Citrusno Voće
Voće

Citrusno Voće

Citrusno voće je jedna od najkorisnijih namirnica. Vrste citrusnog voća - grejpfrut, mandarine, pomorandže, limun, limeta, pomelo. Koristi i štete od citrusnog voća.

1

Voće

Voće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta voća. Egzotično i tropsko voće.
Voće - NoniVoće

Noni

27.09.2017

Noni predstavlja plod zimzelenog drveta koje pripada porodici Rubiaceae. Noni, poznat još kao indijski dud, je gorko voće neprijatnog ukusa. Noni je bogat zdravim materijama.

Voće - Šumsko voćeVoće

Šumsko voće

25.09.2017

Šumsko voće je veoma ukusno i korisno. Šumsko voće je aromatično i sveže, korisno za mozak i srce. Šumsko voće se koristi za pite, mafine, Kolače, čizkejkove.

Voće - Žute ŠljiveVoće

Žute Šljive

22.09.2017

Žute šljive, poznate još i kao ringloti, predstavljaju kultivisano voćno drvo koje pripada rodu Šljiva (Prunus). Smatra se da su žute šljive podvrsta obične šljive (Prunus domestica). Žute šljive čiste organizam od toksina.

Voće - TamarindVoće

Tamarind

21.09.2017

Tamarind je tropsko zimzeleno drvo ili žbun, koje može dostići visinu 12-18 metara. Tamarind je veoma koristan za zdravlje zbog velike količine vitamina A i organskih kiselina. Kuvanje tamarinda.

Voće - KarambolaVoće

Karambola

21.09.2017

Karambola je ukusno voće, poznato i kao zvezdasto voće. Karambola ima ukus između šljive, grožđa i jabuke. Karambola se dodaje salatama, kupovima i koktelima.

Voće - MarakujaVoće

Marakuja

19.09.2017

Marakuja je ukusno voće, koje ima različite vredne osobine. Marakuja ima ukusan plod specifične arome. Marakuja štiti od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Voće - KivanoVoće

Kivano

08.09.2017

Kivano se koš naziva afrička dinja. Kivano je egzotično voće, koje ima zelenkastu unutrašnjost, podseća na žele. Kivano je bogat korisnim materijama.

Voće - NektarineVoće

Nektarine

06.09.2017

Nektarine su veoma blsiki rođaci breskvi, a u prošlosti su ih nazivali persijska šljiva . Nektarine imaju izuzetno bogatu aromu i neverovatan ukus, što ih čini omiljenim voćem mnogih. Nektarine ne sadrže holesterol i natrijum.

Voće - GraviolaVoće

Graviola

06.09.2017

Graviola je malo zimzeleno drvo koje dostiže visinu 5-6 metara. Graviola sadrži brojne hemikalije, koje se bore protiv raka. Graviola ne treba da se koristi duže vreme.

Voće - MandarineVoće

Mandarine

31.08.2017

Mandarine su jedan od najpoznatijih predstavnika citrusa, sa izuzetno dragocenim hranljivim prednostima. Osim što su korisne, mandarine kriju i neke opasnosti po zdravlje. Sastav i korisna svojstva mandarina.

Voće - BergamotVoće

Bergamot

29.08.2017

Bergamot je malo citrusno voće kontroverznog porekla. Sam po sebi bergamot je kiseo, a od njegove aromatične ovojnice izvlači se eterično ulje, sa kojim se pravi čaj Earl Grey. Koristi od bergamota.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne