Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Namirnice štetne za jetruJetra je važan organ u telu čoveka koji ima važnu ulogu u organizmu. Ograničite namirnice koje su štetne za nju, prženu i masnu hranu.
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav s glatkom površinom bez ikakvih fleka. Druga važna osobina, kad kupujete ili berete paradajz za konzerviranje treba da birate potpuno crven paradajz - zreo, bez ikakvih z
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Ideje za brzu večeru sa krompiromDa pomognemo u kriznim situacijama dajemo vam nekoliko primera ukusnih recepata s krompirom, koji se spremaju zaista brzo. Osim toga oni su dobri i za garnirunge za neko pečenje.
Namirnice za povećanje grudiMaštate o tome da imate veće grudi? Niste jedini. Mnogo žena mašta da ima veće grudi. Jedna dobro oblikovana i zaobljena bista daje ženama samopouzdanje i osećaj poželjnosti.
Savršen krompir soteDa biste napravili savršen krompir sote, treba da znate neka pravila ze njihovu pripremu. Tako ćete iznenaditi goste đakonijom koju neće zaboraviti.
Poznajete li ove sireve?Predstavljamo vam nekoliko vrsta sireva koji su manje poznati i o kojima skoro sigurno niste čuli mnogo.
Kako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i praznično jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom.
Koje namirnice su bogate gvožđem?Najbogatije ovim veoma vrednim mineralom su džigerica, meso, jaja, mahunarke, hleb i griz. Što se tiče povrća, najvišw gvožđa imaju kupus i cvekla.
Lekovita svojstva đumbiraĐumbir okrepljuje i osnažuje organizam. On je vredan prirodan antioksidans i antidepresiv. Kada pomaže i kako da ga koristimo?
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu. Moguće je, ako znate nekoliko kulinarskih tajni o kuvanju pirinča
KinoaKinoa nije mnogo poznata u našoj kuhinji, ali je veoma korisna i bogata aminokiselinama. Kinoa pomaže kod migrene i srčanih oboljenja. Kinoa u kulinarstvu. Sastav i koristi od kinoe.
Jedite dva puta dnevno i smršajteVeć neko vreme kada se govori o kilogramima i hrani, osnovno što čujemo jeste da je pravilna ishrana ona sa nekoliko porcija dnevno, ali u malim količinama. Novo istraživanje koje je urađeno u Pragu pukušava da obori ovu informaciju.
Ishrana kod problema sa štitnom žlezdomKod oboljenja štitne žlezde ne treba da se jede ako nisi gladan. Ne preporučuju se proizvodi od rafiniranog šećera - bombone, marmelada, slatkiši, sokovi sa šećerom.
Kako da ne mirišemo na beli lukKako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka, možete primeniti nekoliko trikova. Možete sažvakati jedan karamfilić, da bi uklonili neprijatan miris.
Kurkuma leči i prolepšavaKurkuma je korisna za organizam odraslih i dece starije od 2 godine. Ona ulepšava kožu lica i pomaže u lečenju i preventivi mnogih bolesti.
Kako napraviti domaći majonezNajkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti.