Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Pet marinada za mesoPet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada dok količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate.
PasuljPasuljLeblebije, sočivo i pasulj su otkriveni još u egipatskim grobnicama. Pasulj je izuzetno koristan. U svom sastavu ima gotovo čitavu azbuku vitamina. Sastav pasulja. Kuvanje pasulja.
ČedarČedarČedar je tradicionalan engleski sir, koji se danas proizvodi u nekoliko zemalja sveta. U zavisnosti od perioda zrenja, menjaju se ukus i aroma Čedra. Sir Čedar se odlično slaže sa voćem, povrćem i crnim vinom.
MušmulaMušmula
13. jul
Voće
Mušmula zri u jesen, jede se blago istrulela i korisna je za čišćenje stomaka. Izbor i čuvanje mušmule. Marmelada od mušmule.
VišnjeVišnje
13. jul
Voće
Višnje su još 300 g. p. n. e. gajili stari Grci. Višnje sadrže manje kalorija od trešanja i dijetetski su proizvod. Sastav višanja. Višnje u kulinarstvu.
SumporSumpor
13. jul
Minerali
Sumpor je mineral koji ima veoma izraženu mogućnost da stvara kiseline. Sumpor čisti krv. Sumpor je neophodan aktivnim sportistima.
Vitamin B5Vitamin B5
12. jul
Vitamini
Vitamin B5, često nazivan pantotenska kiselina, je član porodice kompleksa B vitamina. Vitamin B5 - deficit, nedostatak, namirnice i funkcija. Koenzim A je oblik vitamina B5.
Nezasićene MastiNezasićene Masti
12. jul
Vitamini
Nezasićene masti uništavaju loš holesterol i životno su važne za zdravlje čoveka. Nezasićene masti mogu biti mononezasićene i polinezasićene. Izvori nezasićenih masti.
Folna KiselinaFolna Kiselina
12. jul
Vitamini
Folna kiselina poznata i po nazivu folat je poznata po svom ogromnom značaju tokom trudnoće. Folati čuvaju od razvoja osteoporoze. Folne kiseline ima najviše u džigerici.
EstrogenEstrogen
12. jul
Hormoni
Estrogen je osnovni ženski hormon, koji se proizvodi u jajnicima. Upravo estrogen određuje spoljašnji izgled kod žena. To je hormon koji odgovara za karakteristične crte žena - grudi, figuru, raspored potkožne masnoće.
Vitamin B2Vitamin B2
11. jul
Vitamini
Vitamin B2 spada u grupu vitamina B kompleksa i poznat je još i kao riboflavin. Vitamin B2 je važan za organizam, zsto što aktivno učestvuje u metabolizmu masti, belančevina i ugljenih hidrata.
Važne činjenice o sušenom voću, i kako utiče na naše zdravljeVažne činjenice o sušenom voću, i kako utiče na naše zdravljeEvo šta je važno znati o vrstama sušenog voća i kako ovo utiče na naše zdravlje.
Smršajte uz sedmodnevnu dijetu sa jajima bez jo-jo efektaSmršajte uz sedmodnevnu dijetu sa jajima bez jo-jo efekta
11. jul
Dijete
Jaja su jedna od najkorisnijih namirnica. Nije slučajno to, što svi sportisti i ljudi, koji su fizički aktivni, preferiraju da jedu kuvana jaja tokom dana.
Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofKulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglofSvi volimo aromatične i mekane kuglofe, koji su izvanredan dodatak kafi i neodoljiv desert. Verovatno mislite da je mekano pecivo supersila samo profesionalnih poslastičara, ali to nije istina.
Velika PuharaVelika PuharaVelika puhara spada u Basidiomycota gljive sa jestivim telom. Postoji nekoliko vrsta puhare, a najveće dostižu težinu do 10 kg. Puhara odgovara i za pohovanje.
VanilaVanila
11. jul
Začini
Vanila se smatra jednim od najfinijih i najprijatnijih začina. Veštačka zamena za vanilu se naziva vanilin. Vanila - svojstva, koristi i primena.
SojaSojaProizvodi od soje kao što su tofu, tempeh i sojino mleko su bogati proteinima. Soja je korisna za sprečavanje nekih oboljenja srca i raka. Soja - koristi i čuvanje.
Vitamin PVitamin P
11. jul
Vitamini
Vitamin P spada u grupu vitamina koji se rastvaraju u vodi. Najbolji izvor Vitamina P su žuto, narandžasto i crveno voće i povrće. Koristi, predoziranje i nedostatak Vitamina P.
SoSo
11. jul
Začini
So nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So, kuhinjaska so i natrijum hlorid su ista supstanca. Korist i štetnost kuhinjske soli.
BobBob
10. jul
Povrće
Bob /Vicia Faba L. / predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice mahunarki. Boba ima široku primenu u kulinarstvu. Bob je koristan kod parkinsonove bolesti.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade