Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Najukusniji nadevi za meksičke kesadiljeNajukusniji nadevi za meksičke kesadiljeVeoma ukusan nadev za kesadilju dobija se od pilećeg mesa i kukuruza, kao i samo od prženih jaja, luka i paprike. Drugi nadevi za kesadilju. Klasični nadevi za kesadilju.
Ovsene pahuljice za večeru, ne za doručak. Zašto?Ovsene pahuljice za večeru, ne za doručak. Zašto?Nutricionisti su već počeli da savetuju da se ovsene pahuljice planiraju za večeru, a ne samo za doručak. Zašto? Zašto da jedemo ovsene pahuljice za večeru, a ne za doručak.
Kako koristiti kaki jabuku za veganske deserte?Kako koristiti kaki jabuku za veganske deserte?
06. jun
Kaki jabuka, takođe poznata kao japanska jabuka, jedno je od onih voća koje kombinuje jedinstven ukus sa impresivnim nutritivnim svojstvima.
Gajenje peršuna u saksijiGajenje peršuna u saksijiPeršun je jedan od najkorišćenijih svežih zelenih začina u tradicionalnoj kuhinji. Iako se koristi i sušeni peršun, ništa ne može zameniti ukus i aromu svežeg. Gajenje peršuna u saksiji.
Šta sadrži sitni sir i koje su njegove koristi?Šta sadrži sitni sir i koje su njegove koristi?Sitni sir je izuzetno ukusan i zdrav. U narednim redovima ćete saznati sve što treba da znate o sitnom siru. Sitan sir sadrži vitamin D.
Štete od prekomerne konzumacije džigericeŠtete od prekomerne konzumacije džigericeKonzumiranje velike količine džigerice znači preopterećenje organizma sa više vitamina A i bakra nego što je dozvoljeno. Hranljive vrednosti u 100 g džigerice.
Zdravstvene koristi sirovog svežeg mlekaZdravstvene koristi sirovog svežeg mlekaSirovo sveže mleko od krava hranjenih prirodnom hranom se zapravo koristilo kao lek početkom 20. veka. Sirovo mleko od krave je nazivano matična ćelija“ hrane.
Sve koristi od smokava na jednom mestuSve koristi od smokava na jednom mestu
04. jun
Zanimljivo
Pored toga što se jede sveža, smokva se konzumira i sušena da bi se duže sačuvala. Slatki plod smokve je takođe veoma koristan za zdravlje zbog svog dobrog sastava. Sastav i korisna svojstva smokve.
Desetodnevna ishrana nakon pšenične dijeteDesetodnevna ishrana nakon pšenične dijete
03. jun
Dijete
Ishrana nakon pšenične dijete je ista kao i tokom 10 dana pripreme, samo obrnutim redosledom: ako na kraju pripreme jedete krompir, onda je prvog dana dijete meni ponovo ovakav.
Nekoliko načina za čuvanje čeri paradajza za zimuNekoliko načina za čuvanje čeri paradajza za zimuČeri paradajz je sočan, ukusan i prijatno slatkast. Ako ga sačuvate tokom zime, bićete veoma zadovoljni tom odlukom. Nekoliko načina da konzervirate čeri paradajz tokom zime.
Sušene ljute paprike ČipotleSušene ljute paprike Čipotle
02. jun
Povrće
Sa čipotleom može da se kuva kao sa svim ostalim sušenim paprikama. Kako može da se koristi čipotle u kulinarstvu, Toplina paprike čipotle po Skovilovoj skali. Kvalitet ukusa papričica Čipotle.
Kako pripremiti sušeni paradajz u maslinovom ulju?Kako pripremiti sušeni paradajz u maslinovom ulju?Paradajz je oduvek bio poštovan u našoj zemlji. Sada je dostupan tokom cele godine na tržištu. Poslednjih godina se učvrstio i sada je dostupan u skoro svakoj prodavnici sušeni paradajz. Kako da sami pripremimo sušeni paradajz u maslinovom ulju?
Karakteristike i kulinarska upotreba paradajza RomaKarakteristike i kulinarska upotreba paradajza RomaKulinarska upotreba paradajza sorte Roma je veoma široka, ali je verovatno najpoznatiji po tome što se koristi za pravljenje konzervi paradajza, paradajz pirea, kečapa i svih vrsta sosova. Karakteristike i kuvanje paradajza Roma.
Primena kore od bananePrimena kore od bananeU južnim zemljama razvijene su mnoge tradicije kako koristiti koru od banane u svakodnevnom životu, u bašti i za dobrobit našeg zdravlja. Evo i nekoliko saveta za korišćenje kore od banane.
Ne bacajte kore od banana!Ne bacajte kore od banana!Evo nekih od koristi kora od banane. Banane, a posebno kore od banane, koriste se za izbeljivanje zuba. Redovnom upotrebom kore od banane, bore na koži mogu se smanjiti.
Kako se kuva svinjski biftek?Kako se kuva svinjski biftek?Svinjski biftek je najdeblji i najnežniji mišić svinje i može se pripremiti na sličan način kao i svinjski file. Ostavite svinjski biftek da odmara bar 5-10 minuta pre nego što ga isečete.
Šta da skuvamo sa boranijom iz tegleŠta da skuvamo sa boranijom iz tegleBoranija iz tegle je idealna opcija za brzo kuvanje nečeg hranljivog, za celu porodicu. Prvi recept koji vam nudimo se veoma brzo pravi, jer se boranija iz tegle i ne mora kuvati.
Kako izgubiti 10 kilograma jednostavnom banana dijetom?Kako izgubiti 10 kilograma jednostavnom banana dijetom?
30. maj
Dijete
Banana dijetu je osmislio japanski farmaceut kako bi ubrzao metabolizam i rešio problem viška kilograma. Pravila banana dijete - samo brojite kalorije. Doručak banana dijete. Nema zabranjenih namirnica!
Pređite na ovseno brašno i videćete razlikuPređite na ovseno brašno i videćete razlikuPrelazak sa običnog višenamenskog ili pšeničnog brašna na ovseno brašno je veliki korak ka zdravijoj ishrani. Ovas je zdraviji izbor, ali mnogi ljudi ga koriste samo kao ovsenu kašu.
U koja jela treba dodati sušeni paradajz?U koja jela treba dodati sušeni paradajz?Nakon sušenja, ukus paradajza postaje mnogo intenzivniji. Sušeni paradajz može trajati u vašoj ostavi, frižideru ili zamrzivaču nedeljama do godinama, a ako se pitate kako ga koristiti, odgovor je jednostavan.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade