Najnovije
Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
DinjaDinja je izuzetno sočno i slatko voće, član iste biljne porodice kao što su tikve i krastavci. Vrste dinja - medena rosa, kantalup, kasaba, krijšou, persijska dinja. Dinja ne sadrži holesterol.
Šećerna RepaŠećerna repa jse koristi u lečenju različitih oboljenja. Šećerna repa je bogata fosforom, kalijumom i manganom. Šećerna repa pomaže kod različitih oboljenja.
SkrobSkrob predstavlja skrobna zrna koja su izvučena iz tkiva krompira ili zrnastih kultura. Skrob se u trgovačkim mrežama može naći i u obliku krema. Skroba ima najviše u krompiru i žitaricama.
Ove namirnice uvek jedite zajednoDa li znate, da je kombinacija spanaća i jagoda jedna od najzdravijih? U jagodama ima velike količine vitamina C, a u spanaću - velike količine gvožđa.
NatrijumHemijski element natrijum ima ogroman značaj za regulisanje krvi i kevnog pritiska. Delovanje natrijuma se izražava u regulisanju rada nerava i mišića.
KamilicaKamilica je lekovita biljka, tačnije biljka koja se koristi često kod različitih oboljenja. Najboljer je da se koristi ekstrakt kamilice, dobijen hladnim postupkom. Kamilica ima umirujuće delovanje.
GrizGriz je cenjena hranljiva namirnica, koja se dobija od pšenice ili kukuruza. Sitni griz je materijal za pravljenje raznih vrsta testenina, kremova, sosova i kolača. Sastav i kulinarska primena griza.
Zeleni ČajZeleni čaj, poznat još i kao kineski čaj, jedan je od najrasprostarnjenijih toplih napitaka na svetu. Mršavljenje sa zelenim čajem.
Japanska JabukaJapanska jabuka je korisno i ukusno suptropsko voće, otporno na hladnoću. Po spoljašnjem izgledu japanska jabuka podseća na paradajz i jabuku. Sastav i korisne materije u japanskoj jabuci.
Beli AmurBeli amur je odlična riba za pohovanje, kuvanje, prženje, čak i za želiranje. Mogu da se spremaju i ražnjići.
KikirikiNajrasprostranjenije rste kikirikija u prodavnicama su Virdžinija, Španski kikiriki i Valensija. Kikiriki smanjuje rizik od srčanog udara, pošto sadrže resvetarol. Pečeni kikiriki krije i neke rizike za zdravlje.
RujnicaRujnica je veoma ukusna i cenjena pečurka. Rujnica ima otrovnog dvojnika, zbog čega treba da se sakuplja sa povećanom pažnjom. Rujnica u kulinarstvu.
LičiLiči je ukusno voće, koje se proizvodi u Kini, ali se kultiviše u brojnim zemljama. Liči se koristi za pravljenje slatkih sokova i likera. Liči pomaže kod stomačnih tegoba i anemije
Crni KuminCrni kumin je vredna biljka, koja se koristi od pre 8000 godina. Crni kumin je moćan imunostimulans, koji se koristi kod različitih zdravstvenih problema. Crni kumin ima preko 100 aktivnih sastojaka.