Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Dijeta lekara topi 10 kg za nedelju danaDijeta lekara topi 10 kg za nedelju dana
21. jul
Dijete
U poslednje vreme je postala popularna tzv. Dijeta lekara, čijom primenom možete skinuti 10 kilograma samo za nedelju dana. Ako je primenite još jednom, možete skinuti još 4 kilograma.
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinouAko želite da kinoa ima blagu i prijatnu aromu, potopite zrna tri sata pre nego što ih skuvate. Ako želite bogatiji ukus, pre nego što ih stavite da se kuvaju, zrna propržite u suvom tiganju.
AdrenalinAdrenalin
21. jul
Hormoni
Adrenalin je vrlo važan hormon i neurotransmiter, koji se proizvodi u ćelijama nadbubrežne srži. Adrenasli se sintetiše od aminokiselina tirozin i fenilalanin.
LecitinLecitin
21. jul
Suplementi
Lecitin je složeno organsko jedinjenje. Lecitin je supstanca čisto boljnog porekla, dobija se od soje i uzima kao dodatak ishrani. Funkcije i koristi od lecitina.
SlaninaSlaninaSlanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, dimljena, začinjena, ali uvek treba da bude slana.
AspartamAspartamAspartam je veštački zaslađivač, iz grupe veoma efektnih zaslađivača. Sastav i štetnost aspartama. Smatra se, da aspartam može da nude uzročnik 92 oboljenja.
KazeinKazein
21. jul
Minerali
Kazein je glavni protein u mleku svih sisara. Kazein je pravi, veoma kvalitetan protein, koji se sporo usvaja, a organizam snabbdeva dovoljnim količinama svih nezamenjivih aminokiselina.
Magični recepti sa čiom, uz koje ćete smršatiMagični recepti sa čiom, uz koje ćete smršatiOvi recepti sa čiom pomoći će vam da smanjite nivo šećera u krvi, holesterol, trigliceride, i smanjićete sve masnoće nagomilane u telu.
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinkeMiris palačinki i galeta privlači parižane i turiste, koji se takmiče da kupuju palačinke sa šećerom i limunom, punjene marmeladom i čokoladom.
Pogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećerPogledajte kako sada izgleda devojčica, koja nikada nije probala šećer
20. jul
Zanimljivo
Postoji način da izbegnete sve ove opasne sastojke, i da unosite samo bio-proizvode. To je slučaj sa Grejs Kuper, koja u životu nije uzela ni gram šećera.
Maslačak leči rak i ovih 14 bolestiMaslačak leči rak i ovih 14 bolestiJedna od možda najznačajnihij prednosti maslačka je činjenica, da pomaže kod oboljenja raka. Evo i recepta za čaj od maslačka protiv raka.
Šećer u PrahuŠećer u PrahuŠećer u prahu je mehanički samleven beli rafinisani šećer. U pripremi se ne primenjuje tretiranje hemijskim sastojcima. Cena mu je viša od cene kristal šećera.
FitoestrogeniFitoestrogeni
20. jul
Hormoni
Fitoestrogeni su materije biljnog porekla, koje su analogne ženskim polnim hormonima. Fitoestrogeni regulišu nivo estrogena u organizmu. Izvori fitoestrogena.
Kravlje MlekoKravlje MlekoSvuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.
RažRažRaž je jedan od žitarica, koje ne treba da nedostaju na našm stolu. Kao i vežina žitarica, tako je i raž dostupan u prodavnicama tokom cele godine. Prednosti i koristi od raža.
Kukuruzno brašnoKukuruzno brašnoKukuruzno brašno je namirnica, koja se koristi u kuhinjama brojnih zemalja. Kukuruzno brašno se koristi u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Evropi, Africi i Istočnoj Aziji. Kukuruzno brašno se bori protiv visokog pritiska.
KeratinKeratinKeratin je veoma jak protein, koje je glavni sastojak kose, kože, noktiju i zuba. Ketarin može biti tvrd ili mek. Keratin ima široku primenu u kozmetici.
RakletRakletRaklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Važan uslov kod spremanja mesa je da se ne soli prethodno, a tek onda kada se stavi u jelo. Ako želimo da sačuvamo sve neophodne elemente mesa za organizam, stavićemo meso da se kuva u vrućoj vodi.
Podignite hemoglobin na prirodan načinPodignite hemoglobin na prirodan načinDa bi ste pomugli prijem gvožđa u organizmu, treba da izbegavate hranu bogatu kalcijumom, kao što su mlečni proizvodi. Određene namirnice će vam pomoći da povećate hemoglobin na prirodan način.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade