Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
BamijaBamija treba da se pripremi što je brže moguće nakon kupovine. Bamija može da se čuva u frižideru, ali treba da se postavi u papirnu kesu ili u ubrus.
Gorka so (Engleska so)Gorka so je važna namirnica, koja ima brojna lekovita svojstva. Engleska so je veoma korisna. Ulepšavanje i detoksikacija sa gorkom solju.
Vitamin B1 - TiaminVitamin B1, poznat i kao tiamin, spada u grupu vitamina B i poznat je po svojoj ulozi u sprečavanju bolesti beri - beri, koja se odlikuje nedostatkom hranljivih materija.
Ukusne ideje iz vatrostalne posudeKuvanje u posudi od vatrostalnog stakla je brzo i ukusno. Predlažemo vam dva recepta - piletinu sa pečurkama i kotlete u vatrostalnoj posudi.
Hrana koja steže i olakšavaProblemi sa sistemom za izlučivanje se sreću često, i mogli bismo da ih izbegnemo bez upotrebe bilo kakvih lekova - samo ako jedemo potrebne namirnice za konkretno stanje.
RujRuj /Cotinus coggygria Scop. / je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na Balkanu. Ruj se koristi protiv iritacija kože, upala u usnoj duplji. Ruj se koristi i u kozmetici.
ČičokaČičoka je zeljasta biljka, čiji su jestiv deo krtole. Čičoka dospeva zimi, što je čini vrednim izvorom, vitamina tokom hladnih meseci. Čičoka je korisna kod dijabetesa i brojnih oboljenja.
Hrana i piće za probavuZa probavu konzumirajte hladan kompot i jogurt, takođe i sveže voće i povrće, koje sadrži celulozu. To su crvena cvekla, repa, rotkvice, paradajz, peršun, mirođija, kupus.
Kako se prave krutoni?Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.
Lagani turski desertiJedan od najlakših za pripremu, a istovremeno i ukusnih turskih deserta je takozvani sutlijaš. Drugi interesantan desert je keškek. Jednostavno se priprema i turski kolač sa sirupom.
Da napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom. Po želji možemo da napravimo sirup, kojim ćemo preliti koru.
Bugarski lukBugarski luk je začin tipičan za Balkansko poluostrvo, i jedan je od osnovnih sastojaka tradicionalnog začina - šarene soli. Bugarski luk se koristi kao začin za krompir, jagnjetinu, jaja, pečurke.