Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Đurđevača gljivaĐurđevača gljiva
15. mart
Đurđevača (Calocibe gambosa) je dobra jestiva vrsta i jedna je od retkih koja je na glasu kao sigurna za jelo čak i kad je nekuvana - mada se uglavnom uvek kuva. Saznajte više u sledećim redovima.
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrćaKorenasto povrće je ukusno i korisno i zbog toga treba da ga pripremamo često i na različite načine. Pogledajte savete kako da marinirate korenasto povrće.
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomAko prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomDa izbacite hleb i pecibo od belog brašna iz ishrane? Evo najpozitivnijih stvari koja je ustanovljena nakon prestanka konzumiranja belog hleba i peciva od belog brašna.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk je poznat i kao ljubičasti luk u nekim evropskim zemljama. Crveni luk - zašto je toliko koristan? Pogledajte više detalja u sledećem članku:
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaTajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaPopularna kao začin i kao alternativni lek, piskavica (Fenugreek) je jedinstvena biljka. U drevnim rukopisima njena svojstva su opisana kao čudesna i magična.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanjpriprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija. Približno smesa sa 3 jaja je dovoljna za kvadratnu tepsiju sa stranicom od 18 cm.
Zamene za belo brašnoZamene za belo brašnoZamene belog brašna odličan su izbor za ljude sa netolerancijom na gluten, kao i za ljude koji žele da diverzifikuju svoju ishranu. Koja brašna zamenjuju belo pšenično brašno?
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do ŠVeć ste odlučili da pripremite jelo sa šaranom. Ova vrsta ribe je dobra kako za riblje čorbe, tako i za prženje, pohovanje, pečenje na roštilju i naravno - u rerni. Kako se čisti šaran?
Čaj od brusnice - za šta je koristan?Čaj od brusnice - za šta je koristan?Kisela bobica koja raste u šumama i oko močvarnih mesta naziva se brusnica. Za šta je koristan čaj od brusnice?
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?Supe i čorbe delimo na one od povrća, mesa i ribe. Kako da odaberemo između različitih vrsta supa? Koju supu da skuvamo prema godišnjem dobu?
Ukusne ideje za punjene lignjeUkusne ideje za punjene lignjePunjene lignje su na listi najelegantnijih morskih specijaliteta. Lignje postaju veoma mekane, a punjenje može da bude raznovrsno i veoma aromatično.
Najbolji začini za čorbe i supeNajbolji začini za čorbe i supeKada pripremate supe ili čorbe i dvoumite se koji začin u koju čorbu da stavite, često paničite, kako ne biste pogrešili. Evo nekih uputstava koji začini u koje čorbe idu.
KukoljKukolj
01. feb.
Biljke
Kukolj ima antibakterijsko dejstvo i dejstvo protiv insekata. Prilaže se kod glista, pantljičara, dijareje, bolova u stomaku i crevima.
Mariniranje bifteka i njegova pripremaMariniranje bifteka i njegova pripremaBitek se može peći u rerni, grilu ili tiganju, a prilikom pečenja najbitnije je da meso bude sobne temperature i da se soli neposredno pre pečenja.
Pravilna ishrana za čišćenje želucaPravilna ishrana za čišćenje želucaOrganizmu svakog čoveka je potrebna detoksikacija barem jednom godišnje. Čišćenje želuca od toksina je preporučljivo kako bi telo moglo pravilno i bez problema da funkcioniše.
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu paprikuPrstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Saveti za uvanje bibera i aleve paprike.
JaborandiJaborandi
26. januar
Voće
Jaborandi predstavlja zimzeleni žbun ili malo drvo. Jaborandi je visok od 3 do 7 metara. Svojstva, koje priroda daje ovom drvetu su jedni od najkorisniih u lečenju mnogih bolesti.
Najčešće alergije na hranuNajčešće alergije na hranuIzmeđu 50 i 90 svih teških alergijskih reakcija na određenu hranu uzrokuje samo osam proizvoda. Najčešće alergije na hranu su: mleko, jaja, kikiriki i jezgrasto voće, soja, pšenica, riba i morski plodovi.
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabukeSok od jabuka je jedini koji može da se kombinuje sa sokovima od povrća. Pogledajte detaljnije u sledećim redovima.
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodanNezavnisno od toga tokom kojeg godišnjeg doba konzumirate svinjetinu, važno je da znate koji je deo svinjetine za šta pogodan, kako ne biste pravili odreske poput đona . Šta se pravi od svinjskog vrata, plećke i filea?

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade