Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaDa biste pripremili ukusan pirinač, obavezno ga prethodno potopite u vodi. Za deserte odgovara pirinač okruglog zrna. Finese kod pripreme i kuvanja pirinča.
Hrana koja sagoreva masnoćeHrana koja sagoreva masnoćePostoje namirnice, koje sagorevaju masnoću. Među njima su luk, beli luk, riba, pečeni krompir, jabukovo sirće i kivi. Kako da napravite čaj za mršavljenje od jabukovog sirćeta.
O korisnosti smokvinih listovaO korisnosti smokvinih listovaListovi smokve su korisniji od ploda. Smokvin list ima povoljan uticaj na dijabetes, trigliceride, bronhitis, čir i td.
Kako se prži krompirKako se prži krompirZlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže. Svetlije sorte krompira su idealne za supe i pire, ali ne i za prženje.
Orasi umesto lekovaOrasi umesto lekovaLekovita svojstva oraha su poznata od davnina. Od oraha i drugih ukusnih namirnica napravite smesu punu vitamina. Ona deluje dobro na organizam i jača imuni sistem.
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruzKuvani kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Crna lista najotrovnijih namirnicaCrna lista najotrovnijih namirnicaVodeći proizvođači nas truju genetski modifikovanom hranom, i to traje decenijama unazad. Greenpeace je objavio crnu listu prvih 20 kompanija za proizvodnju hrane, koje proizvode najotrovnije prehrambene namirnice.
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. U procesu pečenja neki od njegovih sastojaka se gube, a drugi se menjaju.
Kako kontrolisati gasove i nadutost stomakaKako kontrolisati gasove i nadutost stomaka
27. april
Gasovi se javljaju zbog određenih namirnica ili kombinacije namirnica. Drugi razlog može biti i sam način ishrane i same navike. Rešite problem bez lekova.
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaSamo jednim jednostavnim testom kod kuće možete utvrditi da li jedete pravi i kvalitetan med. Test može svako od nas uraditi, jer za njega je potrebno da imate samo parče papira.
MaskarponeMaskarponeMaskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte. Kulinarska upotreba maskarponea.
VasabiVasabi
26. april
Začini
Vasabi je poznat kao japanski ren. On je neka vrsta japanskog začina svetlo zelene boje, najčešće korišćen za suši. Vasabi je često u obliku senfa sa jako ljutim, ali relativno kratkotrajnim ukusom.
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lanaDa li je stvarno laneno seme nova hrana-čudo? Preliminarna istraživanja su pokazala da laneno seme može pomoći u borbi protiv svega - od srčanih bolesti i dijabetesa do raka dojke.
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaU današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima. Činjenica da je jetra ugrožena jeste zbog konzumiranja pržene hrane i svakodnevno boravimo u zagađenoj sredini.
Majčina dušicaMajčina dušica
25. april
Začini
Majčina dušica je korišćena još od davnina zbog svojih kulinarskih, aromatičkih i lekovitih svojstava. Majčina dušica je začin, bogat vrednim materijama i antioksidansima. Majčina dušica leči disajne probleme.
Jaja od prepeliceJaja od prepeliceJaja od prepelice su bomba vitamina, minerala i mikroelemenata. Prepeličja jaja su korisna za decu i odrasle, pomažu srcu i kod mnogo oboljenja. Sastav jaja prepelice.
Prašak za pecivoPrašak za pecivoPrašak za pecivo je zaista najpopularnije sredstvo za narastanje testa i peciva, raznih slatkiša, mafina, kolačića, itd. Prašak za pecivo se sastoji od sode bikarbone (osnova) i limunske kiseline (limuntusa). Sastav praška za pecivo.
Kokosovo UljeKokosovo Ulje
24. april
Kokosovo ulje je jedna od najkorisnijih masti. Birajte uvek prirodno i nehodrogenizovano kokosovo ulje. Kokosovo ulje pojačava metabolizam, poboljšava varenje i osvežava kožu.
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenkiAli i druga vrsta hleba je veoma ukusna i vraća nas u prošlost. Sve više osvajaju restorane. Reč je o prlenkama. Možete poručiti običnu, sa kačkavaljem, belim lukom, itd. - najrazličitije.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade