Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrana, štetna za imuni sistemU vreme u kom danas živimo, sa desetinama novih vrsta gripa i korona virusa, imunitet igra sve važniju ulogu. Koja hrana srozava imunitet? Pogledajte u sledećim redovima:
09. nov.
Šta je zbog čega korisnoDijeta sa ograničenjem soliRežim ishrane sa smanjenim unosom soli se pripisuje različitim zdravstvenim stanjima, među kojima su problemi sa srcem, visok krvni pritisak i bolesti bubrega.
09. nov.
Dijeta kod ProblemaNajkorisniji orašasti plodovi i njihova svojstvaOrašasti plodovi su izuzetno ukusni i korisni. Naučno je dokazano da konzumacija šake orašastih plodova dnevno pojačava aktivnost organizma u celini, ali uglavnom pojačava aktivnost mozga.
07. nov.
Šta je zbog čega korisnoSlatka iskušenja sa jagodamaAko vam se dešavalo da naiđete na ono nedovoljno ukusno voće, nudimo vam nekoliko načina da se spasite od njih tako što napravite deserte. Naravno, naši predlozi će se ostvariti i sa ukusnim slatkim jagodama.
06. nov.
Šta da skuvamKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZečije meso je jedno od najkorisnijeg mesa kojeg organizam lako svari. Postoji nekoliko varijanti za pripremanje zeca. Pogledajte ih.
06. nov.
Kulinarski SavetiCiklična glad leči svaku bolestRešenje za sve probleme krije se u nama samima. Ciklična glad je nešto što može imunitet da održava vitalnim. Ispostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.
06. nov.
Dijeta kod ProblemaGrožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške, kupus, bundeva, brokoli. . . Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih?
05. nov.
Kulinarski SavetiKako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeNajstarija hrana koju je čovek spremao jeste hleb. Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš.
05. nov.
Kulinarski SavetiNajzdravije voće, dostupno tokom cele godineNa našim geografskim širinama se rađa mnogo voća i povrća, ali većina je sezonsko. Posebno ima takvih koji ne uspevaju kod nas. Zahvaljujući uvozu i načinima čuvanja imamo mogućnost da se radujemo raznovrsnim ukusima voća tokom cele godine.
05. nov.
Šta je zbog čega korisnoIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeKada se beli luk koristi ceo, aroma se pretvara u slatkast, gotovo orašast ukus koji nema oštrinu. Pogledajte još saveta za kuvanje sa belim lukom.
04. nov.
Kulinarski SavetiKuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Približava se sezona kuvanog kukuruza. Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku.
04. nov.
Šta je zbog čega korisnoHrana efikasna protiv nagomilavanja masnih naslagaNe postoji čarobni štapić kojim ćete momentalno smršati. Međutim, postoji hrana koja u kombinaciji sa pojačanim treninzima ima moć da sagori masti, kojih nikada niste mogli da se otarasite.
04. nov.
Šta je zbog čega korisnoŠimširikaŠimširika (Berberis vulgaris L. ) predstavlja lep, raširen žbun iz iz istoimene porodice (Berberidaceae), dostiže visinu do 3 m. Biljka je poznata još i kao žuti šipak, žutika, žuta šiba, divlji šimšir, žuta šimširika, kiseli trn. Koren šimširke je dug,
03. nov.
BiljkePravila za tanak strukSvaka žena sanja o tankom struku. To možete postići i bez teške dijete i lišavanja. Dovoljno je poštovati nekoliko pravila vitkih osoba.
03. nov.
Šta je zbog čega korisnoKako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Pogledajte kako se kuva povrće na pari.
02. nov.
Kulinarski SavetiNajbolji izvori rutinaPostoje razne namirnice sa rutinom koje možete dodati svojoj ishrani da biste povećali unos ove važne hranljive materije. Otkrijte 5 glavnih izvora rutina.
02. nov.
Šta je zbog čega korisno12 namirnica koje će vam pomoći da preživite sezonu gripa i prehladaDruga najgora stvar posle drhtavice, kada ste prehlađeni ili imate grip, jeste da izgubite apetit. Obzirom na to du su prehlada i grip izazvani virusima, hrana sa antivirusnim svojstvima pre svega može da ubrza oporavak.
31. okt.
Šta je zbog čega korisnoO štetnosti suvih supaSve se više se govori i istraživanja pokazuju da su suve supe i bujoni koje koristimo iz praktičnosti štetni. Ali zašto?
31. okt.
Šta je zbog čega korisnoNajkorisnije voće za digestivni traktUključivanje voća u svakodnevnu ishranu je jednostavan i efikasan način za održavanje vašeg digestivnog trakta u dobrom stanju.
30. okt.
Šta je zbog čega korisnoTop lista 10 povrća bogatog proteinima, koje pomaže kod mršavljenjaDobro je poznata činjenica da kada upražnjavamo različite dijete i režime ishrane, u pokušaju da smršamo, moramo svom telu da pružimo razumnu količinu proteina.
30. okt.
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade