Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kajenska PaprikaKajenska Paprika
25. jul
Začini
Kajenska paprika je u stvari popularni čili, koji se smatra najljućom paprikom na svetu. Domovinom kajenske paprike smatra se tropska Amerika. Kajensku papriku ne treba da konzumiraju ljudi sa čirem.
Začini koji idu uz ribuZačini koji idu uz ribuMalo smo istraživali debele kulinarske knjige kako bi našli odgovor na pitanje koji sve začini najbolje dopunjuju ukus i aromu ribe.
Ideje za soseve za šnicleIdeje za soseve za šniclePredlažemo vam nekoliko recepata, a prvi među njima se priprema sa sosom, koji je ostao od ispečenih šnicli - u slučaju da ste ih pripremali u rerni.
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
JesetraJesetraJesetra riba sa puno kostiju, a veći deo skeleta je sa hrskavicom. Druga osobina jesetre je da po dužini tela ima pet redova koštanih pločica. Mesi jesetre je izvor glutaminske kiseline.
KarotenoidiKarotenoidi
24. jul
Minerali
Karotenoidi pomažu u borbi protiv raka i koriste se protiv starenja. Karotenoidi su moćan antioksidans, štite ćelije od slobodnih radikala. Karotenoidi - alfa i beta karotin.
ŠnjurŠnjurŠnjur je ne samo ukusna hranljiva namirnica, već i vredan izvor značajnih sastojaka. Od njega dobijamo kalcijum, bakar, mangan, jod, fosfor, kobalt, gvožđe, natrijum, kalijum, omega-3 masne kiseline i td.
KupineKupine
24. jul
Voće
Kupine su ukusno šumsko voće, bogati biljnim vlaknima, vitaminom C i folnom kiselinom. Kupinama se leči dijareja, a pomažu i u prevenciji raka debelog creva. Koristi za zdravlje od kupina.
JastogJastogJastozi spadaju u morske plodove, veoma su cenjeni zbog svog ukusa širom sveta. Jastoj je veoma cenjena roba i njegova populacija se striktno prati. Kulinarska upotreba jastoga.
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoPovećana želja organizma za solju pokazuje, da imate infekciju ili upalu urogenitalnog sistema.
TolstolobikTolstolobikKonzumiranje tolstolobika pomaže u sprečavanju problema sa srcem i krvnim sudovima i čuva od onkoloških oboljenja. Tolstolobik je ukusan i pohovan, pečen na roštilju, u obliku ražnjića ili fileta. Meso tolstolobika je belo.
MakadamijaMakadamijaMakadamija je poznata i kao australijski orah. Makadamija je izuzetno hranljiva i ukusna, a osim toga u sebi sadrži mnoge korisne sastojke. Makadamija je veoma skupa namirnica.
ŠaranŠaranŠaran je slatkovodna riba, jedna od najrasprostranjenijih u svetu. Kod nas se šaran po tradiciji priprema za Nikoljdan. Šaran je masna riba i izvor korisnih nezasićenih masnih kiselana Omega-3.
RabarbaraRabarbara
21. jul
Povrće
Rabarbara je biljka širokog lista, koja ima pravo stablo koje dostiže visinu do 2 metra. Rabarbara se dobro kombinuje sa jagodama i vanilom. Rabarbara poboljšava rad želuca.
KiseljakKiseljak
21. jul
Povrće
Kiseljak je zeleno povrće, rođak spanaća i zelja. Kiseljak je poznat kao jeftina i zdrava hrana, ali se nudi u nekim ekskluzivnim restoranima. Kulinarska upotreba kiseljaka.
Konzumiranje ovih namirnica će vas podmladiti 10 godinaKonzumiranje ovih namirnica će vas podmladiti 10 godinaU današnje vreme svako želi da bude mlad i zdrav što je moguće duže, a za to zaslugu najviše imaju naši geni. Ali, i pravilna ishrana nije za zanemariti u borbi protiv starosti.
Namirnice, koje možete jesti do mile volje, bez straha od gojenjaNamirnice, koje možete jesti do mile volje, bez straha od gojenjaKoliko to neverovatno zvučalo, zaista postoje namirnice koje možete jesti do mile volje, bez straha da ćete se ugojiti. To su tzv. namirnice sa negativnim kalorijama.
Ljubitelj ste sireva? Ovo morate znatiLjubitelj ste sireva? Ovo morate znatiAko ste ljubitelj sireva, treba da znate da kupujete samo onoliko sira koliko vam je potrebno za nedelju dana, jer kada je jednom nasečen, počinje da gubi kvalitet.
Instant kafa - za ili protivInstant kafa - za ili protivInstant kafa nije proizvod koji treba da se koristi svakodnevno, ističu poslednja medicinska istraživanja.
Da očistimo organizam čajem od peršunaDa očistimo organizam čajem od peršunaSve znamo peršun kao zelen i aromatičan začin, koji se najčešće koristi u pripremi različitih salata. Istina je da sok i čaj od peršuna takođe imaju puno lekovitih svojstava.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade