Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Sok od kaki jabuke - zašto da ga pijemo?Sok od kaki jabuke - zašto da ga pijemo?Od kaki jabuke se pravi sok. Njegova konzumacija preporučuje se ne samo kao hranljivog i osvežavajućeg napitka, već i kao neprocenjivog leka, kada se pomeša sa medom.
Jesenji namazi sa zelenim paradajzomJesenji namazi sa zelenim paradajzomJesen je vreme kada moramo da uberemo sve raspoložive proizvode iz našee bašte. Ne sekirajte se ako su oni još zeleni, jer imamo nekoliko recepata za jesenje namaze sa zelenim paradajzom.
Sirće od smokve - prednosti i upotreba u kulinarstvuSirće od smokve - prednosti i upotreba u kulinarstvuSirće od smokve je jedan od onih jedinstvenih sastojaka, koji kombinuje izvrstan ukus sa izuzetnim zdravstvenim koristima. Za šta se koristi sirće od smokve?
Tajne ukusnog krem karamelaTajne ukusnog krem karamelaSvi znaju da je idealni krem karamel gust, bez rupa i veoma ukusan. Kako da ga napravimo baš takvim i koje su tajne za pravljenje savršenog krem karamela
Kako se i sa čime se služi Kampari?Kako se i sa čime se služi Kampari?
14. feb.
Zanimljivo
Kampari je tradicionalno alkoholno piće, koje ima italijanske korene. Kako i sa čime se servira Kampari - pogledajte više u sledećim redovima.
Začini pogodni za bulgurZačini pogodni za bulgurOdgovarajući začini za bulgur. Koji začini su odgovarajući za bulgur? Kako da začinimo bulgur? Koji začini odgovaraju jelima za bulgur?
Kako da dekorišemo božićne medenjake?Kako da dekorišemo božićne medenjake?Potrebna vam je brza i jednostavna ideja za dekorisanje božićnih medenjaka? Probajte ovih 9 tehnika za dekorisanje kako biste napravili sjajne božićne medenjake
Kako se priprema klasični žilijen?Kako se priprema klasični žilijen?
12. feb.
Žilijen je naziv za ukusno jelo od mesa i pečuraka, a takođe i za tehniku sečenja povrća, mesa i voća na tanke trakice. Klasični žilijen se pravi sa pilećim mesom i pečurkama.
Kada treba da biramo koji med?Kada treba da biramo koji med?Tradicionalno, planinski med se smatra vrednijim od poliflornog meda. Monoflorni medovi, po pravilu, imaju miris biljaka od kojih se sakupljaju. Pogledajte sve vrste meda i njihove prednosti.
Šta da skuvamo sa preostalim šniclama?Šta da skuvamo sa preostalim šniclama?Svakome se bar jednom desilo da mu ostanu već skuvane šnicle, posebno posle praznika. Pogotovo danas je skoro zločin bacati ostatke hrane. Zbog toga, dajte im novi život.
Hajde da pripremimo savršenu japansku TempuruHajde da pripremimo savršenu japansku TempuruTempura je tipično jelo japanske kuhinje. Tradicionalno jelo se pravi od pržene ribe i povrća u testu. Pogledajte kako se pravi japanska tempura i koje je najbolje povrće za vašu tempuru.
Smuti od cvekle - zašto je tako koristan zimi?Smuti od cvekle - zašto je tako koristan zimi?Zima je često sezona kada je našem imunološkom sistemu potrebna dodatna podrška. Smuti od cvekle je veoma koristan zimi. Zašto da pijemo smuti od cvekle.
Da li je zeleni paradajz koristan?Da li je zeleni paradajz koristan?U jesen sunce više ne sija tako jako da povrće sazreva, pa se stoga može naći zeleni paradajz. Da li je koristan zeleni paradajz? Da li su korisna svojstva zelenog paradajza?
Kako da pripremimo mekanog oktopodaKako da pripremimo mekanog oktopodaMožete da skuvate velikog oktopoda dok se ne skuva u malo vode. U proseku, to traje oko 40 minuta. Kuvani oktopod se može pohovati, pržiti ili konzumirati sa začinima.
7 važnih razloga da jedete više slatkog krompira7 važnih razloga da jedete više slatkog krompiraPogledajte zašto je slatki krompir tako koristan i zašto ga nutricionisti preporučuju.
Topli zimski napiciTopli zimski napiciOsim ukusnih jela, hladni zimski dani zahtevaju i ukusne zimske napitke, koji su dovoljno topli da nas zagreju, a čija aroma čini praznike i obične zimske večeri još prijatnijim i prijatnijim.
Evo zbog čega su masline dobre za vaše zdravljeEvo zbog čega su masline dobre za vaše zdravljeMasline neutrališu sav toksični otpad koji uđe u organizam. Dobro je znati da ako čovek pojede 10 maslina dnevno, to će sprečiti razvoj gastritisa i čira na želucu.
Malo drugačiji i ukusniji nadevi za pituMalo drugačiji i ukusniji nadevi za pituPita je tradicionalno balkansko jelo, koje je često prisutno na našim trpezama. Evo nekoliko ideja za nadeve, kojima ćete pripremiti neverovatnu domaću pitu.
Česte greške pri pečenju piteČeste greške pri pečenju piteRazumevanje najčešćih grešaka pri pečenju pite i kako ih izbeći je ključ za savršen rezultat. Česte greške pri pravljenju pite.
Lekcija gledanja u kafuLekcija gledanja u kafu
30. januar
Gledanje u kafu je metod, koji se praktikuje vekovima, ali niko ne može da kaže tačno vreme od koga datira. Evo kako da sami gledate u kafu kod kuće.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade