Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Evo kako se marinira ribaRiba je jedna od najkorisnijih namirnica čija je konzumacija obavezna najmanje nekoliko puta nedeljno. Velika raznovrsnost riba je prodnost, a one se mogu pripremiti na više načina, prema vašim željama i ukusu. Evo kako se marinira riba!
12. dec.
Kulinarski SavetiKorisna svojstva citrusaKoristi citrusa su zaista mnoge i upravo na neke od njih ćemo obratiti pažnju u sledećim redovima.
11. dec.
Šta je zbog čega korisnoKoliko su bezopasni veštački zaslađivačiVeštački zaslađivači su jedno od najvažnijih otkrića u prehrambenoj nauci. Oni se koriste za zaslađivanje različite hrane i pića. Pogledajte koji su bezbedni zaslađivači.
11. dec.
Šta je zbog čega korisnoHranljivi izvori kvercetinaPostoji mnoštvo hrane koja sadrži kvercetin. Ukoliko pokušavate da povećate unos ovog moćnog antioksidansa, ne zaboravite da uključite sledeće namirnice u svoju dijetu.
10. dec.
Šta je zbog čega korisnoDa li je opasna živa u ribi?Svi smo čuli koliko je korisna konzumacija ribe i obavezno je jesti barem jednom nedeljno. Poslednjih godina, međutim, sve se češće govori o velikom prisustvu žive u mnogim vrstama riba.
10. dec.
Šta je zbog čega korisnoIdeje za domaće okrepljujuće napitkeOkrepljujući napici su jednostavno fantastična stvar. Oni nam daju energiju za ceo dan. Pogrešno je da se oslanjate na veštačke napitke u čijem sastavu ima štetnih boja i konzervanasa.
09. dec.
Šta je zbog čega korisnoDa li su korisne semenke lubenice?Ne jednom je svako od nas pomislio da lubenica ima samo jedan minus i da su to semenke. Prilikom konzumiranja lubenica postoje dve opcije - ili da ih pojedete ili da ih uklanjate sa svake kriške sočnog voća.
09. dec.
Šta je zbog čega korisno8 protivupalnih namirnica koje treba da dodate u vašu ishranuHronična upala je povezana sa rakom, kardiovaskularnim bolestima, kao i drugim zdravstvenim problemima. Nekoliko promena u dijeti može da pomogne u smanjivanju upale.
09. dec.
Šta je zbog čega korisnoNajnezdravija američka hranaNije slučajno što se tokom poslednjih godina fraza američka dijeta pretvorila u metaforu za nezdravu ishranu.
09. dec.
ZanimljivoDva trika da jabuke ne potamneGotovo savršena, jabuka ima jedan jedini nedostatak, sa kojim smo se svi susretali - kada se iseče, u kontaktu sa kiseonikom oksidiše i potamni. Evo kako da sprečimo potamnivanje jabuka.
08. dec.
Kulinarski SavetiKako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.
08. dec.
ZanimljivoTajna savršenog musa od kestenaBilo da je kuvan ili pečen, kesten je podjednako ukusan i koristan. Od njega se prave neverovatni deserti. Jedan od njih je mus od kestena koji se pojavljuje kao francuska klasika. Kako da ga pripremimo?
08. dec.
Šta da skuvamZdravstvene koristi od pasjeg trnaPasji trn ili vučji trn i vukodržica jedna je od najkorisnijih biljaka na svetu. Koristi se od davnina i pronalazi široku upotrebu u kineskoj medicini. Pogledajte opširnije.
07. dec.
Šta je zbog čega korisnoŠtete od gume za žvakanjeŽvakaća guma prouzrokuje preteranu suvoću u ustima, zato što stvara disbalans prilikom stvaranja pljuvačke. Pogledajte koje su još štetnosti žvake.
07. dec.
Šta je zbog čega korisnoZatezanje kože nakon mršavljenjaOpuštena koža je jedna od najneprijatnijih stvari koje se povezuju sa brzim mršavljenjem, lišenim fizičke aktivnosti. Evo nekoliko saveta kako da se izborite sa opuštenom kožom.
05. dec.
Ishrana kod problemaFleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijetaFleksitarijanstvo je termin koji je nedavno nastao kako bi opisao dijetu onih koji se pretežno hrane kao vegetarijanci, ali ponekad jedu i meso.
05. dec.
DijeteKoristi sirove hraneSirova hrana je korisna i zdrava, jača zube i desni, ali treba da se vodi računa sa njom. Pogledajte koje su koristi od sirove hrane.
04. dec.
Šta je zbog čega korisnoAkvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Najlepša akvafaba se dobija od leblebija. Bez obzira na to da li ste vegan ili ne, ovo neverovatno otkriće vam daje polje za nove eksperimente u kuhinji, koji mogu da budu veoma interesantni.
04. dec.
Kulinarski SavetiKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeU ovom tekstu videćete recepte za kore za tortu, kako biste ih sami napravili. Kada imate osnovu, možete da je nadogradite svojom maštom i napravite fantastična slatka iskušenja.
03. dec.
Kulinarski SavetiKako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste jela.
03. dec.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade