Grejpfrut
Voće

Grejpfrut

0

Grejpfrut je koristan za kardio-vaskularni sistem. Sok od grejpfruta eliminiše zatvor, poboljšava san, smiruje nerve i uklanja nesanicu. Grejpfrut sadrži malo kalorija i pomaže u mršavljenju.

1

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
Voće - UrmeVoće

Urme

21.05.20170

Urme su jedno od najstarijeg voća koje čovek gaji. Plod su urmine palme. Urme su važan izvor energije i po tome su bolje od svog ostalog voća.

Voće - LimunVoće

Limun

19.05.20170

Limun i limete su izvor vitamina C - važnog antioksidansa. Ukus limuna je veoma često korišćen u kulinarstvu. Limun ulazi u sastav mnogih dijeta. Korist od limuna.

Voće - PomorandžeVoće

Pomorandže

18.05.20170

Jedinjenja u citrusnom voću i u pomorandžama, nazvana limunoidi, pomažu u borbo protiv pojedinih vrsta raka. Pomorandže su jedno od nakonzumiranijeg voća u svetu. Sastav pomorandži. Jela sa pomorandžama.

Voće - AronijaVoće

Aronija

18.05.20170

Aronija /Aronia/ je biljka koja pripada porodici Ruža. Aronija je veoma korisna za zdravlje, što je čini jednim od najkorisnijih voća. Aronija je bogata viraminom R.

Voće - Žižula - Kineska urmaVoće

Žižula - Kineska urma

04.05.20170

Žižula, poznata još i kao jujuba i kuneska urma je veoma cenjeno voće, koje se koristi protiv različitih bolesti. Kineska urma se koristi najčešće u svežem stanju. Žižula pomaže za smanjenje razdražljivosti i stresa.

Voće - BananeVoće

Banane

17.04.20170

Dokazano je da banane pomažu kod depresija, anemija, visokog krvnog pritiska, zatvora, mamurluka, čireva, stresa, rizika od moždanog udara. Sastav banana. Kulinarska primena banana.

Voće - AnanasVoće

Ananas

14.04.20170

Nekoliko režnjeva ananasa je dovoljno, da bismo poboljšali metabolizam. Ananas će očistiti krv i stimulirati imuni sistem. Sastav ananasa. Koristi za zdravlje od ananasa.

Voće - KiviVoće

Kivi

07.04.20170

Kivi spada u malobrojne namirnice bogate oksalatima, i treba voditi računa sa njim. Kivi nam obezbeđuje zaštitu od astme i ima antioksidantsko delovanje. Sa kivijem se priprema mnoho ukusnih kolača i torti. Sastav kivija.

Voće - ŠljiveVoće

Šljive

13.03.20170

Šljive stimulišu kretanje creva. Koriste se protiv zatvora. Pogledajte čemu koriste i šta sadrže. Informacija o plavim šljivama i suvim šljivama.

Voće - BorovniceVoće

Borovnice

10.03.20170

Borovnice pomažu da se sačuva mozak i obezbeđuju zaštitu protiv raka. Antocijanidini kojih ima u borovnici neutrališu štetno delovanje slobodnih radikala. Korist od borovnice.

Voće - AvokadoVoće

Avokado

01.03.20170

Avokado je debelo, večito zeleno drvo, koje proizvodi mnogo lišća početkom proleća. Sadržaj ulja u avokadu je na drugom mestu, iza maslina.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne