Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Losos PastrmkaLosos pastrmka je hibridna vrsta ribe, plod dugogodišnjeg istraživanja ekipe jugoslovenskih naučnika-genetičara. Losos pastrmka je veoma korisna za zdravlje. Losos pastrmka je tipični predstavnik masnijih riba.
Ishrana tokom prehladeHrana je izuzetno važna za naš brži oporavak tokom prehlade. Evo koju hranu je korisno konzumirati kada smo prehlađeni
Finese u pravljenju ćufti i ćevapčićaIma nekoliko finesa za pravljenje ukusnih ćufti i ćevapčića, Kada umesite mleveno meso sa pivom i začinima, treba da ga ostavide da dobro primi ukuse. Najbolja varijanta je da odstoji u frižideru 1 dan.
Tri načina za pravljenje rolata StefaniRolat Stefani je često pravljeno jelo u našoj nacionalnoj kuhinji. Lako je da se napravi, ne iziskuje mnogo vremena i može da bude servirano kako za svakodnevni meni tako i za svečanije prilike.
Da napravimo sušeno mesoŠta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo kojie drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se. Evo kako:
Primer menija za večeruPredlažemo vam primer menija za večeru, gde smo odabrali dva menija sa po jednim osnovnim jelom. U jednom meniju je dezert a u drugom salata. Evo recepata.
Da napravimo domaću slatku pavlakuNajlakši način za pripremu pavlake u domaćim uslovima je da slonite kajmak sa punomasnog mleka. Posle toga odstoji na hladnom nekoliko dana, i pavlaka je gotova.
Šta da napravimo sa kinoomDa bi pripremili nešto s ovim zrnevljem, prvo treba da ga nakvasimo na tri sata, nakon čega bacimo vodu i spremni smo za suštinski deo. Za ta tri sata od njih će se odvojiti gorčina i biće spremna za upotrebu.
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Usks i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2.
Top 3 najefikasnijih supa za mršavljenjeDijetetske supe su vredan saveznik u borbi protiv viška kilograma iz mnogo razloga. Za razliku od uobičajene niskokalorične hrane one su ukusne, raznovrsne i zasićujuće. Pogledajte tri takve supe.
Tajna francuskih palačinkiPalačinke su rasprostranjene po celom svetu. U različitim kulturama imaju različite i posebne specifičnosti. Francuska je u tom smislu gastronomski etalon.
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneIzbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava. Ima nekoliko jednostavnih promena koje poboljšavaju hranljivi potencijal svakog jela.
Namirnice koje su dobar izvor kalijumaKalijum je mineral koji ima ključnu ulogu u rastu i očuvanju organizma čoveka. On je takođe od ključnog značaja i ima važnu ulogu u kontrakciji mišića, kao i srčanih i moždanih funkcija. Pogledajte namirnice, od koji ćete se lako snabdeti kalijumom.