Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Maslinovo ulje štiti jetruZbog mnogobrojnih koristi po zdravlje, maslinovo ulje se sa pravom smatra istinskim darom prirode. Preporučuju ga kako lekari, tako i narodna medicina, u prevenciji razvitka kardiovaskularnih bolesti.
TekilaKao što znamo, tekila se konzumira pre svega kao alkoholno piće. Međutim, naučnici smatraju, da je tekila nešto više od sredstva za opuštanje. Agava u tekili leči i smiruje.
Zelena SalataZelena salata (Lactuca sativa) je jedan od lisnatih zeljastih darova proleća, koji treba stalno da konzumiramo, ali pre toga treba da budemo sigurni da je zelena salata čista i organska. Zelena salata se uspešno gaji u umerenom klimatskom pojasu. Pripada
VanadijumVanadijum je mikromineral koji obezbeđuje i istovremeno poboljšava protok metaboličkih procesa u ljudskom telu. Vanadijum sprečava stvaranje holesterola u krvnim sudovima. Izvori vanadijuma.
Beta-kriptoksantinBeta-kriptoksantin pomaže u borbi protiv raka i koristi se kao sredstvo protiv starenja. Beta-kriptoksantin je moćni antioksidans, štiti ćelije torganizma od štete prouzrokovane slobodnim radikalima.
Neverovatno! Tri urme na dan će transformisati vaše teloUrme su među najnepravednije zapostavljenim voćem kod nas. Dok se oslanjamo na citruse, jabuke i kruške, zaboravljamo jedan od najkorisnijih plodova uopšte. Urme su među najkorisnijim prirodnim namirnicama koje su nam dostupne.
LeptinLeptin je peptidni hormon koji ima veoma važnu ulogu u regulisanju proizvodnje i trošenja energije u organizmu čoveka. On utiče na apetit i metabolizam. Korist od leptina.
ProlinProlin je neesencijalna aminokiselina potrebna za proizvodnju kolagena. Prolin se može sintetizovati iz glutaminske kiseline. Izvori prolina.
Vitamin B4Holin je sličan vitaminima i ubraja se u grupu vitamina pod nazivom Vitamin B4. Vitamin B4 učestvuje u stvaranju krvi.
SalamaSalama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje dosta sastojaka. Italijanske salame su najpopularnije.
Greške pri pravljenju paprikašaNajukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
ViskiPrema različitim proučavanjima kvalitetan visku deluje okrepljujuće i podržava imunitet. Čuva od kancera i ojačava rad srca.