaOpuštena koža je jedna od najneprijatnijih stvari koje se povezuju sa brzim mršavljenjem, lišenim fizičke aktivnosti. Evo nekoliko saveta kako da se izborite sa opuštenom kožom.
Fleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijetaFleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijeta
05. dec.
Dijete
Fleksitarijanstvo je termin koji je nedavno nastao kako bi opisao dijetu onih koji se pretežno hrane kao vegetarijanci, ali ponekad jedu i meso.
Koristi sirove hraneKoristi sirove hraneSirova hrana je korisna i zdrava, jača zube i desni, ali treba da se vodi računa sa njom. Pogledajte koje su koristi od sirove hrane.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Najlepša akvafaba se dobija od leblebija. Bez obzira na to da li ste vegan ili ne, ovo neverovatno otkriće vam daje polje za nove eksperimente u kuhinji, koji mogu da budu veoma interesantni.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeU ovom tekstu videćete recepte za kore za tortu, kako biste ih sami napravili. Kada imate osnovu, možete da je nadogradite svojom maštom i napravite fantastična slatka iskušenja.
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste jela.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade