Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga nadgledati , vrstu brašna i sledite tehnologiju.
Smeđi pirinačSmeđi pirinač, ili kako ga većina naziva dijamantom među zrnastim kulturama. Smeđi pirinač je izuzetno ukusan i hranljiv. Smeđi pirinač je korisniji od belog, sadrži veliku količinu vlakana i vitamina B grupe.
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloUprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u jedno isto jelo. Pogledajte koji su.
Uzroci velikog stomakaU određenom periodu života kod velikog broja ljudi počinje da se skupljaju masnoće u predelu stomaka. Kako je čovek stariji i njegov metabolizam se usporava, tako i problemi ove vrste su sve češći. Sa druge s
Vitamin B17Vitamin B17 je prvi put otkriven u semenu badema, a kasnije je utvrđeno da se nalazi i u drugom voću. Vitamin B17 se još naziva i laetril i amigdalin. Koristi od vitamina B17.
KoprivaKopriva je jedna od najcenjenijih biljaka za čoveka. Kopriva je moćno sredstvo za čuvanje od oboljenja. Čaj od koprive smanjuje sadržaj šećera u krvi.
Vitamini B kompleksaInformacija o vitaminima B kompleksa. Za šta je koristan B kompleks i koji vitamini spadaju u tu grupu. Deficit vitamina B kompleksa. Vitamini B kompleksa su nezamenjivi deo našeg života.
MatičnjakMatičnjak je boljka, koju osušenu redovno konzumiramo kao čaj. Još u starim vremenima matičnjak je bio korišćen kao zamena za koru limuna. Maričnjak smiruje nervni sistem.
KiviKivi spada u malobrojne namirnice bogate oksalatima, i treba voditi računa sa njim. Kivi nam obezbeđuje zaštitu od astme i ima antioksidantsko delovanje. Sa kivijem se priprema mnoho ukusnih kolača i torti. Sastav kivija.
OriganoOrigano je jedan od omiljenih svežih začina. Ima brojna blagotvorna dejstva na naš organizam. Izbor, čuvanje i korišćenje origana. Informacija o origanu.
Tajne savršenog pohovanjaNajnežnije moguće pohovanje je sa grizom. On je pogodan za pileće meso, morske plodove, karfiol - sa ovakvim pohovanjem dobijaju jedinstven ukus.
EstragonEstragon je jedan od najpoznatijih začina, koji ima unikatnu i specifičnu aromu. Estragon je dobar za pripremu salata, predjela i različitih sosova. Estragon olakšava disanje i učvršćuje san.
ZovaMnogi narodni lekari zovu, naročito crnu zovu, nazivaju najjačom travom . Zova je biljka, koja je bogata brojnim antioksidansima i vitaminima. Ima dokazana lekovita svojstva, pomaže i kod raka.
NanaNana je širokorasprostranjeni začin i predstavlja vrstu mente. Nana je korisna kod kolitisa, dijareje, obolenja srca i krvnih sudova, oboljenja organa za varenje. Za unutrašnju primenu prelijte 2 kašike nane sa 500 ml vrele vode.