Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Top 10 egzotičnih jelaMeđu egzotičnim voćem, ističe se crna lubenica, koja se gaji na ostrvu Hokaido. Njena cena je takođe egzotična - 7 kg Crne lubenica košta oko 6. 100 američkih dolara.
Koji je hleb najzdraviji?Prema istraživanjima, beli hleb je najgori izbor. Raženi i integralni hleb su korisni. Rafinisano pšenično brašno se definiše kao apsolutni neprijatelj tela i potpuno se odbacuje.
10 neospornih koristi od ovsenih pahuljicaKoristi od ovsenih pahuljica nisu ograničene samo na kulinarsko zadovoljstvo. Evo 10 neospornih koristi od ovsenih pahuljica, koje ih čine neophodnim delom zdrave ishrane:
Pogodni začini za hobotnicuHobotnica se priprema kuvana, pečena, grilovana u tiganju, a odlična je hrana kada se griluje, isečena na komade, kao glavni sastojak špageta, rižota ili u salati. Odgovarajući začini za hobotnicu.
Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje?Osnovno pravilo za kvalitetno maslinovo ulje je da što je niža kiselost, to je bolji kvalitet maslinovog ulja. Maslinovo ulje, koje se ekstrahuje iz zrelih maslina, nema visok sadržaj kiselosti.
Kako da pripremimo kiselo mleko?Kako da pripremimo kiselo mleko? Kiselo mleko ima dobar ukus, dijetetska i lekovita svojstva. Štaviše, tehnologija kojom možemo pripremiti ovaj jedinstveni proizvod kod kuće nije nimalo komplikovana.
Male tajne za ukusnu pileću džigericuPileća džigerica je deo tradicionalne kuhinje i omiljeno jelo mnogih. Ali kako ih možemo pripremiti kod kuće, a da ukus parira onom iz kafana i restorana?
Romantična večera za Dan zaljubljenihPrikladno je za romantičnu večeru koristiti proizvode poznate po svojim afrodizijačkim svojstvima zbog vitamina i korisnih mikroelemenata koji stimulišu libido.
Zdravstvene koristi od đumbiraČaj od korena je veoma koristan za respiratorne probleme. Ublažava kašalj i simptome povezane sa prehladom. Bogat antioksidansima, jača imunitet čoveka.
Pogodni začini za pileću džigericuJedan od najvažnijih elemenata koji džigerici daju poseban ukus jeste izbor začina. Evo nekih od najpogodnijih začina, koji se divno kombinuju sa pilećim džigericama i stvaraju savršeno jelo.
Mistična svojstva đumbiraMagična svojstva đumbira mogu se otkriti i u kuvanju. Pored poboljšanja arome i ukusa hrane, ovaj začin će uticati na atmosferu u domu.
Kako se radi sa aparatom za vafle?Nema ništa komplikovano u radu sa aparatom za vafle. Prvo što treba da uradite je da izaberete recept za testo, a možete početi sa klasičnim.
Kako da čuvamo i zamrzavamo lisičarkePečurke Lisičarke su svima poznate pečurke i mogu se koristiti u razne kulinarske svrhe. Zamrzavanje lisičarki kuvanih na pari. Zamrzavanje lisičarki dinstanih na maslacu. Sterilisanje lisičarki u teglama.
Za šta da koristimo kore od banane?Banana je jedno od najomiljenijih vrsta voća koje često jedemo na poslu, za doručak, u pokretu ili jednostavno dok se opuštamo kod kuće. Evo nekoliko razloga, zbog kojih ne treba da bacate kore od banana u đubre!
Svojstva i koristi od bananaKoristi od jedenja banana su višestruke. Konzumiranje banana opušta nervi sistem. Banana je veoma korisna za srce, za aktivne sportiste zbog dopamina, povećava kognitivne sposobnosti.