Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
BamijaBamija
10. maj
Povrće
Bamija treba da se pripremi što je brže moguće nakon kupovine. Bamija može da se čuva u frižideru, ali treba da se postavi u papirnu kesu ili u ubrus.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama šećera, deset mililitara vinske kiseline.
Super namirnice za čišćenje pluća od nikotinaSuper namirnice za čišćenje pluća od nikotinaPušenje ubrzava srčani ritam, krvni pritisak i smanjuje nivo kiseonika u krvi. Svako od nas može da savlada te simptome, ako konzumira neke darove prirode. Pogledajte koje.
Top 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiTop 9 namirnica koje zasićuju, uz koje ćete smršatiSa devet namirnica možete da se izborite s glađu tokom dijete, zato što će vam upravo ove namirnice duže održati sitost. Od ove hrane možete da jedete u većim porcijama, zato što nisu kalorijska bomba.
Gorka so (Engleska so)Gorka so (Engleska so)Gorka so je važna namirnica, koja ima brojna lekovita svojstva. Engleska so je veoma korisna. Ulepšavanje i detoksikacija sa gorkom solju.
Vitamin B1 - TiaminVitamin B1 - Tiamin
09. maj
Vitamini
Vitamin B1, poznat i kao tiamin, spada u grupu vitamina B i poznat je po svojoj ulozi u sprečavanju bolesti beri - beri, koja se odlikuje nedostatkom hranljivih materija.
Ukusne ideje iz vatrostalne posudeUkusne ideje iz vatrostalne posudeKuvanje u posudi od vatrostalnog stakla je brzo i ukusno. Predlažemo vam dva recepta - piletinu sa pečurkama i kotlete u vatrostalnoj posudi.
Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Hrana koju niko iznad četrdesete godine ne treba da jede!Iako veliki deo hrane može da bude izvor zdravlja, kad pređete četrdesetu godinu, treba da odustanete od konzumacije određenih namirnica.
Hrana koja steže i olakšavaHrana koja steže i olakšavaProblemi sa sistemom za izlučivanje se sreću često, i mogli bismo da ih izbegnemo bez upotrebe bilo kakvih lekova - samo ako jedemo potrebne namirnice za konkretno stanje.
Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoVisokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimoSvaka namirnica sadrži određenu količinu kalorija. Ima i onih koje su, neobjašnjivo, masovno uključene u dijetama i režimima ishrane, sigurno zbog neznanja kakve su kalorične bombe ustvari.
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćufticeDa biste napravili savršene ćuftice, kupite parče svinjskog i parče telećeg mesa u prodavnici, i sameljite ga na mašini bar tru puta.
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Pržena jela s pohom od piva obično su izuzetno ukusna i hrskava. Ako jednom naučite kako da pripremite smesu, dobićete neprocenjivog saveznika u kuhinji.
RujRuj
06. maj
Biljke
Ruj /Cotinus coggygria Scop. / je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na Balkanu. Ruj se koristi protiv iritacija kože, upala u usnoj duplji. Ruj se koristi i u kozmetici.
ČičokaČičoka
06. maj
Povrće
Čičoka je zeljasta biljka, čiji su jestiv deo krtole. Čičoka dospeva zimi, što je čini vrednim izvorom, vitamina tokom hladnih meseci. Čičoka je korisna kod dijabetesa i brojnih oboljenja.
Hrana i piće za probavuHrana i piće za probavuZa probavu konzumirajte hladan kompot i jogurt, takođe i sveže voće i povrće, koje sadrži celulozu. To su crvena cvekla, repa, rotkvice, paradajz, peršun, mirođija, kupus.
Kako se prave krutoni?Kako se prave krutoni?Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.
Lagani turski desertiLagani turski desertiJedan od najlakših za pripremu, a istovremeno i ukusnih turskih deserta je takozvani sutlijaš. Drugi interesantan desert je keškek. Jednostavno se priprema i turski kolač sa sirupom.
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaPre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, pri proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode.
Da napravimo krem za tortuDa napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom. Po želji možemo da napravimo sirup, kojim ćemo preliti koru.
Bugarski lukBugarski luk
05. maj
Začini
Bugarski luk je začin tipičan za Balkansko poluostrvo, i jedan je od osnovnih sastojaka tradicionalnog začina - šarene soli. Bugarski luk se koristi kao začin za krompir, jagnjetinu, jaja, pečurke.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade