Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Smrznite paprike za zimuSmrznite paprike za zimuSmrznute paprike su veoma zgodne namirnice za svako jelo, jer se mogu dodati i jelima od povrća i mesa. Smrznute paprike takođe se mogu puniti.
Hrana koja poboljšava sanHrana koja poboljšava san
30. januar
Jasno je da ne birate uvek odgovarajuću hranu, koja će poboljšati kvalitet vašeg sna. Za one koji pate od nesanice - evo nekoh namirnica, koje će pobljšati vaš san
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Aromatični začin Zaatar je poznat kao istočna šarena so i 23 septembar je njegov praznik. Zaatar je jedinstven začin za meso, sor i povrće. Recept za domaći zaatar.
Vrste meda i njihova korisna svojstvaVrste meda i njihova korisna svojstvaPostoje različite vrste meda, ali kada odlučite da koristite med kao lek i za hranu, morate biti sigurni da znate njegov izvor.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
Šta da skuvam
Divlji pirinač je veoma specifična kultura. Jela, koja možemo da pripremim sa divljim pirinčem.
Da li je pijenje tople vode tako dobro za zdravlje?Da li je pijenje tople vode tako dobro za zdravlje?Voda je eliksir života. Skoro 70 odsto ljudskog tela se sastoji od vode. Hidrira telo i održava dobro funkcionisanje organa.
Danski plavi sir DanabluDanski plavi sir DanabluDanablu plavi sir spada u takozvane meke sireve. Najpre je zamišljen kao alternativa Rokforu, ali sa bitnom razlikom. Danablu je jedan od najpopularnijih sireva sa plemenitim plesnima.
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Glavni zahtev lekovite ishrane je da osoba trajno izbaci iz svog jelovnika sve loše namirnice. Hrana u jelovniku zdrave ishrane mora da bude određena.
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje pirinča zahteva duboki lonac veće zapremine. Pirinač možete lako blanširati kod kuće.
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisnijiSmeđi pirinač je izuzetno korisna namirnica. Smeđi pirinač je veoma bogat vitaminima, gvožđem, manganom.
Šta sadrži majonez iz prodavnica?Šta sadrži majonez iz prodavnica?Majonez koji kupujemo u prodavnicama je mešavina nezdravih masti, konzervansa i šećera sumnjivog porekla.
Uz šta najbolje ide vinoUz šta najbolje ide vinoDa bi se vino kombinovalo sa određenim jelom, treba se držati pravila. Koliko je vino skuplje i jače, toliko jelo treba da bude jednostavnije.
Hrana sa vitaminom B1Hrana sa vitaminom B1Vitamina B1 ima u džigerici, Semenkama suncoktera, lešnicima i žitaricama. Pročitajte koje su namirnice bogate vrednim vitaminom B1.
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajzaPoslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan.
Tajna vazdušastog domaćeg kuglofaTajna vazdušastog domaćeg kuglofaPripremili smo za vas nekoliko tajni koje će vam pomoći da napravite pravi mekani i vazdušast domaći kuglof. Pogledajte ih.
Tahini od semenki bundeve - koristi i primenaTahini od semenki bundeve - koristi i primenaTahini je dostupan od različitih semenki i orašastih plodova - oraha, lešnika, kikirikija, badema. Evo kako da napravite tahini od bundeve.
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se unosi? Nutritivni sastav lanenog semena. Ako ne bude pravilno korišćeno, laneno seme može da ostane nesamleveno u organizmu.
Za ili protiv smrznutog spanaćaZa ili protiv smrznutog spanaćaSpanać može da nađe mesto na svakom stolu, može da bude odličan dodatak i prilog mnogim jelima, pravi veoma ukusne salate i spada među vitaminsko najbogatije povrće.
Ishrana kod čiraIshrana kod čiraKada imate čir, vaša hrana treba da bude kuvana, pečena, dinstana, pasirana. Isgrana kod čira treba da bude češća nego pre - 5-6 obroka na dan.
Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Proteina u suvoj urmi je deset puta više nego u svežem, koje je tvrdo i ne može se jesti. Hramljivi sastav urme. Zašto da jedemo urme pre spavanja.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade