Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
TaurinTaurin (Taurine) je organska kiselina široko rasprostranjena u životinjskim tkivima. Smatra se osnovnim sastojkom žuči. Važan je za kardio-vaskularni sistem, dobar vid i mišiće.
ŠunkaŠunka je specijalitet, koji se tredicionalno priprema od usoljenog i sušenog svinjskog mesa od buta ili plećke. Popularna je šunka od mesa jelena. Među najpopularnijim vrstama šunke je pršuta.
RokforRokfor je najpopularniji buđavi sir u celom svetu i često ga nazivaju kraljem svih sireva. Rokfor je i prvi patentirani sir u istoriji sireva. Proizvodnja Rokfora. Primena Rokfora u kulinarstvu
Kako se priprema heljdaHeljda ima mnogo korisnih osobina. Primprema je veoma jednostavna, kuva se sa vodom u odnosu 1:3. Napravite brašno od heljde, tako što ćete je samleti u mlinu za kafu, pripremite musli sa heljdom, ćufta sa heljdom.
Nabolji prilozi uz ribuRiba pripremljena na različite načine, obično uvek zahteva priloge. Ovde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.
Šta da pripremimo brzo uz piletinuPileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz menija? Jaja su bogata vitaminima, mineralima, proteinima, potrebna su za zdravlje čoveka. Jaja nisu kalorična i čuvajo od nekih vrsta raka.
Kako se destiluje vodaDestilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode se ustvari dobija destilovana voda. Ljudi prav
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Deset najkorisnijih doručakaDoručak je najvažniji obrok, on treba da vam da energiju za ceo dan. Obilni doručak može da dovede do gojaznosti. Koje su napopularnije namirnice za doručak.
Kako se pravi kiseli kupusKiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada obično nagrabusimo zbog nedostatka
Top 8 najboljih saveta domaćicaAko izgubljenim slučajem smatrate čišćenje fleka od masnoće, kafe, pohabani stari nameštaj ili ako vam kuća užasno miriše na cigarete nakon što odu poslednji gosti, imamo rešenje za vas. Evo i top 8 najboljih i najkorisnijih različitih saveta domaćica.
Kako da napravite strava mafineDa biste napravili strava mafine, koristite hladan maslac iz frižideta. Ako mafini nisu punjeni kremom, posle pečenja ih odma vadite iz kalupa.
Napravimo čaj od đumbiraDa biste napravili čaj od đumbira, potreban vam je komad korena od đumbira - oko 100 grama, 3 čaše vrele vode, med, limun, nana, smeđu šećer, po želji i ljuta aleva paprika.
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamele itd.