Mango
Voće

Mango

0

Mango je voće koje se najviše konzumira u svetu! Mango se koristi deset puta više od jabuke, čak i banane gube rezultatom 3:1 od manga. Kulinarska primena manga.

1

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
Voće - DunjeVoće

Dunje

22.06.20170

Za dunju se smatra da potiče iz Irana. Konzumiranje plodova dunje je efektno za snižavanje krvnog pritiska. Sezona dunja je jesen. Kulinarska upotreba dunja.

Voće - DinjaVoće

Dinja

21.06.20170

Dinja je izuzetno sočno i slatko voće, član iste biljne porodice kao što su tikve i krastavci. Vrste dinja - medena rosa, kantalup, kasaba, krijšou, persijska dinja. Dinja ne sadrži holesterol.

Voće - KajsijeVoće

Kajsije

21.06.20170

Kajsije - izbor i čuvanje kajsija. Hranljive materije, kojih ima u kajsijama, mogu da pomognu očuvanju zdravlja srca i očiju.

Voće - Japanska jabukaVoće

Japanska jabuka

17.06.20170

Japanska jabuka je korisno i ukusno suptropsko voće, otporno na hladnoću. Po spoljašnjem izgledu japanska jabuka podseća na paradajz i jabuku. Sastav i korisne materije u japanskoj jabuci.

Voće - LičiVoće

Liči

15.06.20170

Liči je ukusno voće, koje se proizvodi u Kini, ali se kultiviše u brojnim zemljama. Liči se koristi za pravljenje slatkih sokova i likera. Liči pomaže kod stomačnih tegoba i anemije

Voće - PomeloVoće

Pomelo

13.06.20170

Pomelo često nazivaju kraljem citrusnog voća. Pomelo je okruglog oblika, kora mu je veoma često prilično debela. Pomelo je najveći izvor vitamina C.

Voće - PapajaVoće

Papaja

11.06.20170

Papaja je izvor gvožđa i kalcijuma, dobar izvor vitamina A, B i K, i odličan izvor vitamina C. Papaja se nonzumira u sirovom stanju. Koristi i štete od konzumiranja papaje.

Voće - Kokosov orahVoće

Kokosov orah

09.06.20170

Kokosov orah je neprocenjiv dar prirode, koje nalazi primenu u kulinarstvu, kozmetičkoj industriji i medicini. Kokosov orah je voće tropske kokosove palme koja obično raste u vlažnim, tropskim regionima pokraj obale. Za njenu prapostojbinu smatra se zapad

Voće - MalineVoće

Maline

07.06.20170

Maline sadrže veliku količinu vitamina C i nemaju masti, holesterol ili natrijum. Plodovi malina su takođe veoma dobar izvor gvožđa i folata i štite od oboljenja raka.

Voće - LubenicaVoće

Lubenica

03.06.20170

Ukusna i zrela lubenica može da rashladi tokom vrelih letnjih dana, kao inijedno drugo voće. Korisnost, sastav i svojstva lubenice. Izbor i čuvanje lubenice.

Voće - SmokveVoće

Smokve

30.05.20170

Smokve su veoma ukusne i sadrže gotovo sve hranljive sastojke, neophodne za zdravlje čoveka. Sa smokvama se pripremaju neverovatni deserti. Sastav smokava. Korist od smokava.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne