Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
PalamidaPalamida je među omiljenim ribama ljubitelja morske hrane. Palamida se može konzumirati marinirana, pečena na roštilju, sušena ili pržena. Prilikom pripremanja palamide treba da se poštuju neka uputstva.
Tajna mršavih ženaZnate li tajnu mršavih žena? Onih, koje jedu šta god požele i kada požele, a ne debljaju se? Nije važna količina, već kako se kombinuju namirnice.
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Režim ishrane je imao munjevit efekat i tako se dijeta pretvorila u apsolutni hit. Za tri sedmice stopi se 9 kilograma.
Kruti SmrčakKruti smrčak je pečurka nemačkog porekla, ali se može sresti na mnogo mesta u našim šumama. Kruti smrčak je gotovo ugrožena vrsta. Kruti smrčak ima ukus odličnog kvaliteta.
LobodaLoboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.
PomeloPomelo često nazivaju kraljem citrusnog voća. Pomelo je okruglog oblika, kora mu je veoma često prilično debela. Pomelo je najveći izvor vitamina C.
MedBrojna istraživanja potvrđuju, da je korist od meda za čovekovo zdravlje ogromna. Pčelinji med se dobija od nekoliko vrsta medonosnih pčela. Med pomaže protiv zatvora.
PaprikaPaprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.
PapajaPapaja je izvor gvožđa i kalcijuma, dobar izvor vitamina A, B i K, i odličan izvor vitamina C. Papaja se nonzumira u sirovom stanju. Koristi i štete od konzumiranja papaje.
ŠafranSmatra se da je šafran jedan od najstarijih korišćenih začina. Jak karakterističan miris šafrana i sposobnost da boji jela obezbeđuju njegovu široku primenu. Šafran ima i brojne koristi za zdravlje.
Ljute PaprikeLjute paprike su jedinstveni dar prirode po svom kvalitetu ukusa i lekovitim svojstvima. Mršavljenje sa ljutim paprikama. Gajenje i sadnja ljutih paprika. Kulinarska upotreba ljutih paprika.
Kokosov OrahKokosov orah je neprocenjiv dar prirode, koje nalazi primenu u kulinarstvu, kozmetičkoj industriji i medicini. Kokosov orah je voće tropske kokosove palme koja obično raste u vlažnim, tropskim regionima pokraj obale. Za njenu prapostojbinu smatra se zapad
Maslinovo UljeMalinovo ulje, naročito hladno ceđeno, je najkorisnija masnoća. Konzumiranje maslinovog ulja nas čuva od brojnih teških oboljenja, čuva zdravlje i produžava život. Vrste maslinovog ulja i koristi od maslinovog ulja.
LukLuk je bogat vitaminima C i E, ako i mineralima. Luk igra veliku ulogu u varenju hrane - povećava apetit i ubrzava razmenu materija. Luk se koristi za lečenje peruti.
MalineMaline sadrže veliku količinu vitamina C i nemaju masti, holesterol ili natrijum. Plodovi malina su takođe veoma dobar izvor gvožđa i folata i štite od oboljenja raka.
Selen (biljka)Selen je nezamenjiv začin za riblju čorbu i jagnjetinu. Osim što koristi kao začin, on sadrži mnogo eteričnih ulja i pomaže kod kašlja. Selen stimuliše sistem za izlučivanje, kardio-vaskularni i nervni sistem.