Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Za šta da koristimo kore od banane?Za šta da koristimo kore od banane?
16. maj
Zanimljivo
Banana je jedno od najomiljenijih vrsta voća koje često jedemo na poslu, za doručak, u pokretu ili jednostavno dok se opuštamo kod kuće. Evo nekoliko razloga, zbog kojih ne treba da bacate kore od banana u đubre!
Svojstva i koristi od bananaSvojstva i koristi od bananaKoristi od jedenja banana su višestruke. Konzumiranje banana opušta nervi sistem. Banana je veoma korisna za srce, za aktivne sportiste zbog dopamina, povećava kognitivne sposobnosti.
Rok trajanja zamrznutog mesaRok trajanja zamrznutog mesaZamrznuto meso može se koristiti dugo vremena, ali ipak treba imati na umu da čak i u zamrzivaču ima rok trajanja koji ne treba zanemariti.
Greške kod pripreme ekleraGreške kod pripreme ekleraČak i mala greška u procesu pečenja eklera može dovesti do razočaravajućeg rezultata – ekleri koji ne narastaju, gnjecavi su iznutra ili izgube oblik. Najčešće greške kod pečenja eklera.
Za koja jela je svinjska plećka pogodna?Za koja jela je svinjska plećka pogodna?Svinjska plećka je meso sa leđa svinje i izuzetno je svestran proizvod koji se može koristiti za razne vrste jela. Za koja jela odgovara svinjska plećka? Ukusne ideje za svinjsku plećku.
Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?Đumbir je dobro poznat i korišćen začin u kuvanju, ali je takođe i biljka sa širokom upotrebom za brojne zdravstvene tegobe. Koje su dokazane koristi od žvakanja đumbira?
Da li je kvasac za hleb štetan?Da li je kvasac za hleb štetan?Kvasac za hleb je proizvod koji se relativno nedavno široko koristi. Pre toga hleb je bio sa kvasom, ali kvasac je dugotrajnija alternativa.
Kako da napravimo savršene vafleKako da napravimo savršene vafleDa biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik. Zanimljivo o vaflima. Kako da napravimo savršene vafle.
Čuvanje i konzerviranje rukoleČuvanje i konzerviranje rukole
12. maj
Rukola sadrži mnogo vitamina C, što je čini veoma korisnom za organizam. Kada jedete rukolu, povećavate otpornost svog tela na viruse.
Skuša - nutritivna vrednost i koristiSkuša - nutritivna vrednost i koristi
10. maj
Skuša sadrži mnoge važne vitamine i minerale. U ovom članku ćemo vam predstaviti brojne zdravstvene koristi od konzumiranja skuše i kompletan nutritivni profil.
Neodoljive ideje za priloge za vafleNeodoljive ideje za priloge za vafleVafle su omiljene mnogim ljudima, a njihovo ukrašavanje može biti nezaboravno zadovoljstvo. Postoji beskonačan broj ideja koje se mogu ispuniti briljantno ukrašenim remek delima dostojnim gozbe za dušu.
Pravila za pripremu savršenih buritosaPravila za pripremu savršenih buritosaBurito, prvobitno pripremljen u severnom Meksiku kao jednostavna mešavina mesa, sira i paradajza, sada je kompletan obrok. Pravila za pripremanje buritosa.
Kako da pripremimo pečurke lisičarkeKako da pripremimo pečurke lisičarke
07. maj
Zanimljivo
Sa lisičarkama možete pripremiti praktično svako jelo, jer se odlično slažu ne samo sa pirinčem, već i sa mesom, jajima i kačkavaljem i sirom. Možete ih čak i sami osušiti ili marinirati i zatvoriti u tegle.
Preporuke za upotrebu đumbiraPreporuke za upotrebu đumbiraĐumbir je dobro poznati kulinarski začin, koji se vekovima koristi za lečenje mnogih zdravstvenih problema. Preporuke za upotrebu đumbira.
Tajne savršenog sufleaTajne savršenog sufleaSufle, suprotno uvreženom mišljenju, izuzetno je jednostavan za pripremu. Evo nekoliko saveta za savršeni sufle.
Desetodnevna priprema za pšeničnu dijetuDesetodnevna priprema za pšeničnu dijetu
03. maj
Zanimljivo
Pšenična dijeta, koju je osmislio učitelj Petar Danov, je duhovna i fizička praksa koja se izvodi u februaru i traje 10 dana, ali i tokom cele godine. Ishrana po pošeničnoj dijeti.
Kako se kuva ukusna džigerica?Kako se kuva ukusna džigerica?Džigerica ne sme biti previše pržena ili kuvana predugo, jer postaje žilava i neukusna. Da bi svinjska džigerica omekšala, prži se dva do tri minuta u vrelom ulju.
Šta je pupusa?Šta je pupusa?
29. april
Zanimljivo
Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom. Šta je pupusa?
Šta je maltodekstrin i zašto ga treba izbegavatiŠta je maltodekstrin i zašto ga treba izbegavatiAko imate celijakiju, izbegavajte da jedete hranu sa maltodekstrinom. Prašak ima tragove glutena ako je njegov izvor pšenica. Glikemijski indeks maltodekstrina je veći nego kod konzumnog šećera. Štetnost maltodekstrina.
Zašto je crno sočivo korisnije?Zašto je crno sočivo korisnije?Crno sočivo, koje se naziva i beluga sočivo zbog sličnosti sa crnim kavijarom, je superhrana koja postaje sve popularnija zbog svoje bogate nutritivne vrednosti. Zašto da jedemo crno sočivo?

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade