Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Najukusniji nadevi za meksičke kesadiljeVeoma ukusan nadev za kesadilju dobija se od pilećeg mesa i kukuruza, kao i samo od prženih jaja, luka i paprike. Drugi nadevi za kesadilju. Klasični nadevi za kesadilju.
Gajenje peršuna u saksijiPeršun je jedan od najkorišćenijih svežih zelenih začina u tradicionalnoj kuhinji. Iako se koristi i sušeni peršun, ništa ne može zameniti ukus i aromu svežeg. Gajenje peršuna u saksiji.
Zdravstvene koristi sirovog svežeg mlekaSirovo sveže mleko od krava hranjenih prirodnom hranom se zapravo koristilo kao lek početkom 20. veka. Sirovo mleko od krave je nazivano matična ćelija“ hrane.
Sve koristi od smokava na jednom mestuPored toga što se jede sveža, smokva se konzumira i sušena da bi se duže sačuvala. Slatki plod smokve je takođe veoma koristan za zdravlje zbog svog dobrog sastava. Sastav i korisna svojstva smokve.
Desetodnevna ishrana nakon pšenične dijeteIshrana nakon pšenične dijete je ista kao i tokom 10 dana pripreme, samo obrnutim redosledom: ako na kraju pripreme jedete krompir, onda je prvog dana dijete meni ponovo ovakav.
Sušene ljute paprike ČipotleSa čipotleom može da se kuva kao sa svim ostalim sušenim paprikama. Kako može da se koristi čipotle u kulinarstvu, Toplina paprike čipotle po Skovilovoj skali. Kvalitet ukusa papričica Čipotle.
Kako pripremiti sušeni paradajz u maslinovom ulju?Paradajz je oduvek bio poštovan u našoj zemlji. Sada je dostupan tokom cele godine na tržištu. Poslednjih godina se učvrstio i sada je dostupan u skoro svakoj prodavnici sušeni paradajz. Kako da sami pripremimo sušeni paradajz u maslinovom ulju?
Karakteristike i kulinarska upotreba paradajza RomaKulinarska upotreba paradajza sorte Roma je veoma široka, ali je verovatno najpoznatiji po tome što se koristi za pravljenje konzervi paradajza, paradajz pirea, kečapa i svih vrsta sosova. Karakteristike i kuvanje paradajza Roma.
Primena kore od bananeU južnim zemljama razvijene su mnoge tradicije kako koristiti koru od banane u svakodnevnom životu, u bašti i za dobrobit našeg zdravlja. Evo i nekoliko saveta za korišćenje kore od banane.
Ne bacajte kore od banana!Evo nekih od koristi kora od banane. Banane, a posebno kore od banane, koriste se za izbeljivanje zuba. Redovnom upotrebom kore od banane, bore na koži mogu se smanjiti.
Kako se kuva svinjski biftek?Svinjski biftek je najdeblji i najnežniji mišić svinje i može se pripremiti na sličan način kao i svinjski file. Ostavite svinjski biftek da odmara bar 5-10 minuta pre nego što ga isečete.
Šta da skuvamo sa boranijom iz tegleBoranija iz tegle je idealna opcija za brzo kuvanje nečeg hranljivog, za celu porodicu. Prvi recept koji vam nudimo se veoma brzo pravi, jer se boranija iz tegle i ne mora kuvati.
Pređite na ovseno brašno i videćete razlikuPrelazak sa običnog višenamenskog ili pšeničnog brašna na ovseno brašno je veliki korak ka zdravijoj ishrani. Ovas je zdraviji izbor, ali mnogi ljudi ga koriste samo kao ovsenu kašu.
U koja jela treba dodati sušeni paradajz?Nakon sušenja, ukus paradajza postaje mnogo intenzivniji. Sušeni paradajz može trajati u vašoj ostavi, frižideru ili zamrzivaču nedeljama do godinama, a ako se pitate kako ga koristiti, odgovor je jednostavan.