Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Klasični sosovi za peljmeneKlasični sosovi za peljmenePeljmeni su jedno od najamblematičnijih ruskih jela, koja donekle podsećaju na italijanske torteline. Ali su čisto rusko delo, verovatno rođeno negde u dalekim i hladnim sibirskim zemljama.
Pravila kod kuvanja leblebije i kako da je sačuvamo dužePravila kod kuvanja leblebije i kako da je sačuvamo dužeŽelite da kuvate sa leblebijom, ali niste sigurni kako i koliko dugo da je kuvate? Pre bilo kakve obrade leblebija se očisti, tako što se uklanjaju sva bezbojna zrna i bilo kakvi drugi otpaci.
Kako da pripremimo Krustadu?Kako da pripremimo Krustadu?Danas ćemo vas upoznati sa jednim francuskim specijalitetom, poznatim kao Krustada ili Gaskonski pastis. Krustada dosta lići na slatku pitu, jer se za pravljenje koriste razvijane kore.
Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?Kako da napravimo najukusnije staklene nudle?Staklene nudle se nazivaju i kineski vermičeli ili celofanske nudle. Napravljene su od skroba od zrna Mung pasulja ili zelene boranije. Saveti za njihovu primenu.
Nebet šećer - isprobano sredstvo protiv kašlja i bolnog grlaNebet šećer - isprobano sredstvo protiv kašlja i bolnog grlaRafinisana saharoza je takođe poznata i po nazivu nebet šećer. Pretpostavlja se da je šećer veoma dobro profilaktičko sredstvo protiv upornog kašlja i bolnog grla. Upoznajte se sa svojstvima nebet šećera.
Odgovarajući začini za boranijuOdgovarajući začini za boranijuBoranija se može pripremiti i kao salata. Bez sumnje, so je neizostavan deo svakog jela i salate – u umerenoj količini je apsolutno neophodan začin za svako dobro jelo.
Kako da napravimo domaću čokoladu?Kako da napravimo domaću čokoladu?Većini može zvučati čudno i besmisleno da se čovek muči da sam napravi čokoladu, kada može da je kupi u svakoj većoj prodavnici i pritom po skroz razmnoj ceni.
Kombinacija meda i tahinija i njene zdravstvene koristiKombinacija meda i tahinija i njene zdravstvene koristiŠta znamo o koristima meda sa tahinijem? Evo zbog čeda da konzumirate više meda sa tahinijem i za šta je korisna kombinacija.
Kako da spremimo bulgurKako da spremimo bulgurBulgur se tradicionalno koristi u mediteranskoj kuhinji i od njega se pripremaju razne supe, salate, predjela i glavna jela.
Hranjenje nakon dijete sa pšenicomHranjenje nakon dijete sa pšenicom
06. mart
Dijete
Mnogi ljudi prate ovogodišnju poznatu dijetu sa pšenicom. Ona se već bliži svom kraju, a ljudi koji je prate nestrpljivi su da obogate svoj dnevni jelovnik.
Evo koliko su ustvari šargarepe zdraveEvo koliko su ustvari šargarepe zdraveKada ste tužni, nemojte uzeti čokoladu, nego grickajte šargarepu. U svežem obliku šargarepa štiti desni, sprečava stvaranje masti i pomaže u brobi protiv avitaminoze.
7 iznenađujućih zdravstvenih koristi patlidžana7 iznenađujućih zdravstvenih koristi patlidžanaPatlidžan je visokokvalitetna i niskokalorična hrana, bogata sa mnogo hranljivih sastojaka. Nakon što pročitate ovaj članak upoznaćete se sa 7 zdravstvenih koristi od konzumiranja patlidžana.
Odgovarajući prilozi uz krompir ćufteOdgovarajući prilozi uz krompir ćuftePečeno povrće poput šargarepe, tikvica ili paprika, mogu da budu šaren i aromatičan prilog za ćuftice od krompira. I be samo ono - garnirajte svoje ukusne ćuftice od krompira različitim sosovima i salatama.
Koje su to 30 najboljih alkalnih namirnica?Koje su to 30 najboljih alkalnih namirnica?Nepravilna ishrana narušava ravnotežu u organizmu i izaziva mnoge bolesti. Eliminacija alkalno-kiselog disbalansa može se postići uključivanjem više alkalnih namirnica u meni. Top 30 alkalnih namirnica.
Tri recepta za ćufte od kuvanih jajaTri recepta za ćufte od kuvanih jajaPosebno atraktivne su ćufte od skuvanih jaja, koje pored toga što imaju netradicionalan izgled, veoma su ukusne. Predlažemo Vam 3 laka recepta za pravljenje ćufti od skuvanih jaja.
Kako se služe pečurke?Kako se služe pečurke?Kako se serviraju pečurke? Kako da poslužimo pečurke? Saveti i trikovi kod serviranja jela sa pečurkama. Ukusne ideje sa pečurkama.
Najčešće greške pri pravljenju vinaNajčešće greške pri pravljenju vinaEvo najčešćih grešaka u pripremi vina i kako se one mogu izbeći. Jedna od najvećih grešaka u proizvodnji vina je korišćenje grožđa lošeg kvaliteta.
Za šta pomaže napitak od koštica masline?Za šta pomaže napitak od koštica masline?Dokazano je da ako redovno uzimate napitak od maslinovih koštica, podržavate rad digestivnog sistema, ubrzavate metabolizam i čistite svoja creva. Kako da je napravite?
Najčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vinaNajčešće sretane greške prilikom posluživanja i ispijanja vinaEtiketa kod serviranja i ispijanja vina. Greške kod konzumiranja vina. Da bismo uživali u dobrom ukusu vina, treba da znamo neka osnovna pravila.
Najukusnije vrste školjkiNajukusnije vrste školjki
28. feb.
Zanimljivo
Ovih nekoliko vrsta školjki su neosporno najukusnije, koje možete naći na evropskom tržištu.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade