Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Ajsberg SalataAjsberg Salata
05. maj
1
Povrće
Salata Ajsberg je zeleno povrće koje pripada porodici zelenih salata. Ajsberg je karakterističan po odličnom ukusu, malo kalorija i puno vitamina. Pripremanje Ajsberg salate.
AmarantAmarantAmarant je drevna zrnasta kultura, koja je usko povezana sa tradicijom inačinom ishrane Asteka. Amarant sadrži veliki broj nezamenljivih aminokiselina. Amarant je koristan za ljude, koji pate od intolerancije na gluten.
SelenSelen
05. maj
Minerali
Da li znate, da mineral selen sprečava stres, pomaže štitastoj žlezdi i koristan je u sprečavanju oboljenja raka. Funkcije i nedostatak selena.
Surimi ŠtapićiSurimi ŠtapićiSurimi štapići su surogatni proizvod savremene prehrambene industrije. Iako se nazivaju i šapići od raka, u njima uopšte nema mesa od raka. Surimi štapići se prave od fileta bele ribe, nazvane surimi.
Jedite ovih 10 namirnica, da brzo sagorite kalorije!Jedite ovih 10 namirnica, da brzo sagorite kalorije!A ako niste ljubitelj striktnih režima ishrane i misao o dijeti i uzdržavanju od omiljene hrane vas dovodi do besa, naš savet je da se uključite u dnevnu ishranu ove namirnice:
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogačeZa bi se pogača dobro ispekla, ne otvarajte vrata rerne prvih 20 minuta. Ako volite pogaču sa mekanom koricom, odmah nakon vađenja je pokrijte vlažnom krpom.
Brza i laka jela za večeruBrza i laka jela za večeruKad se vratite kući nakon dugog radnog dana, želite da napravite nešto na brzinu. Ovde ćemo vam predložiti dva laka jela, koja možete da skuvate bez velikog napora. Pile s pirinčem i povrćem
Žižula - Kineska urmaŽižula - Kineska urma
04. maj
Voće
Žižula, poznata još i kao jujuba i kuneska urma je veoma cenjeno voće, koje se koristi protiv različitih bolesti. Kineska urma se koristi najčešće u svežem stanju. Žižula pomaže za smanjenje razdražljivosti i stresa.
Vitamin DVitamin D
04. maj
Vitamini
Nedostatak vitamina D dovodi do smanjenja apsorbcije kalcijuma i fosfora, što se manifestuje kao rahitis. Izvori viramina D i njegove funkcije. Losos je dobar izvor vitamina D.
Hrana s laksativnim dejstvomHrana s laksativnim dejstvomDa li vam se često dešava da patite od zatvora? Ako je tako obavezno je da preduzmete aktivne mere za rešavanje tog problema.
BrancinBrancinBrancin, drugačije nazivan i morski vuk, je morska riba grabljivica uskog tela i duguljastog tela srebrne boje. LMrancin je jedna od najukusnijih morskih riba. Brancin je pogodan za kuvanje na pari, pečenje na roštilju ili u foliji.
PiskavicaPiskavica
03. maj
Začini
Piskavica je popularan začin, koji kod nas raste gotovo svuda. Piskavica, nazvana još i grčko seme, sadrži eterično ulje sa preko 40 sastojaka. Piskavice je obavezan sastojak šarene soli i redovno se koristi za pripremu sudžuka.
KalijumKalijum
03. maj
Minerali
Kalijum, natrijum i hlorid čine porodicu elektrolita minerala. Kalijum je važan za kontrakciju mišića. Izvori kalijuma. Nedostatak kalijuma.
Tajna ukusnog nadeva za paprikeTajna ukusnog nadeva za paprikePunjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za Badnje veče. Evo jednog recepta u kome slobodno možete da eksperimenti
Preporučen dnevni unos godži bobicaPreporučen dnevni unos godži bobicaPlodovi godži biljke imaju sladunjav ukus, a njihova nežna struktura iziskuje samo ručno branje. Plodovi ove biljke se jedu dok su sveži, ali takođe se mogu konzumirati i u obliku soka.
Celer leči osteofiteCeler leči osteofiteTreba precizirati da celer smanjuje krvni pritisak, tako da ljudi sa niskim krvnim pritiskom treba da se konsultuju sa lekarom, pre nego što pribegnu ovom načinu lečenja.
Tajne meke teletineTajne meke teletineTeletina može biit jako meka i ukusna, ako poštujete određena pravila pri spremanju. Da dinstana teletina bude još ukusnija, pre njene pripreme, uvaljajte u brašno i pržite dok meso ne porumeni.
Laka večera sa krompiromLaka večera sa krompiromSpremite laku i brzu večeru sa krompirom, ako vas gosti iznenade. Krompir postaje aromatičan i veoma ukusan i lako se sprema.
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?Salate postaju veoma ukusne, kada se uklope sa dresingom. Dresing može da bude na bazi majoneza ili vinegret. Pogledajte naše ideje za domaći dresing.
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade