Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Namirnice štetne za jetruNamirnice štetne za jetruJetra je važan organ u telu čoveka koji ima važnu ulogu u organizmu. Ograničite namirnice koje su štetne za nju, prženu i masnu hranu.
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav s glatkom površinom bez ikakvih fleka. Druga važna osobina, kad kupujete ili berete paradajz za konzerviranje treba da birate potpuno crven paradajz - zreo, bez ikakvih z
Pet vrsta koštunjavog voća koje su važne za vaše zdravljePet vrsta koštunjavog voća koje su važne za vaše zdravljeRedovno konzumirajte koštunjavo voće, da biste sačuvali srce i da se pobrinete o svom zdravlju. Orasi su korisni za vegetarijance, a lešnici poboljšavaju psihičko stanje.
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Ideje za brzu večeru sa krompiromIdeje za brzu večeru sa krompiromDa pomognemo u kriznim situacijama dajemo vam nekoliko primera ukusnih recepata s krompirom, koji se spremaju zaista brzo. Osim toga oni su dobri i za garnirunge za neko pečenje.
Namirnice za povećanje grudiNamirnice za povećanje grudiMaštate o tome da imate veće grudi? Niste jedini. Mnogo žena mašta da ima veće grudi. Jedna dobro oblikovana i zaobljena bista daje ženama samopouzdanje i osećaj poželjnosti.
Savršen krompir soteSavršen krompir soteDa biste napravili savršen krompir sote, treba da znate neka pravila ze njihovu pripremu. Tako ćete iznenaditi goste đakonijom koju neće zaboraviti.
Poznajete li ove sireve?Poznajete li ove sireve?
01. maj
Zanimljivo
Predstavljamo vam nekoliko vrsta sireva koji su manje poznati i o kojima skoro sigurno niste čuli mnogo.
Kako se peče ceo komad mesaKako se peče ceo komad mesaMeso, ispečeno u komadu, ne samo da je izuzetno ukusno, već je i praznično jelo koje se servira u odgovarajućoj posudi i sa pravilno odabranim garnirungom.
Koje namirnice su bogate gvožđem?Koje namirnice su bogate gvožđem?Najbogatije ovim veoma vrednim mineralom su džigerica, meso, jaja, mahunarke, hleb i griz. Što se tiče povrća, najvišw gvožđa imaju kupus i cvekla.
Lekovita svojstva đumbiraLekovita svojstva đumbiraĐumbir okrepljuje i osnažuje organizam. On je vredan prirodan antioksidans i antidepresiv. Kada pomaže i kako da ga koristimo?
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu. Moguće je, ako znate nekoliko kulinarskih tajni o kuvanju pirinča
Voda sa limunom za dobro zdravlje i vitku figuruVoda sa limunom za dobro zdravlje i vitku figuruNutricionisti su kategorični, da je voda sa limunom vredan saveznik u borbi sa mršavljenjem. Napitak prečišćuje, pomaže uklanjanju štetnih materija, štiti od bolesti.
Zabranjene namirnice kod visokog krvnog pritiskaZabranjene namirnice kod visokog krvnog pritiskaHipertenzija je obično simptom drugih oboljenja, ali može da se pojavi i samostalno. Izbegavajući neke namirnice, možete da održite normalne vrednosti krvnog pritiska.
KinoaKinoaKinoa nije mnogo poznata u našoj kuhinji, ali je veoma korisna i bogata aminokiselinama. Kinoa pomaže kod migrene i srčanih oboljenja. Kinoa u kulinarstvu. Sastav i koristi od kinoe.
Jedite dva puta dnevno i smršajteJedite dva puta dnevno i smršajte
30. april
2
Već neko vreme kada se govori o kilogramima i hrani, osnovno što čujemo jeste da je pravilna ishrana ona sa nekoliko porcija dnevno, ali u malim količinama. Novo istraživanje koje je urađeno u Pragu pukušava da obori ovu informaciju.
Ishrana kod problema sa štitnom žlezdomIshrana kod problema sa štitnom žlezdomKod oboljenja štitne žlezde ne treba da se jede ako nisi gladan. Ne preporučuju se proizvodi od rafiniranog šećera - bombone, marmelada, slatkiši, sokovi sa šećerom.
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli lukKako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka, možete primeniti nekoliko trikova. Možete sažvakati jedan karamfilić, da bi uklonili neprijatan miris.
Kurkuma leči i prolepšavaKurkuma leči i prolepšavaKurkuma je korisna za organizam odraslih i dece starije od 2 godine. Ona ulepšava kožu lica i pomaže u lečenju i preventivi mnogih bolesti.
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
1
Šta da skuvam
Najkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade