Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Pet recepata za gril tiganjEvo pet recepata kako da pripremite ukusno povrće, pileće šnicle, svinjske kotlete, riblji file i teleće ćufte.
Jednostavnii i brzi deserti sa malo sastojakaŽelite li da napravite brz i jeftin slatkiš? Obradujte svoju porodicu nečim slatkim i ukusnim, što vam neće oduzeti mnogo vremena, truda i najviše para. Neophodni sastojci: 2 jaja, 2 šolje šećera
KefirMlečni napitak koji se dobija od kefirne gljive poseduje jedinstvena lekovita i osvežavajuća svojstva. Kefir je pun proteinima, lipidima i šećerima. Kefir je poznat i kao tibetanska gljiva.
Vitamin B15Vitamin B15 je neophodan organizmu za sintezu vitamina, hormona i drugih važnih materija. Vitamin B15 je poznat još i kao pangaminska kiselina. Vitamin B15 može se naći u obliku suplemenata.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je izuzetan izvor visokokvalitetnog proteina.
JabukeJabuke sadrže dugačak spisak fitonutrijenata, koji deluju kao moćni antioksidansi. Sastav i korisna svojstva jabuka. Kulinarska upotreba jabuka. Vrste jabuka.
Pravila odvojene ishrane za bolje varenjeU osnovi odvojene ishrane stoji razdvajanje različitih kategorija hrane. Tako najkompletnije i najlakše se usvaja jednostavnija hrana koja je kombinacija maksimum tri vrste hrane.
Kako se pravi fonduZa pripremanje fondua potrebna je specijalna posuda, u kojoj se tope namitnice, i mala viljuška sa izolovanom drškom, da se ne opečete. Ako ne želite da investirate u posebnu posudu za fondu, koristite šerpicu.
Za šta su korisni bademi?Bademi spadaju u najhranljivije orašaste plodove. Oni su bogati proteinima, dobrim mastima, vitaminima i mineralima. U poslednje vreme se bademi ubrajaju u tzv. super namirnice.
GorgonzolaGorgonzola je napoznatiji italijanski sir. Gorgonzola ima mekanu strukturu i plavo-zelene žilice od plesni. Gorgonzola se odlično slaže sa crnim vinima i kruškama.
SardelaSardela je nezamenjivi deo salata, sendviča, pica, supa, čorbi, testenina, rižota i td. Sardela se dobro kombinuje sa maslinama i sosevima. Vrste sardele.
SilicijumSilicijum je, nakon kiseonika, drugi element koji se može sresti na Zemlji. Silicijum je vrlo važan za organizam, i nalazi se u organizmu osnovno u obliku silanata i silicijumske kiseline. Izvori silicijuma. Korist od silicijuma.
KafaPrvi podaci o kafi su stari oko 1000 godina, a kafa kao tonizirajuća i korisna namirnica je poznata još vekovima unazad. Do danas je kafa sačuvala svoje mesto kao najpoznatiji i najviše konzumiran napitak, dok su prednosti i mane ovog napitka tema raznih
Trikovi za lepu kafuKafa je jedan od napopularnijih napitaka. Međutim, ako hoćete da uživate u punom ukusu i efektu kafe, trebalo bi ispoštovati neke uslove.
Prirodni diuretici za odvodnjavanje organizmaPrirodni dijuretici pomažu u odvodnjavanju organizma bez korišćenja lekovitih sredstava za tu svrhu. Suvišna voda može da na nese ne manje štete čoveku od dehidratacije. Često se višak vode nalazi u organizmu onih koji imaju hipertenziju.
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
PolifenoliPolifenoli štite organizam od štetnog delovanja slobodnih radikala. Polifenola ima u crnom vinu, šumskom voću, zelenom čaju. Polifenoli šrite od raka.
LangustLangust je vrsta raka, malik jastogu. Od langusta se konzumira meso sa trbuha i repa, i smatra se delikatesom. Langust dostiže dužino do 60 cm, a težina im je oko 3 kg.