Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
BuhačBuhačBuhač /Pyrethrum Cinerariaefolium/ predstavlja lepu, višegodišnju zeljastu biljku iz porodice Glavočika. Buhač se koristi u obliku čajeva ili u svežem stanju, iseckan.
BukvaBukvaBukva /Fagus/ je vrsta listopadnog drveta širokog lista, rasprostranjena u Severnoj hemisferi. U rod se ubraja oko 10 vrsta. Narodna medicina savetuje da se bukva koristi kod dijareje i stomačnih poremećaja.
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Prema statistici, jedna trećina stanovništva pati od parazita. Obično čovek čak i ne sumnja da su oni prisutni u njegovom telu. U međuvremenu paraziti uzazivaju veliki broj hroničnih bolesti. Kako da se pročistimo od parazita?
GrabGrabIskusni ruski travari su koristili tinkture i napitke od cvetova graba u borbi sa tumorima mozga, a takođe i za profilaktiku i lečenje oštećenja moždane cirkulacije. Grab ne treba koristiti bez znanja lekara.
Spelta - brašno za dobro pamćenjeSpelta - brašno za dobro pamćenjeSpelta ili krupnik, kako se negde zove, uzgaja se bez korišćenja bilo kakvog đubriva za poboljšanje rasta. Spelta je odličan izvor cinka - u jednoj kriški hleba ima 1, 3 mg cinka ili 16 od propisanog dnevnog unosa ovog minerala za žene i 11, 7 za muškar
Šolja ovog čudotvornog čaja učiniće čuda za vaš miran sanŠolja ovog čudotvornog čaja učiniće čuda za vaš miran sanLako možete da se pobrinete za kvalitet vašeg sna, ako računate na šolju aromatičnog i lekovitog čaja pre spavanja. Čaj od pasiflore ima čudotvorno delovanje.
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Pogledajte koje su zlatne tehnike za idealno blanširanje, kao i koliko vremena treba da obrađujete različite namirnice.
JasenJasenJasen ima diuretičko i protivreumatsko dejstvo. U narodnoj medicini listovi drveta se koriste kod gihta i reume, radikulitisa, ascitisa, osteofita, kašlja, groznice, glista, kao laksativno sredstvo.
Zabranjene namirnice kod steatoze jetre?Zabranjene namirnice kod steatoze jetre?Steatoza jetre je oboljenje poznato i kao masna jetra. To je oboljenje razmene materija, koje se karakteriše odlaganjem velikih količina masnoća u jetri. Osobe sa masnom jetrom treba da vode mnogo računa o svojoj ishrani. Zabranjene namirnice kod steat
Namirnice koje opeterećuju rad jetreNamirnice koje opeterećuju rad jetreSvi znamo kako veliku ulogu ima jetra i koliko je važno da ona funkcioniše bez problema. Jetra je laboratorija, od čijeg rada zavisi naše zdravstveno stanje.
Zabranjene namirnice kod refluksaZabranjene namirnice kod refluksaRefluks je problem sa sistemom zavarenje. Kod ovog stanja se javlja nadražaj sluzokože sistema za varenje, kao posledica uzete hrane. U današnje vreme sve više osoba imaju ovaj problem. Najuopštenije rečeno, refluks je vraćanje želudčanog soka u ždrelo
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zecaZečetina je dosta suva, zbog čega je dobro da, ukoliko ga punize ili pečete celog u rerni, namažete meso smesom od maslaca, soli i aleve paprike.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak. Skoro da nema deteta, koje se neće obrado
SmrčaSmrčaSmrča liči na bor i raste na istim mestima. Ekstrakt od iglica smrče u svežem stanju se dodaje u kupke za decu, za osvežavanje i različite ekceme. Odvarak od smrče se ne preporučuje trudnicama.
Hristov venacHristov venacHristov venac /Passíflora/ je vrsta penjačica, vrlo lepih cvetova. Prema najnovijim istraživanjima listovi Hristovog venca suzbijaju kašalj kao kodein, koji se sreće u mnogim sirupima.
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečurakaPečurke su posebne zbog svog sastava i veoma se brzo kvare. Interesantan način za čuvanje pečuraka je da ih osušite. Kada se osuše, pečurke su mnogo bogatije kalorijama, jer je voda isparila u odnosu na sveže stanje.
ŽavornjakŽavornjakŽavornjak /Delphinium consolida/ predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice ljutića, poznat još kao žavornak, samorotka, kokotić, vranini nokti, ajdovsko zelje itd. Narodna medicina ga preporučuje kod glavobolje i neredovne menstruacije.
O koristima od pačije mastiO koristima od pačije mastiKuvanje u pačijoj masti je hit umnogim zemljama, kao što su USA, Velika Britanija i Švajcarska. Postoje čak i lanci restorana, koji nude dosta raznovrstan meni, koji uključuje jela pripremljena u njoj.
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan.
KokiceKokiceKokice su mnogim ljudima omiljene, a odlazak u bioskop bez njih je nezamisliv za većinu. Iako su ukusne, slane kokoce mogu biti izuzetno štetne za zdravlje. Slatke kokice možete dobiti ako im dodate kašiku meda ili smeđeg šećera.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade