Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
SmrčaSmrčaSmrča liči na bor i raste na istim mestima. Ekstrakt od iglica smrče u svežem stanju se dodaje u kupke za decu, za osvežavanje i različite ekceme. Odvarak od smrče se ne preporučuje trudnicama.
Hristov venacHristov venacHristov venac /Passíflora/ je vrsta penjačica, vrlo lepih cvetova. Prema najnovijim istraživanjima listovi Hristovog venca suzbijaju kašalj kao kodein, koji se sreće u mnogim sirupima.
Čuvanje i sušenje pečurakaČuvanje i sušenje pečurakaPečurke su posebne zbog svog sastava i veoma se brzo kvare. Interesantan način za čuvanje pečuraka je da ih osušite. Kada se osuše, pečurke su mnogo bogatije kalorijama, jer je voda isparila u odnosu na sveže stanje.
ŽavornjakŽavornjakŽavornjak /Delphinium consolida/ predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice ljutića, poznat još kao žavornak, samorotka, kokotić, vranini nokti, ajdovsko zelje itd. Narodna medicina ga preporučuje kod glavobolje i neredovne menstruacije.
O koristima od pačije mastiO koristima od pačije mastiKuvanje u pačijoj masti je hit umnogim zemljama, kao što su USA, Velika Britanija i Švajcarska. Postoje čak i lanci restorana, koji nude dosta raznovrstan meni, koji uključuje jela pripremljena u njoj.
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan.
KokiceKokiceKokice su mnogim ljudima omiljene, a odlazak u bioskop bez njih je nezamisliv za većinu. Iako su ukusne, slane kokoce mogu biti izuzetno štetne za zdravlje. Slatke kokice možete dobiti ako im dodate kašiku meda ili smeđeg šećera.
Neobično voće pomeloNeobično voće pomeloPomelo ima mnogo korisnih svojstava i ima pozitivno delovanje na vitalnost i zdravlje čoveka. U Kini i na Tajlandu veruju da pomelo ima čudotvorna lekovita svojstva.
Lekovite biljke za jačanje krvnih sudovaLekovite biljke za jačanje krvnih sudovaČesto pročišćavanje i jačanje krvnih sudova uspešno deluje na održavanje njihovog normalnog i nesmetanog funkcionisanja.
Koji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviKoji su najbolji lekoviti i pročišćujući čajeviNajbolji lekoviti i pročišćujući čajevi su bez sumnje biljni čajevi i biljni odvarci. Oni su korisni kod osoba sa dijabetesom i pomažu u normalizaciji krvog pritiska.
Poslastičarske boje i veštačke bojePoslastičarske boje i veštačke bojeDa biste bili sigurni da poslastičarske boje i veštačke boje sadrže samo prirodne sastojke, pripremite ih sami. Tako ćete dobiti lepu tortu ili keks i da se ne plašite da možda sadrže štetne hemikalije.
Amarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant je poznato još iz doba asteka. Međutim, oni nisu koristili žitaricu za ishranu. Oni su biljci prepisivali mnogo magičnih svostava.
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hlebČak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba.
Maldonska so - suština i prednostiMaldonska so - suština i prednostiGovoreći o soli, prosto ne postoji način a da vam ne predstavimo Maldonsku so, zato što njena popularnost dobija sve veću snagu i ona se pretvara u omiljenu od strane svih istaknutijih glavnih kuvara.
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripremePačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana. Pogledajte kako možete da je spremite u kućnim uslovima.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju postaje sve popularniji, posebno među onima koji su pristalice zdrave ishrane. Evo i 6 razloga zbog kojih je dobro piti bujon od kostiju.
Top 8 koristi za zdaravlje od karfiolaTop 8 koristi za zdaravlje od karfiolaKarfiol je izuzetno zdravo povrće sa mnogo blagotvornih svojstvava za zdravlje. Pogledajte 8 koristi od konzumiranja karfiola.
Kikiriki puter za ubrzavanje metabolizmaKikiriki puter za ubrzavanje metabolizmaSamo jedna supena kašika kikiriki putera dnevno ima mnogo koristi za organizam. Da li znate da 540 kikirikija treba da bi se napravila jedna tegla kikiriki putera?

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade