Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Izvori celulozeOsnovni izvori celuloze. Preterano konzumiranje celuloze. Biljna celuloza ometa apsorpciju nekih vitamina i minerala.
Brze i ukusne ideje sa lavašomPrimene pljosnatih lepinja - lavaša su zaista neiscrpne. Za pite, girose, takose, sendviče - moguće su bilo koje kombinacije. Evo dva brza i ukusna recepta.
Šta kuvati sa paškanatomGusta struktura i slatki ukus paškanata čine ga biljkom koja lako zasićuje. Savršena je hrana za kontrolu težine, jer je, između ostalog, veoma teško prejesti paškanat.
Koliko je zdrav suši?Kada je u pitanju hrana, suši je bolji izbor od pice, pržene piletine ili masnog donera. Ali da li je to zaista slučaj? Koliko je zapravo suši zdrav?
Kulinarske finese pri kuvanju turbotaTurbot je jedna od najprefinjenijih i najvrednijih riba u Bugarskoj i svetskoj kuhinji. Tehnike za kuvanje turbota. Začini i dodaci za idealan ukus turbota.
Za koja jela je pogodan svinjski vrat?Najukusnija i najprivlačnija su jela od svinjetine pripremljena u rerni, a najpogodnija vrsta svinjetine je ona iz vrata svinje. Šta da spremimo sa svinsjim vratom?
Kulinarski trikovi prilikom kuvanja sarmiSarme se mogu peći i u rerni, ali imajte na umu da na taj način postaju malo suvlje, zbog čega je dobro peći ih sa nekom vrstom sosa i pod poklopcem. Kulinarski trikovi kod kuvanja sarmi.
Kako sa skuvamo ukusnog lososa?Jedno od glavnih pravila: riba koja ima toliko ukusa i arome zahteva minimalno začinjavanje. Najbolje je poprskati losos limunom pre kuvanja.
Koju vrstu soli je najbolje konzumirati?Postoje različite vrste soli, koje se razlikuju po poreklu, sastavu i korisnim svojstvima. Koja je najbolja so za konzumiranje? Vrste soli i njihove karakteristike
Pogodni začini za paštetuAko ste prvi put odlučili da eksperimentišete i pripremite paštetu kod kuće, onda su neki od najpogodnijih aditiva za poboljšanje ukusa u njoj sledeći.
Da li lisičarka ima otrovnog dvojnika?Najčešće, branje i konzumiranje najpoznatijih i najrasprostranjenijih pečuraka u našim šumama završava se kobno. Da li lisičarka ima otrovnog dvojnika? Koje otrovne pečurke liče na lisičarku?
Da li je jodirana so štetna?Jodirana so efektno kompenzuje nedostatak joda u organizmu. Nedavno su se međutim pojavile tvrdnje, koje podržavaju teoriju da je razlog pojave raka štitaste žlezde upravo konzumiranje jodirane soli.
Koristi od slatkog krompiraSlatki krompir ima mnogo koristti za zdravlje. Saznajte više o nekima od njih i iskoristite njegova svojstva tako što ćete ga danas uključiti u svoju ishranu. Prema nedavnim studijama, slatki krompir može smanjiti šećer u krvi.
Razlika između brusketa i krostinijaBrusketi i krostini su među najpopularnijim italijanskim predjelima. Međutim, prilično su teški i često se koriste kao glavno jelo, posebno tokom letnjih vrućina.
Pogodni začini za sarmeSarme možete napraviti sa mnogo različitih začina po vašem ukusu. Začine biramo i u zavisnosti od toga da li su sarme sa svežim kupusom, kiselim kupusom ili listovima vinove loze.