Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Vitamin CVitamin C, poznat i kao askrobinska kiselina, ima zaštitnu ulogu u organizmu. Vitamin C - koristi, svojstva i izvori vitamina C.
BreskveBreskve srednje veličine sadrže oko 35 kalorija - savršena užina ili desert. Breskve su izvor vitamina A. C i E. Od breskvi se pripremaju ukusna slatka, kompoti i kolači. Sastav breskvi.
EnzimiVeliki unos metaboličkih enzima može da igra važnu ulogu u prevenciji i lečenju brojnih oboljenja. Metabolički i antioksidantni enzimi.
Finese u pripremi špragliŠpargla je veoma kvalitetno povrće. Priprema se blanširanjem, na pari, ili dinstanjem na maslacu ili maslinovom ulju. Savršeno pripremljene špargle imaju lepi zelenu boju i lako se seku nožem.
Uljana RepicaUljana repica (Brassica napus) predstavlja biljku jarko žute boje koja se gaji u celom svetu. Uljana repica se koristi za pripremanje razlićitih ulja. Uljana repica ima sporne kvalitete.
Crno VinoCrno vino ima brojna korisna svojstva. Polifenoli, koji se nalaze u crnom vinu igraju važnu ulogu u razvoju arteroskleroze. Kulinarska upotreba crnog vina. Korisna svojstva vina.
GlutamatGlutamat, ili kako se još naziva E621 se koristi za poboljšanje kvaliteta ukusa hrane. Glutamat ima veliku primenu u takozvanoj brzoj hrani.
KaparKapar su cvetni pupoljci, koji su bili poznati još drevnim Grcima i Rimljanima. Kapar ima lagano pikantan ukus i koristi se kao začin za sosove, mesa, ribu, salate, testeninu. Kapar pomaže kod zubobolje.
Pogledajte šta su jeli jedni od najpoznatijih stogodišnjakaIspostavilo se, da nam zdrav doručak sa čiom ili ovsenim pahuljicama ne osigurava dugovečnost. U galeriji iznad ćete videti primere ljudi, koji su svakog jutra počinjali dan kroasanom sa tečnom čokoladom, i, uprkos svemu, su uspeli da žive više od 100 god
ČajČaj je jedan od tri najkonzumiranijih napitaka na svetu. Najpoznatije vrste čaja su crni, zelen, beli, žuti i oolong. Svaki dan se popije oko milijardu i po šoljica čaja. Sastav čaja i vrste čaja.
Limunska TravaLimunska trava (je jedan od najpoznatijih začina u tajlandskoj kuhinji. Limunska trava ima prijatnu aromu i neodoljiv ukus. Limunska trava se koristi i u kozmetici.
PrezlePrezle su kulinarski sastojak koji se priprema od suvog hleba, ponekad i od dvopeka. Prezle se koriste za pohovanje, u pecivima, salatama, supama. Prezle se jednostavno pripremaju i u domaćim uslovima.
Vilin PrstenPečurka vilin prsten je vrsta pečurke sa odličnim kvalitetom ukusa. Vilin prsten je jedna od najlakših pečuraka, zato se mogu konzumirati u velikim količinama. Vilin prsten ima dva veoma otrovna dvojnika.
Spisak 20 najkorisnijih namirnica, poznatih u svetuPriroda nam daje spisak 20 najkorisnijih i čudotvornih namirnica poznatih u svetu, sa njihovim efektima na organizam. Briga o zdravlju uključuje zdravu i ukusnu hranu, koja će dati neophodne elemente, supstance i energiju.
Top 16 saveta za pravilnu ishranu bez dijeteAko ste u restoranu, naručite još jedno predjelo umesto glavnog jela. Tako će vam ostai mesta i za puding, da ne osećate grižu savesti. I još 15 supersaveta za održavanje vitke linije.
Makovo SemeMakovo seme se dobija od uljanog maka. Makovo seme ima fini ukus orašatog voća. Razlikuje se od opijumskog maka, od koga se pravi opijum. Eterično ulje od makovog semena leči. Makovo seme se koristi za peciva, slatkiše i sosove.