Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
  • Poboljšajte peristaltiku na prirodan načinPoboljšajte peristaltiku na prirodan načinStatistika je pokazala da veliki deo stanovništva ima problem sa oboljenjima koja se dovode u vezu sa želudačno-crevnim traktom. Upravo je sistem za varenje jedan od prvih koji gubi svoje funkcije, što vodi do raznih......
  • Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak, poznat još i kao konzervans E901 čini voće, povrće i bombone sjajnim i usporava gubitak vlage i njihovo propadanje. On je bele boje, nema miris ni ukus. To nije pravi vosak i dobija se od dest......
  • Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata p......
  • Kako da napravite roštilj u dvorištuKako da napravite roštilj u dvorištuToplina doma se uvek smatrala simbolom porodićne sreće i bogatstva. Vatra - nešto što se može posmatrati do beskrajnosti. Umiruje i otklanja nervozu. Plameni koji se prepliću ne samo da greju telo, već i dušu. ......
  • Evo koje je idealno vreme za prvu kafuEvo koje je idealno vreme za prvu kafuAko čim ujutru otvorite oči prvo pomislite kako ćete skuvati kafu, vreme je da promenite navike. U suprotnom rizikujete da imate problema sa hroničnim stresom i napetošću. Ispijanje kafe odmah nakon ustajanja i......
  • Kako da dimite lososKako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nem......
  • Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Vi sve ukusno spremate, imate neverovatnu kuhinju i sve novitete koji vam olakšavaju posao. Kada počnete da spremate - sve oko vas se pretvara u haos: prljave viljuške na podu, sudopera puna tanjira, mrlje po radno......
  • Top 5 najomiljenijih glazura za torteTop 5 najomiljenijih glazura za torteNije da jedna ukusna torta ne može da prođe bez glazure, ali sa pravom glazurom će vaša poslastica biti lepša i kompletnija, a biće i ukusnija. Pogledajte koje su to naše omiljene glazure za torte, kojima se rado vra......
  • Impresionirajte goste ovim gurme predjelimaImpresionirajte goste ovim gurme predjelimaReč "gurme" dolazi iz francuskog jezika. Pre nekoliko vekova u Francuskoj su se tako nazivali ljudi koji su dobri poznavaoci dobre kuhinje i markirana pića. Gurme kuhinja se može definisati i kao umetnost, koja veoma......
  • Šta doručkuju Španci?Šta doručkuju Španci?Da li ste nekada čuli za tipičan španski doručak? Kakav je tipičan španski doručak i šta Španci jedu ujutru? Preostali deo sveta može da dopusti sebi lenji doručak tokom vikenda. U Španiji doručak se smatra svetinjom......
  • Čuvanje i konzerviranje sočivaČuvanje i konzerviranje sočivaSočivo može biti važan deo zdrave ishrane kod osoba koje su na vegetarijanskom režimu ishrane, žele da smršaju, da snize holesterol ili ako imaju dijabetes. Sočivo ima visok sadržaj vlakana i proteina, doba......
  • Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivuSvi, ili skoro svi, vole sočivo. Sočivo, osim što je ukusno, ono je i veoma korisno. Konzumira se kod nas, u Bugarskoj, Turskoj, Rusiji, Indiji, a dolazi sa Bliskog Istoka. U prošlosti je sočivo bilo od velik......
  • Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasuljKonzerviranje boranije bi nam uštedelo dosta vremena, a i tako bismo imali gotov ručak, kada smo u žurbi. Tako možete konzervirati pasulj i boraniju. Ako odlučite da konzervirate boraniju, važno je da je ona sveže ub......
  • Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaDanas pravoslavni Hrišćani slave Spasovdan, poznat kao i Vaznesenje Hristovo. Spasovdan je pokretan hrišćanski praznik koji se slavi 40 dana nakon Uskrsa i obeležava trenutak kada se Isus uzneo na nebo. Spaso......
  • Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčićiDa li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo. 90% ovog povrća čini voda, što ......
  • Konzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolestiKonzumacija zelenog čaja vas može spasiti od ove dve bolestiKonzumacija zelenog čaja se preporučuje kada želite da smršate, ali osim u borbi sa suvišnim kilogramima, ovaj čaj vam može pomoći da smanjite i sprečite pojavu rizika od dve smrtonosne bolesti. Istraživanjem B......