Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Biljke koje detoksikuju teloBiljke koje detoksikuju telo
26. mart
Biljke
Spisak biljaka za detoksikaciju je veliki, ali probali smo da uključimo najponatije. Pogledajte koje su to biljke.
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoPogledajte ove važne činjenice za obradu hrane, koje su potvrdili specijalisti. Ako pripremate hranu na taj način, ona verovatno postaje otrovna. Koja je pravilna kulinarska obrada namirnica
Desert zbog kog je umro kraljDesert zbog kog je umro kralj
25. mart
Zanimljivo
Sa nekim od naših najpoznatijih jela je povezano i mnogo poznatih priča koji često volimo da se prisetimo. Međutim, ona koju verovatno ne znate tiče se jednog švedskog monarha i njegovog omiljenog švedskog deserta nazvanog semla.
Vitaminska bomba za jačanje imunitetaVitaminska bomba za jačanje imunitetaOvaj koristan recept je odgovarajuć tokom hladnih dana. Vitaminsku bombu možete lako da pripremite sami, ona će vam pomoći da ojačate imunitet i da ste zdravi
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno mesoU zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različitii prilozi. Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira. Idealni prilozi za svako pečeno meso.
Prilog za ribuPrilog za ribuPrilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti sa krompirom - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake.
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog piletaFinese i trikovi za dobar ukus ne nedostaju i ovde. Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
Zašto da pijemo sok od ananasaZašto da pijemo sok od ananasaMnogi tvrde da ne postoji napitak koji više tonizira od soka od ananasa, Ako je pripremljen od sveže ceđenog ananasa, veoma je bogat vitaminima i mineralima, naročito je dobar za konzumiranje tokom zimskih meseci.
Ideje za pečeno meso sa voćemIdeje za pečeno meso sa voćemPredlažemo vam tri recepta za pečeno meso sa voćem, jedan od njih je za ražnjiće koji se pripremaju na roštilju. Pogledajte kako se pripremaju
Pogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskomPogledajte šta čaša paradajza radi sa vašim krvnim pritiskomSok od paradajza je popoularan napitak koji svako povezuje sa votkom, Međutim, on se može konzumirati i kao lek. Pogledajte kakva je veza između soka od paradajza i krvnoh pritiska.
O smeđem šećeruO smeđem šećeruMeđu najpoznatijim vrstama smeđeg šećera je Demerara, koja je idealna za zaslađivanje kafe i čaja. Šećer muskovado nije dobar za zaslađivanje, jer sadrži dosta melase.
Najkorisnija brašnaNajkorisnija brašnaKako se pravi brašno? Nabrojićemo koja su to brašna, koja ne sadrže gluten, a takođe ćemo uporediti njihovi hranljivu vrednost, da bismo saznali koja su brašna najkorisnija
Šta znate o basmati pirinču?Šta znate o basmati pirinču?Bamati pirinač se gaji na poljima Himalaja. Ima tanka i duga aromatična zrna, kao i specifičan i bogat ukus. Koristi se za pripremu svih jela i priloga iz istočne kuhinje, kao i za deserte.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Maslinovo ulje se čuva na temperaturi ne višoj od 20 stepeni.
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja je izuzetno važno. Budite pažljivi i ne ostavljajte jaja dugo van frižidera, jer se bakterija salmonela savršeno razvija na sobnoj temperaturi.
Sok od nara za tanak strukSok od nara za tanak struk
17. mart
Dijete
Sok od nara smanjuje nivo masnih kiselina u krvi, koje su krive za masne naslage u oblasti stomaka i oko unutrašnjih organa. Nar dokazano topi masne naslage na struku.
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Ako pijemo rasol, možemo da dobijemo jedan od najvažnijih elemenata za održavanje dobrog imuniteta - vitamin C. Rasol pomaže varenju. Kada da pijeo rasol.
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja, ali i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema u Bugarskoj i Rumuniji.
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Evo za šta je koristan kakao.
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina. Zašto da jedemo orahe?

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade