Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Koji su najpogodniji začini za divljač?Koji su najpogodniji začini za divljač?Marinade mogu biti slane, voćne ili mlečne, u zavisnosti od toga koji ukus želite da postignete. Uobičajeno je, na primer, za francusku kuhinju, kao i za azijsku kuhinju, da meso ima sladak ukus.
Da li je zdravo jesti svinjske noge?Da li je zdravo jesti svinjske noge?Da li je korisno da se jedu svinjske nogice? Da biste smanjili rizike, važno je da konzumirate svinjske nogice umereno i kao deo balansirane ishrane. One ne treba da budu osnovni izvor masnoća u svakodnevnoj ishrani.
Šteta i korist od krompiraŠteta i korist od krompiraKrompir je izuzetno bogat ugljenim hidratima i kao takav omogućava osobi da se vrlo lako ugoji.
Ukusne ideje za namaze sa leblebijomUkusne ideje za namaze sa leblebijomLeblebija se najčešće nalazi u obliku namaza, jer je dobrog ukusa, posebno namazana na tost. A najpopularniji namaz od leblebije je pire, poznato kao humus. Međutim, postoji još ukusnih namaza sa leblebijom.
Vitamini i minerali u krompiruVitamini i minerali u krompiruSvi znamo koliko je koristan krompir, ali da li znamo koliko su korisni? Pogledajte koliko puno vitamina i minerala ima u krompiru!
Kako se priprema ukusna piletina sa povrćemKako se priprema ukusna piletina sa povrćem
26. mart
Zanimljivo
Piletina sa povrćem je jelo koje kombinuje zdravu ishranu sa jednostavnošću i bogatstvom ukusa. Kako se pravi ukusno pile sa povrćem? Tehnika pripremanja piletine sa povrćem: Tajne savršenog jela
Da li je kora krompira korisna?Da li je kora krompira korisna?Ko ne voli krompir? Pržen, kuvan, pečen - ovo je povrće koje se može pripremiti na dosta različitih načina.
Kada se pije čaj od đumbira?Kada se pije čaj od đumbira?Započinjanje dana šoljicom čaja od đumbira je odličan način da razbudite svoje telo. Iako se može piti u bilo koje doba dana, postoje određena vremena i situacije u kojima je njegova konzumacija posebno korisna.
Primena kakao maslaca u kulinarstvuPrimena kakao maslaca u kulinarstvuKakao maslac se vadi od kakaovog drveta, koje je široko rasprostranjeno u Centralnoj Americi, Meksiku i ekvatorijalnoj oblasti Afrike. Kulinarska primena kakao maslaca.
Karakteristike pečenja u silikonskim kalupimaKarakteristike pečenja u silikonskim kalupimaPre pečenja da bi kalupi bili izdržljiviji, stavljamo ih na metalni roštilj pre nego što ih napunimo. Zatim pomoću roštilja ubacujemo u rernu. Tako tečno testo neće moći da se razlije.
Kako da čuvamo kolač i domaće slatkiše?Kako da čuvamo kolač i domaće slatkiše?Kolač i slatkiši sa pavlakom treba da se čuvaju na temepraturi od +2 do +6 stepeni Celzijusa, a rok trajanja zavisi od toga sa kojim sastojcima su pripremljeni.
Simptomi alergije na čokoladuSimptomi alergije na čokoladuZa većinu ljudi čokolada je slatko iskušenje, ali ima onih koji pate od osetljivosti ili alergije na čokoladu. Netolerancija na čokoladu se razlikuje od alergije na čokoladu. Simptomi alergije na čokoladu.
Koje greške pravimo kada kuvamo krompir?Koje greške pravimo kada kuvamo krompir?Krompir se obično zalije hladnom vodom, posoli i stavi da se kuva. U ovom slučaju, skoro svi hranljivi sastojci se gube u procesu obrade. Pogledajte kako treba kuvati krompir.
Koristi kajenske paprikeKoristi kajenske paprikeKajenska paprika se može koristiti i za lečenje reumatoidnog artritisa, fibromijalgije, osteoartritisa. Često se kajenska paprika koristi i kod grčenja mišića, a kod laringitisa se može uraditi grgljanje vrućim začinom.
Najmoćnija sredstva za čišćenje organizma od parazitaNajmoćnija sredstva za čišćenje organizma od parazitaLekari koji praktikuju prirodno zdravlje preporučuju niz različitih biljaka i suplemenata za čišćenje od parazita. Čišćenje od parazita ima za cilj detoksikaciju tela i lečenje crevnih parazita kombinacijom biljnih suplemenata i promena u ishrani.
Šta da napravimo sa zelenim paradajzomŠta da napravimo sa zelenim paradajzomPostoje dve vrste zelenog paradajz, međutim, češće zeleni paradajz prosto nije zreo. Ponekad se bere pre nego što pocrveni. Evo nekoliko ideja šta da napravite i sa zelenim paradajzom.
Kordon blu - istorija i kulinarske tajneKordon blu - istorija i kulinarske tajneKordon blu - teleća šnicla u ukusnoj hrskavoj korici sa nadevom od šunke i sira je ukusan delikates, čija istorija počinje pre dosta vremena.
Koji su tradicionalni sirevi za picu?Koji su tradicionalni sirevi za picu?Kombinujući picu sa ovim sirevima, dajete joj čaroban ukus. Najbolji sirevi za picu su sledeći i bolje je da ih koristite kad god želite da postignete klasičan ukus na svojim picama.
Zdrav jelovnik za vreme postaZdrav jelovnik za vreme postaVećina eksperata su mišljenja da je post savršen način za čišćenje ljudskog organizma.
Dijeta kod čiraDijeta kod čiraPreporuka kod čira je da se prati redovan režim ishrane - doručak, užina, ručak, poslepodnevna užina i večera. Dijeta koja će se primeniti obavezno treba da bude u skladu sa fazom bolesti. Zabranjena do dozvoljena hrana kod čira.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade