Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
KakaoKakao je sirovina, bez koje ne bi bila moguća priprema čokolade. Kakao stimuliše proizvodnju hormona. Kakao - sastav, koristi i dejstva. Kulinarska upotreba kakaoa.
Vitamin B8 (Inozitol)Vitamin B8, poznat još i kao inozit ili inozitol, je vitamin B grupe. Vitamin B8 se sintetiše u organizmu, ali ne u dovoljnim količinama.
SpeltaSpelta je stara vrsta pšenice, kod nas poznata i kao krupnik. Spelta sadrži minimalne količine glutena. Spelta je bogata vitaminima, mineralima i proteinima.
GlutaminGlutamin je aminokiselina koja se sintetiše organizam uz pomoć druge aminokiseline - glutamata. Deficit i unos glutamina. Korist od glutamina. Koristi se u lečenju od alkoholizma, AIDS-a, teških opekotina.
Dijeta, s kojom je Džejmi Oliver smršao i spava boljeSvaki ljubitelj kulinarstva odmah povezuje ime Džejmi Oliver sa nečim ukusnim. Međutim, ispostavilo se da je britanski kuvar privrženik zdrave ishrane i preporučuje da poštujete nekoliko pravila ishrane za dugovečnost.
Sitan SirSitan sir je jedna od hranljivih namirnica koje čovek treba da konzumira redovno. Hranljiva vrednost sitnog sira. Korisne materije u sitnom siru. Izbor sitnog sira. Kako se pravi sitan sir.
PinjolePinjole su jestivo seme oko 20 vrsta borovih šišarki. Pinjole su skup proizvod i najveći izvor proteina među svim orašastim voćem. Sastav pinjola. Recepti sa pinjolama.
Sojino MlekoSojino mleko je napitak sličan mleku, koje se izvlači iz zrna soje. Sojino mleko je fantastična zamena za kravlje mleko. Sojino mleko smanjuje nivo lošeg holesterola.
JečamJečam je jako važna kultura, poznata čovečanstvu već 10 000 godina. Ječam sadrži veliku količinu vitamina i korisnih materija. Ječam je jako koristan dijetetski proizvod, koji štiti organizam od naslaga.
Bri SirBri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu makanih sireva. Nazivan često kralj sireva Bri karakterističan je po mekanoj konzistenciji i voćnom ukusu. Proizvodnja sira Bri.
ŽenšenŽenšen (Panax Ginseng) hiljadama godina smatran lekom za sve bolesti. Kineska tradicionalna medicina koristi ženšen 5000 godina unazad. Ženšen dokazano koristi kod dijabetesa, anemije, čireva i t. d.
KamamberKamamber je francuski meki sir sa bogatom aromom i mekom konzistencijom. Kamamber ima karakterističnu buđavu koru i bogatu istoriju. Kamamber je bio omiljeni sir Napoleona.
PastrmkaPastrmka je opšti kolokvijalni naziv za nekoliko vrsta hladnovodnih riba iz porodice Salmonidae - potočna pastrmka, dužičasta pastrmka, ohridska pastrmka i druge. Pripremanje pastrmke.
HibiskusHibiskus je lepa višegodišnja biljka, koja ima cvetove lepih jarkih boja. Hibiskus je poznat i pod nazivom japanska ruža. Od vrste hibiskusa se pravi čaj karkade i mnogo drugih napitaka.
SirćeSirće je jedan od najdrevnijih začina, koje čovečanstvo poznaje. Sirće pomaže kod procesa čišćenja organizma i poboljšava crevnu floru, uništavajući bakterije truljenja. Recepti za domaće sirće.
Seme LanaSeme lana deluje okrepljujuće i protivupalno. Laneno seme umiruje bol, a takođe ova zrnca služe kao sredstvo za čišćenje i opuštanje. Laneno seme ima blagotvoran uticaj i kod nekih kožnig oboljenja.
BambusNa dalekom Istoku bambus je ukorenjen u tradiciji i svim sferama života. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Gajenje bambusa. Bambus i feng šui.
BoranijaBoranija (Phaseolus vulgaris) je jednogodišnja biljka, koja raste od juna pa sve do jesenjih meseci, avgusta - septembra. U suštini boranija predstavlja neuzrele plodove pasulja koji se nalaze u mahuni. Ova biljka je veoma osetljiva na niske temperature i