Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Oleinska KiselinaOleinska Kiselina
10. avgust
Suplementi
Oleinska kiselina je mononezasićena masna kiselina, koja se nalazi u organizmu nekih životinja i biljaka. Oleinska kiselina je važan sastojak grupe omega-9 masnih kiselina. Izvori oleinske kiseline.
GlutationGlutation
10. avgust
Aminokiseline
Glutation je vrsta proteina, koji ljudsko telo sintetiše uz pomoć tri aminokiseline - cisteina, glicina i glutaminske kiseline. Glutation direktno sprečava stvaranje reaktivne oblike kiseonika, poznatije kao slobodni radikali.
Da li su korisne koštice kajsije?Da li su korisne koštice kajsije?Koštica kajsije sadrži kalijum, kalcijum, fosfor, magnezium, natrijum, gvožđe, provitamin A i druge. Preporučuje se određena doza konzumiranja koštica kajsije.
Da li su korisne sušene kajsijeDa li su korisne sušene kajsijeSušene kajsije su korisne za osobe koje imaju problema sa srcem. One sadrže kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe i vitamin B5, koji pomaže u brzom sagorevanju masti.
Ova dva sastojka kriju najmoćnijeg ubicu rakaOva dva sastojka kriju najmoćnijeg ubicu rakaPomozite prijatelju kome je potrebno lečenje, širenjem ovog materijala i saznanja da treba da pije sok od limuna sa malo sode bikarbone, kako bi sprečio ovu bolest.
Maki BeriMaki Beri
09. avgust
Voće
Maki beri ili maki bobice su mali plodovi ljubičaste boje. Korisne Maki bobice rastu u dalekoj Patagoniji. U dalekoj prošlosti su Indijanci konzumirali listove, stablo i plodove maki beri za lečenje raznih oboljenja.
ŠtukaŠtukaŠtuka se odlično kombinuje sa mirođijom, pavlakom, limunom u lukom. U nekim zemljama je kombinuju sa kiselim kupusom. Možete da obogatite ukus mesa pikantnim sosovima i začinima.
KreatininKreatinin
09. avgust
Suplementi
Kreatinin je otpadna materija koja se proizvodi tokom procesa mišićnog metabolizma. Kreatinin se dobija od kreatina. Ispitivanje kreatinina.
Kako očistiti zagorelu šerpuKako očistiti zagorelu šerpuSvakom se dešavalo da mu zagori omiljena šerpa. I svako zna koliko samo čišćenje može izgledati uzaludno i nemoguće. Evo nekoliko praktičnih saveta kako da se snađete u takvoj situaciji.
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jelaPresoljena supa se popravlja, kada dodate u nju belance, umućeno u sneg. Drugi način je da dodate pirinač, stavljen u platnenu vrećicu, i nakon što se skuva da ga izvadite.
GuavaGuava
08. avgust
Voće
Guava /Psidium guajava/ je slatko i aromatično tropsko voće, koje je veoma zdravo i hranljivo. Guava je izuzetno bogata antioksidansima.
GrijerGrijerGrijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.
Akai BeriAkai Beri
08. avgust
Akai bobice (Acai berry) je malo ljubičasto voće veličine trešnje. Raste u šumama Amazona, a ukus se može okarakterisati kao kombinacija orašastih plodova i kupina.
KarašKarašKaraš /Carassius/ predstavlja rod slatkovodnih riba. Karaš sadrži korisne vitamine kao što su A, B, C, D i E. Karaš je isto tako izvor bakra, cinka, mangana, joda i td.
OrnitinOrnitin
08. avgust
Aminokiseline
Ornitin je osnovna aminokiselina koja učestvuje u proizvodnji ureje. Ornitin predstavlja neproteinsku aminokiselinu, što znači da ona nije uključena u strukturu proteina. Koristi od ornitina.
GuaranaGuarana
08. avgust
Voće
Guarana /Paulinia cupana/ predstavlja zimzelenu puzeću biljku, koja daje sitne crvene plodove. Guarana darije telo i um energijom. Guarana se konzumira u obliku suplemenata i čajeva.
Garniri uz ribuGarniri uz ribu
07. avgust
Šta da skuvam
Problem uglavnom ne bude u tome kako će se riba spremiti, već šta se može kombinovati uz nju - da večera bude odlična, prženoj ili pečenoj ribi obavezno treba dodati neki garnir.
OslićOslićOslić odgovara za pripremanje svih tradicionalnih načina pripreme ribe: za pohovanje, pečenje u rerni, kuvanje ili prženje. Oslić se odlično kombinuje sa paradajzom i paradajz sosom. Meso oslića ima malo masti.
ProvoloneProvoloneProvolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.
MelatoninMelatonin
07. avgust
Hormoni
Melatonin je osnovni regulator u organizmu. Melatonin je životno važan za održavanje sistema budnost - san. Melatonin reguliše poremećaje bioritma.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade