Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
TaurinTaurin
08. mart
Suplementi
Taurin (Taurine) je organska kiselina široko rasprostranjena u životinjskim tkivima. Smatra se osnovnim sastojkom žuči. Važan je za kardio-vaskularni sistem, dobar vid i mišiće.
ŠunkaŠunkaŠunka je specijalitet, koji se tredicionalno priprema od usoljenog i sušenog svinjskog mesa od buta ili plećke. Popularna je šunka od mesa jelena. Među najpopularnijim vrstama šunke je pršuta.
RokforRokforRokfor je najpopularniji buđavi sir u celom svetu i često ga nazivaju kraljem svih sireva. Rokfor je i prvi patentirani sir u istoriji sireva. Proizvodnja Rokfora. Primena Rokfora u kulinarstvu
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljdaHeljda ima mnogo korisnih osobina. Primprema je veoma jednostavna, kuva se sa vodom u odnosu 1:3. Napravite brašno od heljde, tako što ćete je samleti u mlinu za kafu, pripremite musli sa heljdom, ćufta sa heljdom.
Rasprostranjene zablude o 5 slatkih hrana i pićaRasprostranjene zablude o 5 slatkih hrana i pićaZaslađena voda - i danas neke majke smiruju decu zaslađenom vodom. Praksa, odavno osporena od medicine.
Nabolji prilozi uz ribuNabolji prilozi uz ribuRiba pripremljena na različite načine, obično uvek zahteva priloge. Ovde cete naći spisak najboljih ideja i najukusnijih priloga uz ribu.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžisDa bi pripremili ukusan vedžis krompir, treba da ga nasečete na čamčiće i začinite, a nakon toga da ga ispečete za pola sata. Vedžis se pravi brzo i veoma je ukusan.
Šta da pripremimo brzo uz piletinuŠta da pripremimo brzo uz piletinuPileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom.
Evo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaEvo kako da ne uništite vitamine u brokoliju prilikom spremanjaPrema istraživanjima, ako skuvamo brokoli u vodi, gubi se sadržaj minerala i vitamina. Zbog toga se preporučuje da ga pripremamo na pari.
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksijiBosiljak je mirisna biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke.
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz menija? Jaja su bogata vitaminima, mineralima, proteinima, potrebna su za zdravlje čoveka. Jaja nisu kalorična i čuvajo od nekih vrsta raka.
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Destilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode se ustvari dobija destilovana voda. Ljudi prav
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Deset najkorisnijih doručakaDeset najkorisnijih doručakaDoručak je najvažniji obrok, on treba da vam da energiju za ceo dan. Obilni doručak može da dovede do gojaznosti. Koje su napopularnije namirnice za doručak.
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupusKiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada obično nagrabusimo zbog nedostatka
Pogledajte efekat prestanka unosa mesaPogledajte efekat prestanka unosa mesaVegetarijanska ishrana postaje sve popularnija. Sve veći broj ljudi odlučuje se da potpuno prestanane sa unosom mesa i mesnih prerađevina.
Top 8 najboljih saveta domaćicaTop 8 najboljih saveta domaćica
07. mart
Zanimljivo
Ako izgubljenim slučajem smatrate čišćenje fleka od masnoće, kafe, pohabani stari nameštaj ili ako vam kuća užasno miriše na cigarete nakon što odu poslednji gosti, imamo rešenje za vas. Evo i top 8 najboljih i najkorisnijih različitih saveta domaćica.
Kako da napravite strava mafineKako da napravite strava mafineDa biste napravili strava mafine, koristite hladan maslac iz frižideta. Ako mafini nisu punjeni kremom, posle pečenja ih odma vadite iz kalupa.
Napravimo čaj od đumbiraNapravimo čaj od đumbiraDa biste napravili čaj od đumbira, potreban vam je komad korena od đumbira - oko 100 grama, 3 čaše vrele vode, med, limun, nana, smeđu šećer, po želji i ljuta aleva paprika.
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamele itd.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade