Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Ukusne ideje za brzu i posnu večeruUkusne ideje za brzu i posnu večeruLagane posne većere su za one, koje poste, i za ljubitelje ukusne i zdrave hrane. Posna jela ne znače monotono hranjenje, prosto sastojci treba da se kombinuju na različite načine. Potrebni sastojci: 300 grama svežih ili smrznuti
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sirSir se neće osušiti duže vreme, ako ga ostavite u dubljoj posudi i pokrijete mokrom krpom. Druga varijanta čuvanja sira je da ga umotate u krpu i pospete solju.
Ideje za laganu večeruIdeje za laganu večeruIspravno je da se večera bar dva sata pre spavanja. Jednostavnu laganu večeru mošete da pojedete, ako odlučite da pripremite džigericu sa čeri paradajzom i kupusom.
ProgesteronProgesteron
06. mart
Hormoni
Progesteron je streroidni hormon, koji učestvuje u trudnoći, menstrualnom ciklusu i embriogeneze ljudi. Progesteron pripada klasi hormona koji se nazivaju progestogeni. Progesteron ima važne funkcije.
CiklamatCiklamatCiklamat je veštački zaslađivač, zamena za šećer. Ciklamat je zabranjen za upotrebu u SAD i Engleskoj, zato što može da izazove rak. Još 60-tih godina je postalo jasno, da ciklamat izaziva rak kod laboratorijskih miševa.
DžinDžinKorisna delovanja džina se razmatraju vekovima. Kvalitetni džin ima osobinu da prečišćuje krv, a osim toga se koristi kao diuretik. Zbog toga se džin preporučuje kod zadržavanja tečnosti i nadutosti.
TriptofanTriptofanTriptofan je jedna od deset prirodnih aminokiselina, koje su potrebne organizmu. Triptofan sprečava deficit niacina i povišava nivo serotonina. Nedostatak dovodi do pelagre.
Pečurka bukovačaPečurka bukovačaBukovača je pečurka koja raste na drvetu, i kultiviše se jednostavno i spešno. Sastav, koristi i gajenje pečurke bukovače. Prepoznavanje bukovače. Upotreba bukovače u kulinarstvu.
ŽalfijaŽalfija
05. mart
Biljke
Žalfija je lekovita biljka, koja se koristi i kao začin za jela od mesa ili salate. Žalfija potiče sa Mediterana, gde se stradicionalno koristi u kulinsratvu. Eterično ulje žalfije je lekovito.
Ishrana kod stomačnih tegobaIshrana kod stomačnih tegobaLjudima koji su imali stomačne probleme preporučuje se dijeta. Hrana treba da se priprema na pari ili da se kuva.
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?Dok ga ljubitelji avokada često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg dela. Nije slučajnost to što avokado nazivaju voće-čudo, zbog svojih brojnih koristi za organizam čoveka.
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompirKrompir daje mnoge hranljive sastojke našem dnevnom meniju. Kada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu.
Kako se začinjava supaKako se začinjava supaZačinjavanje daje supi i čorbi bolji ukus. Postoji nekoliko vrsta začinjavanja sa jajima, kao i bez jaja.
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeruPostoji mnogo recepata za brzu večeru, koji ne oduzimaju mnogo vremena a rezultat prijatno iznenađuje. Uz malo mašte i želje radovaćete se ukusnoj večeri sedam dana u nedelji.
Đumbir i med protiv rakaĐumbir i med protiv rakaLekovita svojstva meda poznata su hiljadama godina. Poslednja laboratorijska istraživanja pokazuju, da med može da zaustavu rast tumora. Osim meda, antikacnerogeno delovanje ima i đumbir.
Hrana koja smanjuje nivo šećera u krviHrana koja smanjuje nivo šećera u krviProizvodi koji smanjuju šećer u krvi su: čičoka, pasulj, beli luk, luk, spanac, celer, sve vrste kupusa, palidžan.
Pet proizvoda koji tope mastiPet proizvoda koji tope mastiMršavljenje je lakše nego što mislite. Ovih pet proizvoda imaju osobinu da tope masti, pogledajte zašto i koje su.
Sok od cvekle čini čudaSok od cvekle čini čudaSok od cvekle čini organizam izdržljivijim za fizički napor i može da se uporedi sa energetskim napicima. On pomaže kod bolesti kardio-vaskularnog sistema i metabolizma.
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštitiMožete i dalje ljuštiti voće i povrće po navici, ali ima mnogo vrsta koje se mogu konzumirati bez ljuštenja, još više zato što im je kora puna vitaminima i minerala.
5 razloga da NE PIJETE kafu5 razloga da NE PIJETE kafuMnogo je koristi od najpopularnijeg napitka na svetu - kafe. Aki kafa povišava krvni pritisak i štetna je za srce, vodi do nesanice, stvara naslage na zubima, povišava holesterol.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade