Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Biljke koje detoksikuju teloSpisak biljaka za detoksikaciju je veliki, ali probali smo da uključimo najponatije. Pogledajte koje su to biljke.
26. mart
BiljkeHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoPogledajte ove važne činjenice za obradu hrane, koje su potvrdili specijalisti. Ako pripremate hranu na taj način, ona verovatno postaje otrovna. Koja je pravilna kulinarska obrada namirnica
25. mart
Kulinarski SavetiDesert zbog kog je umro kraljSa nekim od naših najpoznatijih jela je povezano i mnogo poznatih priča koji često volimo da se prisetimo. Međutim, ona koju verovatno ne znate tiče se jednog švedskog monarha i njegovog omiljenog švedskog deserta nazvanog semla.
25. mart
ZanimljivoVitaminska bomba za jačanje imunitetaOvaj koristan recept je odgovarajuć tokom hladnih dana. Vitaminsku bombu možete lako da pripremite sami, ona će vam pomoći da ojačate imunitet i da ste zdravi
Odgovarajući prilog za pečeno mesoU zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različitii prilozi. Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira. Idealni prilozi za svako pečeno meso.
24. mart
Kulinarski SavetiPrilog za ribuPrilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti sa krompirom - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake.
23. mart
Šta da skuvamSaveti za pečenje celog piletaFinese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
23. mart
Kulinarski SavetiZašto da pijemo sok od ananasaMnogi tvrde da ne postoji napitak koji više tonizira od soka od ananasa, Ako je pripremljen od sveže ceđenog ananasa, veoma je bogat vitaminima i mineralima, naročito je dobar za konzumiranje tokom zimskih meseci.
22. mart
Šta je zbog čega korisnoIdeje za pečeno meso sa voćemPredlažemo vam tri recepta za pečeno meso sa voćem, jedan od njih je za ražnjiće koji se pripremaju na roštilju. Pogledajte kako se pripremaju
22. mart
Šta da skuvamPogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskomSok od paradajza je popoularan napitak koji svako povezuje sa votkom, Međutim, on se može konzumirati i kao lek. Pogledajte kakva je veza između soka od paradajza i krvnoh pritiska.
20. mart
Šta je zbog čega korisnoO smeđem šećeruMeđu najpoznatijim vrstama smeđeg šećera je Demerara, koja je idealna za zaslađivanje kafe i čaja. Šećer muskovado nije dobar za zaslađivanje, jer sadrži dosta melase.
19. mart
Kulinarske VestiNajkorisnija brašnaKako se pravi brašno? Nabrojićemo koja su to brašna, koja ne sadrže gluten, a takođe ćemo uporediti njihovi hranljivu vrednost, da bismo saznali koja su brašna najkorisnija
19. mart
Šta je zbog čega korisnoŠta znate o basmati pirinču?Bamati pirinač se gaji na poljima Himalaja. Ima tanka i duga aromatična zrna, kao i specifičan i bogat ukus. Koristi se za pripremu svih jela i priloga iz istočne kuhinje, kao i za deserte.
19. mart
Kulinarski SavetiKako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Maslinovo ulje se čuva na temperaturi ne višoj od 20 stepeni.
18. mart
Kulinarski SavetiPravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno. Budite pažljivi i ne ostavljajte jaja dugo van frižidera, jer se bakterija salmonela savršeno razvija na sobnoj temperaturi.
18. mart
Kulinarski SavetiSok od nara za tanak strukSok od nara smanjuje nivo masnih kiselina u krvi, koje su krive za masne naslage u oblasti stomaka i oko unutrašnjih organa. Nar dokazano topi masne naslage na struku.
17. mart
DijeteRasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Ako pijemo rasol, možemo da dobijemo jedan od najvažnijih elemenata za održavanje dobrog imuniteta - vitamin C. Rasol pomaže varenju. Kada da pijeo rasol.
17. mart
Šta je zbog čega korisnoSaveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja, ali i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema u Bugarskoj i Rumuniji.
16. mart
Kulinarski SavetiZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Evo za šta je koristan kakao.
16. mart
Šta je zbog čega korisnoZašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina. Zašto da jedemo orahe?
16. mart
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade