Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Sok od kaki jabuke - zašto da ga pijemo?Od kaki jabuke se pravi sok. Njegova konzumacija preporučuje se ne samo kao hranljivog i osvežavajućeg napitka, već i kao neprocenjivog leka, kada se pomeša sa medom.
Jesenji namazi sa zelenim paradajzomJesen je vreme kada moramo da uberemo sve raspoložive proizvode iz našee bašte. Ne sekirajte se ako su oni još zeleni, jer imamo nekoliko recepata za jesenje namaze sa zelenim paradajzom.
Tajne ukusnog krem karamelaSvi znaju da je idealni krem karamel gust, bez rupa i veoma ukusan. Kako da ga napravimo baš takvim i koje su tajne za pravljenje savršenog krem karamela
Kako se i sa čime se služi Kampari?Kampari je tradicionalno alkoholno piće, koje ima italijanske korene. Kako i sa čime se servira Kampari - pogledajte više u sledećim redovima.
Začini pogodni za bulgurOdgovarajući začini za bulgur. Koji začini su odgovarajući za bulgur? Kako da začinimo bulgur? Koji začini odgovaraju jelima za bulgur?
Kako da dekorišemo božićne medenjake?Potrebna vam je brza i jednostavna ideja za dekorisanje božićnih medenjaka? Probajte ovih 9 tehnika za dekorisanje kako biste napravili sjajne božićne medenjake
Kako se priprema klasični žilijen?Žilijen je naziv za ukusno jelo od mesa i pečuraka, a takođe i za tehniku sečenja povrća, mesa i voća na tanke trakice. Klasični žilijen se pravi sa pilećim mesom i pečurkama.
Kada treba da biramo koji med?Tradicionalno, planinski med se smatra vrednijim od poliflornog meda. Monoflorni medovi, po pravilu, imaju miris biljaka od kojih se sakupljaju. Pogledajte sve vrste meda i njihove prednosti.
Šta da skuvamo sa preostalim šniclama?Svakome se bar jednom desilo da mu ostanu već skuvane šnicle, posebno posle praznika. Pogotovo danas je skoro zločin bacati ostatke hrane. Zbog toga, dajte im novi život.
Hajde da pripremimo savršenu japansku TempuruTempura je tipično jelo japanske kuhinje. Tradicionalno jelo se pravi od pržene ribe i povrća u testu. Pogledajte kako se pravi japanska tempura i koje je najbolje povrće za vašu tempuru.
Da li je zeleni paradajz koristan?U jesen sunce više ne sija tako jako da povrće sazreva, pa se stoga može naći zeleni paradajz. Da li je koristan zeleni paradajz? Da li su korisna svojstva zelenog paradajza?
Kako da pripremimo mekanog oktopodaMožete da skuvate velikog oktopoda dok se ne skuva u malo vode. U proseku, to traje oko 40 minuta. Kuvani oktopod se može pohovati, pržiti ili konzumirati sa začinima.
Topli zimski napiciOsim ukusnih jela, hladni zimski dani zahtevaju i ukusne zimske napitke, koji su dovoljno topli da nas zagreju, a čija aroma čini praznike i obične zimske večeri još prijatnijim i prijatnijim.
Česte greške pri pečenju piteRazumevanje najčešćih grešaka pri pečenju pite i kako ih izbeći je ključ za savršen rezultat. Česte greške pri pravljenju pite.
Lekcija gledanja u kafuGledanje u kafu je metod, koji se praktikuje vekovima, ali niko ne može da kaže tačno vreme od koga datira. Evo kako da sami gledate u kafu kod kuće.