Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Pogodni začini za aromatizaciju džigericePogodni začini za aromatizaciju džigericePravi izbor začina može ovo jelo pretvoriti u pravo kulinarsko remek-delo. Evo nekoliko odgovarajućih začina za aromatizovanje džigerice.
Top 10 egzotičnih jelaTop 10 egzotičnih jela
27. maj
Zanimljivo
Među egzotičnim voćem, ističe se crna lubenica, koja se gaji na ostrvu Hokaido. Njena cena je takođe egzotična - 7 kg Crne lubenica košta oko 6. 100 američkih dolara.
Koji je hleb najzdraviji?Koji je hleb najzdraviji?Prema istraživanjima, beli hleb je najgori izbor. Raženi i integralni hleb su korisni. Rafinisano pšenično brašno se definiše kao apsolutni neprijatelj tela i potpuno se odbacuje.
Kako napraviti rolat od patišpanja - vodič za početnikeKako napraviti rolat od patišpanja - vodič za početnikeU ovom članku smo pripremili divan recept za rolat od patišpanja, koji možete odmah napraviti kod kuće i obradovati svoju porodicu. Vreme pripreme je oko 1 sat i 15 minuta.
Kulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen ŽakKulinarske suptilnosti pri pripremi školjki Sen ŽakŠkoljke Sen Žak, poznate i kao Jakobove kapice, su delikates koji kombinuje izvrstan ukus i svilenkastu teksturu. Brzo i pažljivo kuvanje školjki Sen Žak. Začini i sosevi za školjke Sen Žak.
10 neospornih koristi od ovsenih pahuljica10 neospornih koristi od ovsenih pahuljicaKoristi od ovsenih pahuljica nisu ograničene samo na kulinarsko zadovoljstvo. Evo 10 neospornih koristi od ovsenih pahuljica, koje ih čine neophodnim delom zdrave ishrane:
Pogodni začini za hobotnicuPogodni začini za hobotnicuHobotnica se priprema kuvana, pečena, grilovana u tiganju, a odlična je hrana kada se griluje, isečena na komade, kao glavni sastojak špageta, rižota ili u salati. Odgovarajući začini za hobotnicu.
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Osnovno pravilo za kvalitetno maslinovo ulje je da što je niža kiselost, to je bolji kvalitet maslinovog ulja. Maslinovo ulje, koje se ekstrahuje iz zrelih maslina, nema visok sadržaj kiselosti.
Kako da pripremimo kiselo mleko?Kako da pripremimo kiselo mleko?Kako da pripremimo kiselo mleko? Kiselo mleko ima dobar ukus, dijetetska i lekovita svojstva. Štaviše, tehnologija kojom možemo pripremiti ovaj jedinstveni proizvod kod kuće nije nimalo komplikovana.
Male tajne za ukusnu pileću džigericuMale tajne za ukusnu pileću džigericuPileća džigerica je deo tradicionalne kuhinje i omiljeno jelo mnogih. Ali kako ih možemo pripremiti kod kuće, a da ukus parira onom iz kafana i restorana?
Romantična večera za Dan zaljubljenihRomantična večera za Dan zaljubljenihPrikladno je za romantičnu večeru koristiti proizvode poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima zbog vitamina i korisnih mikroelemenata koji stimulišu libido.
Zdravstvene koristi od paškanataZdravstvene koristi od paškanataKalijum u paškanatu je neophodan za funkciju skeletnih, srčanih i glatkih mišića, kao i za održavanje kostiju.
Zdravstvene koristi od đumbiraZdravstvene koristi od đumbiraČaj od korena je veoma koristan za respiratorne probleme. Ublažava kašalj i simptome povezane sa prehladom. Bogat antioksidansima, jača imunitet čoveka.
Pogodni začini za pileću džigericuPogodni začini za pileću džigericuJedan od najvažnijih elemenata koji džigerici daju poseban ukus jeste izbor začina. Evo nekih od najpogodnijih začina, koji se divno kombinuju sa pilećim džigericama i stvaraju savršeno jelo.
Mistična svojstva đumbiraMistična svojstva đumbira
20. maj
Zanimljivo
Magična svojstva đumbira mogu se otkriti i u kuvanju. Pored poboljšanja arome i ukusa hrane, ovaj začin će uticati na atmosferu u domu.
Kvasac za hleb ili prirodni starter?Kvasac za hleb ili prirodni starter?Gotovo da nema osobe koja ne voli miris sveže pečenog hleba. Ali da li da izaberemo kvasac za hleb ili takozvani prirodni starter?
Kako se radi sa aparatom za vafle?Kako se radi sa aparatom za vafle?Nema ništa komplikovano u radu sa aparatom za vafle. Prvo što treba da uradite je da izaberete recept za testo, a možete početi sa klasičnim.
Kako da čuvamo i zamrzavamo lisičarkeKako da čuvamo i zamrzavamo lisičarkePečurke Lisičarke su svima poznate pečurke i mogu se koristiti u razne kulinarske svrhe. Zamrzavanje lisičarki kuvanih na pari. Zamrzavanje lisičarki dinstanih na maslacu. Sterilisanje lisičarki u teglama.
Za šta da koristimo kore od banane?Za šta da koristimo kore od banane?
16. maj
Zanimljivo
Banana je jedno od najomiljenijih vrsta voća koje često jedemo na poslu, za doručak, u pokretu ili jednostavno dok se opuštamo kod kuće. Evo nekoliko razloga, zbog kojih ne treba da bacate kore od banana u đubre!
Svojstva i koristi od bananaSvojstva i koristi od bananaKoristi od jedenja banana su višestruke. Konzumiranje banana opušta nervi sistem. Banana je veoma korisna za srce, za aktivne sportiste zbog dopamina, povećava kognitivne sposobnosti.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade