Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaDa biste pripremili ukusan pirinač, obavezno ga prethodno potopite u vodi. Za deserte odgovara pirinač okruglog zrna. Finese kod pripreme i kuvanja pirinča.
Hrana koja sagoreva masnoćePostoje namirnice, koje sagorevaju masnoću. Među njima su luk, beli luk, riba, pečeni krompir, jabukovo sirće i kivi. Kako da napravite čaj za mršavljenje od jabukovog sirćeta.
Kako se prži krompirZlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže. Svetlije sorte krompira su idealne za supe i pire, ali ne i za prženje.
Orasi umesto lekovaLekovita svojstva oraha su poznata od davnina. Od oraha i drugih ukusnih namirnica napravite smesu punu vitamina. Ona deluje dobro na organizam i jača imuni sistem.
Zašto ne treba jesti voće uvečeNedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama.
Kako se kuva kukuruzKuvani kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Crna lista najotrovnijih namirnicaVodeći proizvođači nas truju genetski modifikovanom hranom, i to traje decenijama unazad. Greenpeace je objavio crnu listu prvih 20 kompanija za proizvodnju hrane, koje proizvode najotrovnije prehrambene namirnice.
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. U procesu pečenja neki od njegovih sastojaka se gube, a drugi se menjaju.
MaskarponeMaskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte. Kulinarska upotreba maskarponea.
VasabiVasabi je poznat kao japanski ren. On je neka vrsta japanskog začina svetlo zelene boje, najčešće korišćen za suši. Vasabi je često u obliku senfa sa jako ljutim, ali relativno kratkotrajnim ukusom.
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaDa li je stvarno laneno seme nova hrana-čudo? Preliminarna istraživanja su pokazala da laneno seme može pomoći u borbi protiv svega - od srčanih bolesti i dijabetesa do raka dojke.
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaU današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima. Činjenica da je jetra ugrožena jeste zbog konzumiranja pržene hrane i svakodnevno boravimo u zagađenoj sredini.
Majčina dušicaMajčina dušica je korišćena još od davnina zbog svojih kulinarskih, aromatičkih i lekovitih svojstava. Majčina dušica je začin, bogat vrednim materijama i antioksidansima. Majčina dušica leči disajne probleme.
Jaja od prepeliceJaja od prepelice su bomba vitamina, minerala i mikroelemenata. Prepeličja jaja su korisna za decu i odrasle, pomažu srcu i kod mnogo oboljenja. Sastav jaja prepelice.
Prašak za pecivoPrašak za pecivo je zaista najpopularnije sredstvo za narastanje testa i peciva, raznih slatkiša, mafina, kolačića, itd. Prašak za pecivo se sastoji od sode bikarbone (osnova) i limunske kiseline (limuntusa). Sastav praška za pecivo.
Kokosovo UljeKokosovo ulje je jedna od najkorisnijih masti. Birajte uvek prirodno i nehodrogenizovano kokosovo ulje. Kokosovo ulje pojačava metabolizam, poboljšava varenje i osvežava kožu.
Specifičnosti kod pripreme prlenkiAli i druga vrsta hleba je veoma ukusna i vraća nas u prošlost. Sve više osvajaju restorane. Reč je o prlenkama. Možete poručiti običnu, sa kačkavaljem, belim lukom, itd. - najrazličitije.