Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin je stimulans srca sakriven u čokoladi. Teobromin predstavlja vrstu kristalnog alkaloida, koji se kao što smo već rekli nalazi u kakaou.
05. april
Šta je zbog čega korisnoŠta sadrže šargarepeSvi smo čitali bajke o zeki koji jede šargarepe kako bi imao snage. Šta sadrže šargarepe? Kakav je sastav šargarepa? Koja su korisna svojstva u njima?
05. april
Šta je zbog čega korisnoČaj od limunove trave - koristi i primeneSvi smo čuli za limunovu travu. Ali za šta je ona korisna, za šta se koristi, kako možemo iz nje da nabavimo sve korisne materije i svojstva, reći ćemo vam u ovom članku.
03. april
Šta je zbog čega korisnoLekovita svojstva i koristi kupusaKupus je stekao reputaciju ključnog povrća u kuhinji. Od njega se prave niskokalorične salate sa mnogo vitamina, dinsta se, kuva, kiseli, prave se napici i tinkture. Pogledajte koje su koristi od kupusa.
03. april
Šta je zbog čega korisnoMagareće mleko - zašto je toliko korisno?U sastavu magarećeg mleka postoji više od trista komponenata koje su korisne za ljudsko telo. Magareće mleko je najbliže ljudskom po sastavu.
02. april
Šta je zbog čega korisnoČaj od cimeta - za šta pomaže?Čaj od cimeta je poznat od davnina ne samo po svom karakterističnom ukusu, nego i po nizu zdravstvenih koristi. Evo za šta pomaže čaj od cimeta.
02. april
Šta je zbog čega korisnoKoliko vremena oduzima varenje hrane?Hajde da budemo u potpunosti iskreni: Većina nas ne ceni rad koji sistem organa za varenje vrši za nas. Koliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
ZanimljivoMenta i čokolada - ideje za ukusnu kombinacijuKombinacije mente i čokolade je jedna od najpoznatijih u desertima i slatkim proizvodima. Ona je izuzetno zanimljiva i mnogima omiljena. Ukus čokolade i mente se dopunjavaju i zajedno savršeno rade.
01. april
Šta da skuvamNeprocenljive koristi semenki bundevePoslednja španska istraživanja pokazuju da semenke bundeve sadrže sastojke koji su posebno efikasni kod ubijanja ćelija raka. Koje su koristi od semenki bundeve?
31. mart
Šta je zbog čega korisnoLuk i rotkvice protiv prolećnog umoraLuk i rotkvice su veoma korisne za organizam, pošto imaju sposobnost da ga izbave prolećnog umora i da ga napune energijom.
31. mart
Šta je zbog čega korisnoZašto da jedemo kariKao što znamo, kari je deo indijske kuhinje. Nije slučajno što Indijci žive veoma dugo. Zašto da jedemo kari? Koje su koristi od karija? Koliko je koristan kari?
30. mart
Šta je zbog čega korisnoNeodoljivi deserti iz celog svetaKoliko god da volimo našu tradicionalnu kulinariju, uvek možemo da obogatimo klasične mekike šećerom u prahu i bundevaru nečim interesantnijim. Ovi neodoljivi deserti iz celog sveta će vas naterati da počnete da sanjate o podvizima u kuhinji. Torta
30. mart
Šta da skuvamIdeje za recepte za zdrave palačinkeAko volite da jedete slatko, ali i ujedno sa tim se trudite da pratite kilažu, onda će vam sigurno biti interesantna tema o zdravim desertima ili tačnije proteinskim palačinkama ili nekim drugim vrstama zdravih palačinaka. U svom originalu, palačinje s
29. mart
Šta da skuvamSve o suncokretovom uljuMnogi ljudi odbacuju suncokretovo ulje, ali ono je najpoznatija i najrasprostranjenija masnoćau našim domovima. Da li znamo šta sadrži suncokretovo ulje?
29. mart
Šta je zbog čega korisnoIdeje za drugačije posne sarmeSvi volimo sarme, ali nisu samo sarme sa mlevenim mesom ukusne. Evo recepata za drugačije posne sarme, koje ni po čemu ne zaostaju za prvim. Idealne su za post.
27. mart
Šta da skuvamTeflonsko posuđe - za i protivUkoliko imate simptome običnog gripa i koristite teflonsko posuđe, onda imamo vest za vas - ovo možda nije običan grip, već takozvana groznica od polimernih isparavanja. Pogledajte još na temu za i protiv teflona.
27. mart
ZanimljivoKokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Kokosobo brašno ima lagan miris koksovogo oraha, i idealno je za sve vrste recepata gde nisu potrebni jaki i aromatični sastojci.
26. mart
Šta je zbog čega korisnoBiljke koje detoksikuju teloSpisak biljaka za detoksikaciju je veliki, ali probali smo da uključimo najponatije. Pogledajte koje su to biljke.
26. mart
BiljkeHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoPogledajte ove važne činjenice za obradu hrane, koje su potvrdili specijalisti. Ako pripremate hranu na taj način, ona verovatno postaje otrovna. Koja je pravilna kulinarska obrada namirnica
25. mart
Kulinarski SavetiDesert zbog kog je umro kraljSa nekim od naših najpoznatijih jela je povezano i mnogo poznatih priča koji često volimo da se prisetimo. Međutim, ona koju verovatno ne znate tiče se jednog švedskog monarha i njegovog omiljenog švedskog deserta nazvanog semla.
25. mart
ZanimljivoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade