Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
  • Neželjene reakcije, doze i koristi od glutaminaNeželjene reakcije, doze i koristi od glutaminaU našem organizmu se glutamin kao aminokiselina najčešće može sresti. Ona se najviše nalazi u mišićima - više od 61% mišićne mase. Preostale količine glutamina se raspoređuje i koristi od strane mozga. Glumatin s......
  • Neodoljivi deseti: Čokoladni puding sa avokadomNeodoljivi deseti: Čokoladni puding sa avokadomSledeći put, kada vam se prijede nešto sa avokadom, preskočite guakamole i prepečeni hleb (iako su obe varijante odličan način da utolite želju za avokadom) i fokusirajte se na čokoladni puding. Da, zaista! b Pos......
  • Da li treba da pijem multivitamine?Da li treba da pijem multivitamine?Da li zaista treba da se uzimaju multivitamini? Evo šta vam svakodnevna tableta vitamina može dati, a šta ne. Ako ste čuli da uzimanje vitamina svakog dana je veoma važna stvar da budete maksimalno zdravi, kao što j......
  • Kako da spremite trpezu za imendanKako da spremite trpezu za imendanKako biste imali dobro postavljen sto, trpezariju ili mesto gde će se održati okupljanje, treba da imate i odgovarajuću temperaturu i da sto bude postavljen 2 sata pre dolaska gostiju. Pre nego što počnete sa postavl......
  • Mitovi u vezi sa spremanjem testeninaMitovi u vezi sa spremanjem testenina/undefined Pripremanje testenine može izgledati kao jedna od najlakših stvari: da staviš da voda proključa, da spustiš u vodu makarone, da meriš vreme napoenuto na pakovanju i gotovo. Sipaš u nekoliko tanjira, prel......
  • Eterična ulja i njihova upotrebaEterična ulja i njihova upotrebaEterična ulja i njihova upotreba treba da bude poznata svim savremenim ženama. Još od davnina su žene koristile eterična ulja kako bi sačuvale svoju lepotu. Dodajte nekoliko kapi ulja, koje odgovara vašem tipu ko......
  • Kako da konzervirate pasulj i boranijuKako da konzervirate pasulj i boranijuKonzerviranje pasulja nam je uštedelo dosta vremena, a tako imamo i skoro gotovo jelo, kada smo u žurbi. Možete konzervirati beli pasulj (star), kao i boraniju. Ako se odlučite za boraniju, onda je važno da je ona sk......
  • Kako da dimite lososaKako da dimite lososaDomaći dimljeni losos možete napraviti čak i da nemate uređaj za dimljenje. To je najlakši način, ali gotovo niko kod kuće nema sličan uređaj. U kućnim uslovima ga ne biste koristili često, pa je i logično zašto ga mno......
  • Čuvanje i konzerviranje limunaČuvanje i konzerviranje limunaUprkos tome što su kiseli, limuni se kvare kao i drugo povrće. Naborane, mekane ili tvrde fleke i tane boje su znaci da limun počinje da gubi svoj ukus i sok. Sprečite to tako što ćete naučiti da čuvate limune na pravoj ......
  • Kako da se izborite sa stresom i pritiskomKako da se izborite sa stresom i pritiskom/undefined U ubrzanoj svakodnevnici veoma snažno na čovekovu ličnost utiču stres i pritisak. Stres i pritisak su opasni po zdravlje, negativno utiču na psihu čoveka, a takođe i na njegovo fizičko stanje Nije slučajno k......
  • 10 najmoćnijih superbiljaka za podmlađivanje, koje su priznate u celom svetu10 najmoćnijih superbiljaka za podmlađivanje, koje su priznate u celom svetuSvi znamo da je zdrav režim ishrane podrazumeva 5 obroka dnevno, a takođe uključuje i razno voće i povrće. Međutim, važno je da se podsetimo da nam biljke takođe mogu pomoći da budemo zdravi, energični i pozitivni. ......
  • Magična svojstva maralaMagična svojstva maralaMaral je zeljasta biljka koja se veoma lako može pomešati sa maragrećim trnom, a jedina razlika jeste što nema bodlje. Ona sadrži sledeće aktivne materije: inulin, eterična ulja i smole, alkaloide, vitamin C......
  • Hronična glavobolja - šta je prouzrokuje i šta pomaže?Hronična glavobolja - šta je prouzrokuje i šta pomaže?Uzrok hroničnoj glavobolji je genetski nasledan deficit serotonina u mozgu. Menja se fiziologija krvnih sudova, receptora za bol i tako nastaje glavobolja. Kod 90% pacijenata se primećuje porodični faktor. Dodatni fakt......
  • Miso supa - da li je zdrava?Miso supa - da li je zdrava?Jedite u japanskom restoranu i sigurno ćete dobiti Miso supu. Ova vruća supa je mešavina japanskog bujona, tzv. daši, u kojem se rastvara fermentisan namaz od pasulja, komadići tofu sira, iseckan luk i ponekada se ......
  • Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da bismo je sami pripremili, onda treba da je i očistimo. Ono što je specifično kod iverka jeste da se deo sa unutrašnjim organima ne nalazi u donjem delu ribe, kao š......
  • Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tuneSveža tuna se može spremiti na razne načine. NIje mnogo rasprostranjena, ali ipak postoje razni interesantni recepti sa njom. Može se spremiti na roštilju, pržiti, u gril tiganju, u rerni, koristiti za salate i sa ra......