Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
PalamidaPalamidaPalamida je među omiljenim ribama ljubitelja morske hrane. Palamida se može konzumirati marinirana, pečena na roštilju, sušena ili pržena. Prilikom pripremanja palamide treba da se poštuju neka uputstva.
Tajna mršavih ženaTajna mršavih žena
14. jun
Dijete
Znate li tajnu mršavih žena? Onih, koje jedu šta god požele i kada požele, a ne debljaju se? Nije važna količina, već kako se kombinuju namirnice.
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaKako da se ekspresno istopite za 20 dana
14. jun
Dijete
U Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Režim ishrane je imao munjevit efekat i tako se dijeta pretvorila u apsolutni hit. Za tri sedmice stopi se 9 kilograma.
Namirnice koje možete jesti bez straha da ćete se ugojitiNamirnice koje možete jesti bez straha da ćete se ugojitiIako ne postoji tako nešto kao što je namirnica sa 0 kalorija, postoje namirnice u kojima možete slobodno uživati bez brige da ćete akumulirati dodatne kilograme.
Prevari telo, da bi izgubio na težiniPrevari telo, da bi izgubio na težini
14. jun
Dijete
Umesto drastičnih dijeta, dijetolozi savetuju varanje organizma. Prema dijetolozima, sistem varanja je uspešan za trajno mršavljenje.
Saveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaSaveti za čuvanje spanaća, zelja i kiseljakaKonzervirano povrće je takođe veoma ukusno, i čuva se znatno duže od svežih namirnica.
Korisne supe kod gastritisa i bolova u želucuKorisne supe kod gastritisa i bolova u želucuGastritis predstavlja upalu sluzokože želuca i često su njegovi uzroci stres i loša ishrana. Ako patite od ove bolesti treba da pazite šta jedete.
Kruti SmrčakKruti SmrčakKruti smrčak je pečurka nemačkog porekla, ali se može sresti na mnogo mesta u našim šumama. Kruti smrčak je gotovo ugrožena vrsta. Kruti smrčak ima ukus odličnog kvaliteta.
LobodaLoboda
13. jun
Povrće
Loboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.
PomeloPomelo
13. jun
Voće
Pomelo često nazivaju kraljem citrusnog voća. Pomelo je okruglog oblika, kora mu je veoma često prilično debela. Pomelo je najveći izvor vitamina C.
MedMedBrojna istraživanja potvrđuju, da je korist od meda za čovekovo zdravlje ogromna. Pčelinji med se dobija od nekoliko vrsta medonosnih pčela. Med pomaže protiv zatvora.
PaprikaPaprika
12. jun
Povrće
Paprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.
PapajaPapaja
11. jun
Voće
Papaja je izvor gvožđa i kalcijuma, dobar izvor vitamina A, B i K, i odličan izvor vitamina C. Papaja se nonzumira u sirovom stanju. Koristi i štete od konzumiranja papaje.
ŠafranŠafran
11. jun
Začini
Smatra se da je šafran jedan od najstarijih korišćenih začina. Jak karakterističan miris šafrana i sposobnost da boji jela obezbeđuju njegovu široku primenu. Šafran ima i brojne koristi za zdravlje.
Ljute PaprikeLjute Paprike
09. jun
Povrće
Ljute paprike su jedinstveni dar prirode po svom kvalitetu ukusa i lekovitim svojstvima. Mršavljenje sa ljutim paprikama. Gajenje i sadnja ljutih paprika. Kulinarska upotreba ljutih paprika.
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Voće
Kokosov orah je neprocenjiv dar prirode, koje nalazi primenu u kulinarstvu, kozmetičkoj industriji i medicini. Kokosov orah je voće tropske kokosove palme koja obično raste u vlažnim, tropskim regionima pokraj obale. Za njenu prapostojbinu smatra se zapad
Maslinovo UljeMaslinovo UljeMalinovo ulje, naročito hladno ceđeno, je najkorisnija masnoća. Konzumiranje maslinovog ulja nas čuva od brojnih teških oboljenja, čuva zdravlje i produžava život. Vrste maslinovog ulja i koristi od maslinovog ulja.
LukLuk
08. jun
Povrće
Luk je bogat vitaminima C i E, ako i mineralima. Luk igra veliku ulogu u varenju hrane - povećava apetit i ubrzava razmenu materija. Luk se koristi za lečenje peruti.
MalineMaline
07. jun
Voće
Maline sadrže veliku količinu vitamina C i nemaju masti, holesterol ili natrijum. Plodovi malina su takođe veoma dobar izvor gvožđa i folata i štite od oboljenja raka.
Selen (biljka)Selen (biljka)
07. jun
Začini
Selen je nezamenjiv začin za riblju čorbu i jagnjetinu. Osim što koristi kao začin, on sadrži mnogo eteričnih ulja i pomaže kod kašlja. Selen stimuliše sistem za izlučivanje, kardio-vaskularni i nervni sistem.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade