Snežna Lopta
Voće

Snežna Lopta

Snežna lopta /Viburnum opulus L. / predstavlja nisko drvo ili široko razgranat žbun iz porodice zova. Ima nazive kao što su Snežna grudva, Udika, Kalina. Drvo može dostići visinu od 1. 5 do 4 metra. Grančice ove biljke mogu biti dva tipa - vegetativne i c

1

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
Voće - SapoteVoće

Sapote

11.01.2018

Sapote je egzotično voće, koje je nije mnogo poznato na našim prostorima. Sapote je odličab izvor vitamina C, E i B6. Sapote svoje kvalitete duguje skvalanu, kojeg ima u negovom ulju. Sapote u kozmetici.

Voće - MoroškaVoće

Moroška

04.01.2018

Moroška je višegodišnji žbun sa jakim i puzećim stablom, koje je prekriveno trnjem. Moroška je veoma dobra medonosna biljka.

Voće - Prstenasta LimetaVoće

Prstenasta Limeta

04.01.2018

Prstenasta limeta je popularna zbog oblika svojih plodova, koji podsećaju na prste, Prstenasta limeta je ovalno-cilindrična i dostiže dužinu od deset centimetara. Prečnik prstenaste limete je oko 2-3 centimetra.

Voće - DžabutikabaVoće

Džabutikaba

02.01.2018

Džabutikaba je zimzeleno drvo koje veoma podseća na grožđe. Džabutikaba raste u tropskim predelima. Džabutikaba se koristi za pravljenje sladoleda, želea, marmelada.

Voće - PomarosaVoće

Pomarosa

02.01.2018

Pomarosa je voće, koje pripada porodici Myrtaceae. Pomarosa ima prijatnu aromu i hskavu unutrašnjost. Pomarosa je bogata tiaminom i vitaminom C.

Voće - LangsatVoće

Langsat

02.01.2018

Langsat je vrsta voćnog drveta iz porodice Meliaceae. Langsat je bogat vitaminom C i tiaminom, roboflavinom. Langsat se veoma dobro kombinuje sa piletinom i svinjetinom.

Voće - SapodilaVoće

Sapodila

30.12.2017

Sapodila je poznata još i kao drveni krompir, predstavlja je zimzeleno drvo sa ukusnim plodovima. Sapodila propada porodici Sapotacea. Sapodila se koristi za proizvodnju žvaka.

Voće - SantolVoće

Santol

30.12.2017

Santol je zimzeleno drvo koje raste velikom brzinom. Santol rađa plodove velike kao jabuka, veoma ukusne. Postoje dve vrste santola - žuti i crveni

Voće - Kola OrahVoće

Kola Orah

28.12.2017

Kola orah je plod zimzelenog drveta kola. Kola orah sadrži veliku količinu kofeina i belančevina. Kola orah se prvenstveno koristi za proizvodnju energetskih napitaka.

Voće - DudVoće

Dud

28.12.2017

Dud je rod skrivenosemenica, koji pripada porodici dudova. Postoje crni i beli dud. Dud se može konzumirati u svežem stanju, ali i u obliku kompota i marmelada.

Voće - Šećerna PalmaVoće

Šećerna Palma

27.12.2017

Šećerna palma /Borassus flabellifer/ je vrsta drveta palme, koja je karakteristična za Nepal, Indiju, Bangladeš, Šri Lanku, Kambodžu, Kinu i druge zemlje sa sličnom klimom. Zbog bogatog sastava konzumiranje plodova šećerne palme jača imunitet.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne